Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Подобро би било кога би блокирале од 4 до кај 5 во најголемата гужва, да не може да мрдне цел град.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
Прочитај ти бе друже, дали треба да е најавен, дали треба да е обезбеден, дали треба да има лице одговорно доколку дојде до некој проблем итн итн.

Криво ми е што не гледате дека ве манипулираат, на власта кога не и одговара нешто одма се повикува на некој од 10.000 закони и оп полиција а кога е во договор си врви караванот.

Револуција се прави кога и полицијата се приклучува на народот, се друго е на и по грбот на граѓанинот ;)
@Almeida
Член 3: Заради интересите на безбедноста организаторот на јавниот собир може да го извести Министерството за внатрешни работи за одржување на јавнот собир и мерките што се преземени за неговото одржување.

Не е задолжително да се извести МВР за јавниот собир.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Јас мислам дека грешиш. Го гледам расположението на интернет, по порталите и на ФБ и не е можно сите да се вмровски платеници што коментираат, затоа што вмровските платеници се познаваат по речникот кои се. Ова е обичен народ на кои му докурчиле. Ако предходно на Сакам да кажам страната гледав поддршки и добри критики за протестите, денес гледам се повеќе луѓе на кои им се дојдени преку таквоето.
Мислам дека е време малце да се смират страстите, сега барем после поништувањето на аболициите, но не и да им се остави простор пак да донесуваат бесмислени одлуки како онаа за аболиција. Или да се смени концептот на протестирање, затоа што стварно ова премина во безвезе инстраграм и чекајдасесликамезафејсбук револуција.
Немој, мизерно е реалната ситуација да ја гледаш по коментари на социјалните мрежи. Секој можи да отвори колку сака профили, и да коментира исто толку колку сака.
Нормално е на КУРски медиуми да читаш 50,100...коментари кој имаат скоро иста соддржина како првиот, исто како што е нормално на опозициски медиуми да читаш коментари со поддршка на шарената револуција. Се на се, тоа не е клучно за донесување на финални заклучоци како твојот тип.

Друго, ништо не залудно и иритирачки. Поништувањето на аболицијата е = на нула, ако уставен не се изјасни за уставноста на СЈО, поништувањето на аболицијата нема никаква основа дека криминалците ќе сносат одговорност, рачунај ко да не е поништена. Токму поради ова протестите не застануваат, и најверојатно ќе се превземат построги мерки, доволно време му се остави за да направат нешто за крај на политичката криза,тие освен купување на време, друго со прст не мрднаја. Секој кој барем малце е свесен за политичката ситуација, застанува зад и дава поддршка.

Одговорност за криминалците мора да има, без разлика од која партија се. Нема застанување до креирање на правна и демократска држава.Одговорност ќе има.

Последно уредено:
Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
:pos::pos::pos::tapp::tapp:

Ради мене и приватната фирма во која работам 50 Административци јадат леб и клатат врата.

Ради таквите како ТЕБЕ и ШАРЕНИВЕ и СЕНДВИЧИТЕ што им лижете газот на ПОЛИТИЧАРИТЕ сме до ова дереџе.
Ако некој ти згрешил иди удри му ја НА ТОЈ што ти згрешил, што мене ме замараш на раскрсница ...
Што не си учев политички студии :facepalm:
Само глупи сте ко овци а и ве стрижат ко овци :pos:
Не мислев на тоа кој каде работи, туку на размислувањето. Прво велиш дека од таквите како тебе што работата во приватна фирма (како што сум и јас) 50 луѓе зимаат плата за да клатат врата. Ова не ти смета ама ти смета тоа што луѓето протестираат и блокираат дел од улиците ЦЕЛ ЧАС, е на тоа мислев од таквите како тебе ни е државата на ова дереџе.

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Видоа дека ги има малку за големи собири, па се реорганизираа за со помалку луѓе да направат повеќе хаос. Ефикасно трошење на тие малку ресурси (људство) што го имаат.

И некој праша зошто не се дистанцираат од црпнатиот и црпнатата. Тоа е невозможно, тие им се организаторите.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Видоа дека ги има малку за големи собири, па се реорганизираа за со помалку луѓе да направат повеќе хаос. Ефикасно трошење на тие малку ресурси (људство) што го имаат.

И некој праша зошто не се дистанцираат од црпнатиот и црпнатата. Тоа е невозможно, тие им се организаторите.
Вистина малку, 2 месеци секојден протести низ сите градови во Македонија. Богами малце.

Зад протестите е движ. протестирам, не се брукај.
Мислиш дека некој ти верува секојдневно што се обидуваш да ја оцрнуваш и манипулираш реалната состојба во Македонија? Освен овие 3/4 што се како тебе, друг никој.Сурова вистина нели?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Од неутрална гледна точка, мислам дека шарениве почнаа цел народ да го иритираат.
Еве од неутрална точка, мислам дека народов многу лесно се иритира.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Член од
19 март 2013
Мислења
825
Поени од реакции
601
Еве од неутрална точка, мислам дека народов многу лесно се иритира.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk
Има и причина. „Малку е што Грујо го е*е народот, дај малку и ние да го е*еме“.

M

Moon Child

Гостин
@Mafo1 јас ти кажувам на Сакам да кажам дека читам, курирски сајтови никогаш во животот немам лајкнувано, затоа и напишав дека ако до пред некое време читав на Сакам да кажам поддршка, сега читам луѓе на кои им е докурчено. И во право е и @Almeida и Џену (јеботе неможам да те тагнам), ама тоа што се во право, незначи дека народот не е накурчен, колку тоа и да не ни се допаѓа.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
@Mafo1 јас ти кажувам на Сакам да кажам дека читам, курирски сајтови никогаш во животот немам лајкнувано, затоа и напишав дека ако до пред некое време читав на Сакам да кажам поддршка, сега читам луѓе на кои им е докурчено. И во право е и @Almeida и Џену (јеботе неможам да те тагнам), ама тоа што се во право, незначи дека народот не е накурчен, колку тоа и да не ни се допаѓа.
Јас само ти кажав дека неможи да носиш такви заклучоци по основ на коментари од социјални мрежи, секој знае која е целта на протестирањето (одговорност на криминалците) и у никој случај за нормален човек неможи да донеси иритирачко дејство.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
@Almeida
Член 3: Заради интересите на безбедноста организаторот на јавниот собир може да го извести Министерството за внатрешни работи за одржување на јавнот собир и мерките што се преземени за неговото одржување.

Не е задолжително да се извести МВР за јавниот собир.
Види, не сум правник, они знаат да затупат со тоа на пример дека едно е собир, друго протест, трето блокада на улица итн. Знам дека на протестот за црквата испоапсија луѓе што беа потпишани како редари во пријавата на протестот во полиција, а воопшто не направија ништо - ете уште еден од бисерите на паторскиот режим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom