@AlmeidaПрочитај ти бе друже, дали треба да е најавен, дали треба да е обезбеден, дали треба да има лице одговорно доколку дојде до некој проблем итн итн.
Криво ми е што не гледате дека ве манипулираат, на власта кога не и одговара нешто одма се повикува на некој од 10.000 закони и оп полиција а кога е во договор си врви караванот.
Револуција се прави кога и полицијата се приклучува на народот, се друго е на и по грбот на граѓанинот
Немој, мизерно е реалната ситуација да ја гледаш по коментари на социјалните мрежи. Секој можи да отвори колку сака профили, и да коментира исто толку колку сака.Јас мислам дека грешиш. Го гледам расположението на интернет, по порталите и на ФБ и не е можно сите да се вмровски платеници што коментираат, затоа што вмровските платеници се познаваат по речникот кои се. Ова е обичен народ на кои му докурчиле. Ако предходно на Сакам да кажам страната гледав поддршки и добри критики за протестите, денес гледам се повеќе луѓе на кои им се дојдени преку таквоето.
Мислам дека е време малце да се смират страстите, сега барем после поништувањето на аболициите, но не и да им се остави простор пак да донесуваат бесмислени одлуки како онаа за аболиција. Или да се смени концептот на протестирање, затоа што стварно ова премина во безвезе инстраграм и чекајдасесликамезафејсбук револуција.
Не мислев на тоа кој каде работи, туку на размислувањето. Прво велиш дека од таквите како тебе што работата во приватна фирма (како што сум и јас) 50 луѓе зимаат плата за да клатат врата. Ова не ти смета ама ти смета тоа што луѓето протестираат и блокираат дел од улиците ЦЕЛ ЧАС, е на тоа мислев од таквите како тебе ни е државата на ова дереџе.
Ради мене и приватната фирма во која работам 50 Административци јадат леб и клатат врата.
Ради таквите како ТЕБЕ и ШАРЕНИВЕ и СЕНДВИЧИТЕ што им лижете газот на ПОЛИТИЧАРИТЕ сме до ова дереџе.
Ако некој ти згрешил иди удри му ја НА ТОЈ што ти згрешил, што мене ме замараш на раскрсница ...
Што не си учев политички студии
Само глупи сте ко овци а и ве стрижат ко овци
Вистина малку, 2 месеци секојден протести низ сите градови во Македонија. Богами малце.Видоа дека ги има малку за големи собири, па се реорганизираа за со помалку луѓе да направат повеќе хаос. Ефикасно трошење на тие малку ресурси (људство) што го имаат.
И некој праша зошто не се дистанцираат од црпнатиот и црпнатата. Тоа е невозможно, тие им се организаторите.
Ако. Теши се со тоа.Истите луѓе.
Еве од неутрална точка, мислам дека народов многу лесно се иритира.Од неутрална гледна точка, мислам дека шарениве почнаа цел народ да го иритираат.
Има и причина. „Малку е што Грујо го е*е народот, дај малку и ние да го е*еме“.Еве од неутрална точка, мислам дека народов многу лесно се иритира.
Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Јас само ти кажав дека неможи да носиш такви заклучоци по основ на коментари од социјални мрежи, секој знае која е целта на протестирањето (одговорност на криминалците) и у никој случај за нормален човек неможи да донеси иритирачко дејство.@Mafo1 јас ти кажувам на Сакам да кажам дека читам, курирски сајтови никогаш во животот немам лајкнувано, затоа и напишав дека ако до пред некое време читав на Сакам да кажам поддршка, сега читам луѓе на кои им е докурчено. И во право е и @Almeida и Џену (јеботе неможам да те тагнам), ама тоа што се во право, незначи дека народот не е накурчен, колку тоа и да не ни се допаѓа.
Види, не сум правник, они знаат да затупат со тоа на пример дека едно е собир, друго протест, трето блокада на улица итн. Знам дека на протестот за црквата испоапсија луѓе што беа потпишани како редари во пријавата на протестот во полиција, а воопшто не направија ништо - ете уште еден од бисерите на паторскиот режим.@Almeida
Член 3: Заради интересите на безбедноста организаторот на јавниот собир може да го извести Министерството за внатрешни работи за одржување на јавнот собир и мерките што се преземени за неговото одржување.
Не е задолжително да се извести МВР за јавниот собир.