Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Зошто мора да сум СДС ако одам на протест? Залудно е да се објаснува ова, едноставно си имате едно замислено и тоа е. Не ме ни интересира мене кој како ме гледа, јас знам дека не сум ни СДС, ниту па ме плаќа некој за да одам на протест. Тие од Гдом од друга страна се платеници, нив можеш така да ги наречеш, тие се продадени души и слушаат што ќе им кажат. Мене не ми е гајле кој ќе лапне фотеља се додека не краде и мисли добро на народот. Сега ќе ме прашаш дали тоа е Заев. Не знам дали е, кој сака нека е.
Се додека работи за доброто на народот нема да ми смета и ќе излегувам на протест за да дојде баш таков на власт. Протестот не е за да дојде Заев на власт, туку за да си одат овие сегашниве и да им се даде до знаење на идните дека исто ќе се случи ако продолжат со крадење.

Ако не живееш тука тогаш зошто коментираш на невидено? Тоа што читаш на Курир и на останати сајтови мислиш дека е вистина? Изгледа и ти си сезнајко ко Бастердот.

Не треба да ти е гајле бидејќи не живееш тука. Да ти било немало ни да заминеш.
Dobro e toa, si odish na protest i toe e tvoe ustavno pravo. E sega prashanjeto e kako protestirash, so nasilstvo, so marshevi, so oshtetuvanje na narodni objekti...
I samiot tebe ne ti e jasno protiv shto protestirash, a toa shto velish "Протестот не е за да дојде Заев на власт" e bullshit vo najmala raka.
Ajde kazhi mi ti vo shto te uskratila momentalnata vlast vo Makedonija, koi prava ti se uskrateni, dali si diskriminiran za bilo shto, ....Shto e toa za tebe lichno shto vladata ne ti dozvoluva da zhiveesh onaka kako shto sakash.

B

Bafra

Гостин
Dobro e toa, si odish na protest...
Ajde kazhi mi ti vo shto te uskratila momentalnata vlast vo Makedonija, koi prava ti se uskrateni, dali si diskriminiran za bilo shto, ....Shto e toa za tebe lichno shto vladata ne ti dozvoluva da zhiveesh onaka kako shto sakash.
Може ја може ја учителе :D
1. Се носат 300 закони годишно, добар дел од нив се со многу нејаснотии, на некои после месец дена од нивно имплементирање се прават измени. Имаш закони кои од 2007 до сега им се направени повеќе од 15 пати измени а се тоа чини пари земени од нас даночниците.
И после 15 измени пак НЕ одговараат според Европските директиви значи мора пак да се менуваат ако сакаш во ЕУ.
Ова е се со цел да си ги "тумачат" по нивни потреби. Значи селективно, ако си дпмне/дуи може се друго НЕ.

2. Судството незнам дали си имал прилика да им бидеш "пациент" ама како Зелено пазарче функционира. Кој плати тој носи :P

3. Полицијата/ ДБК/УБК си се приказна за себе :cenzura:
Држава без судство и полиција не е држава, а според тоа НЕ треба ни данок да ми зема :D.

4. Автопатот кај Велес 3 години еден слој асфалт ставаа со вк должина од 3 км, патот према Косово нашиот најголем увозник а и најфреквента улица не е чепнат :aplauz:. Север-Југ и Исток-Запад не ни се целосно поврзано со автопат ама млада држава сме има време

5. Субвенции еден куп а резултати минимални... земјоделски површини помалку а субвенции огромни :cautious: . Сум за да даваат субвенции ама по единица ПРОИЗВЕДЕНО а не божем засадено. Да не зборам за зоните во Бунарџик и кои привилегии ги имаат а се тоа платено од МОЈ данок и плус задолжување за непродуктивни цели.

Утре децата ќе не прашаат:абе Тато оти си јадел чоколади кога си немал за леб, сега јас треба да ти отплаќам долговите а НЕ сум гласал за дпмне/сдс ниту од чоколадото сум пробал :D

Имаат и убави работи направено (y) ама ти праша за неубајте :D

Член од
12 март 2009
Мислења
20.413
Поени од реакции
16.631
судството и правев систем нема смисол по дефаулт било каде во светот ако нема одговорност за судиите... не се работи само за мито... па имаше во медиумите колку луѓе изгореле на електричен стол во уса поради системски грешки во форензика, а да не зборувам за случките од пред 60 години кога на основа на лажни сведочења и порота дузина црнци беа егзекутирани...
.. најактуелен случај, еве кај нас СЈО не одговара, иако има кривична , за незаконски дејствија без право на адвокат..
а пази сега, тие истите сакаат да гонат градежен инспектор зошто донел законска одлука за рушење дивоградба???
...а да се вратиме на темата...
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=624A7DCA08B2F34190EC372DF25572EE
...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
судството и правев систем нема смисол по дефаулт било каде во светот ако нема одговорност за судиите... не се работи само за мито... па имаше во медиумите колку луѓе изгореле на електричен стол во уса поради системски грешки во форензика, а да не зборувам за случките од пред 60 години кога на основа на лажни сведочења и порота дузина црнци беа егзекутирани...
.. најактуелен случај, еве кај нас СЈО не одговара, иако има кривична , за незаконски дејствија без право на адвокат..
а пази сега, тие истите сакаат да гонат градежен инспектор зошто донел законска одлука за рушење дивоградба???
...а да се вратиме на темата...
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=624A7DCA08B2F34190EC372DF25572EE
...
Скрос е апсурдно да се споредуваме со Америка но ајде еден мал сегмент,
Економска и воена сила од светски размери со над 320 милиони жители. Апсолутно постои ризик од грешки во форензиката, судството, медицината... и сведоци сме на многу такви случаи.
Сепак преземањето одговорност било и ќе биде неизбежна последица во нивните правни системи.

Или ајде вака, велесила како САД, воено супериорна, независна од туѓото мислење, имуна на Чадори и амбасадори, креатор на сопствената политика...со претседател де факто - највлијателната особа на свет, со можноста да скроти и уништи милион шарени револуции.... можеше слободно да е пикни под земја аферата Вотергејт - во интерес на државата, во (не)интерес на американската јавност, да не се бламираат во очите на светот.

Но... Никсон се повлече за далеку помала афера од оваа со бомбиве.

Што кажува тоа? Која е пораката испратена ширум земјинава топка?

Последно уредено:
Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Dobro e toa, si odish na protest i toe e tvoe ustavno pravo. E sega prashanjeto e kako protestirash, so nasilstvo, so marshevi, so oshtetuvanje na narodni objekti...
I samiot tebe ne ti e jasno protiv shto protestirash, a toa shto velish "Протестот не е за да дојде Заев на власт" e bullshit vo najmala raka.
Немам време да кажам што ми скратила, бидејќи ќе ми треба цела недела за да набројам. Имаш право не знам зошто протестирам, никој не знае, онака излегуваме од досада.
Грујо не потклекнува под притисок на протестантите ни малку. Единствено може „големите“ од надвор да го натераат. Дома никој.
Не биди толку сигурен.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Ако е за протенстанти... Груевски може да изведе двојно повеќе во секое време. Само од надвор може, СДСМ нема воопшто сила за тоа. (Протестантите ги ставам под СДСМ, колку да се од Левици или слични.. тие се незначајни „сили“).

S

silmarillion

Гостин
Па ако се огрешиле со некој бизнис кај некој од надвор од таму и ќе биде бе Ѓорѓи. Ги заболе странците дали украл Грујо пари од буџет на МК. Изгледа чепнал негде кај што не треба па од еднаш после 10 годишно лоповање "чудесно" им текна на странците да прават притисок. Они божем нафта пијат не знаат кој што прави. Ама негде направил грешка у чекори Грујо што гатачката не успеала да го предвиди и му се навртеа.

Дали и како ќе го јаде останува на милост и немилост на странците, ни СДС ни Протестирам нема да го бутнат. Со тоа автоматски продолжуваме да функционираме ко нечија приватна фирма а не ко народ кој има држава. Со тоа што сега ќе имаме и официјално странски газда, што може и да не е најлоша варијанта во моментов.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Ако е за протенстанти... Груевски може да изведе двојно повеќе во секое време. Само од надвор може, СДСМ нема воопшто сила за тоа. (Протестантите ги ставам под СДСМ, колку да се од Левици или слични.. тие се незначајни „сили“).
Секако, зошто Гдом протестираше во останатите градови освен Скопје, или кога ќе имаа протест во Скопје со автобуси ги влечкаја робовите со скиснати фаци ?

ГДОМ организираше протести во Охрид, Битола, Велес, Прилеп и Кавадарци

Член од
12 март 2009
Мислења
20.413
Поени од реакции
16.631
Па ако се огрешиле со некој бизнис кај некој од надвор од таму и ќе биде бе Ѓорѓи. Ги заболе странците дали украл Грујо пари од буџет на МК. Изгледа чепнал негде кај што не треба па од еднаш после 10 годишно лоповање "чудесно" им текна на странците да прават притисок. Они божем нафта пијат не знаат кој што прави. Ама негде направил грешка у чекори Грујо што гатачката не успеала да го предвиди и му се навртеа.

Дали и како ќе го јаде останува на милост и немилост на странците, ни СДС ни Протестирам нема да го бутнат. Со тоа автоматски продолжуваме да функционираме ко нечија приватна фирма а не ко народ кој има држава. Со тоа што сега ќе имаме и официјално странски газда, што може и да не е најлоша варијанта во моментов.
ајде да спореедиме со регионот...слични работи има и во Србија, Црна Гора па и во Хрватска сега има бајаги протести...Но што е разликата меѓу нив и нас, кај нас странските дестабилизатори играат на картата на малцинските судири, т.е. не сме национална држава... Што покомпактна национална држава тоа помалку може странските сили да роварат...Во Словенија имаше исто така протести, почнувајќи на времето од протестите на ромите а кој словенците ги сместија во едно градче...Но Словенија секој протест кој го загрозува нормалниот живот веднаш го загушува со водени топови, никој не може да им наметне малцински проблеми...И Србија имаше проблеми со албанското малцинство но тие проблеми не се раширени низ државата. Најново сценарио кое го спремаат на Србија е со нереди во јужна Србија и Санџак, но пак разликата со нашата ситуација е во тоа што ниедна опозициона српска партија нема да го подржи иредентизмот на малцинството за да профитира во борба за власт...

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
ајде да спореедиме со регионот...слични работи има и во Србија, Црна Гора па и во Хрватска сега има бајаги протести...Но што е разликата меѓу нив и нас, кај нас странските дестабилизатори играат на картата на малцинските судири, т.е. не сме национална држава... Што покомпактна национална држава тоа помалку може странските сили да роварат...Во Словенија имаше исто така протести, почнувајќи на времето од протестите на ромите а кој словенците ги сместија во едно градче...Но Словенија секој протест кој го загрозува нормалниот живот веднаш го загушува со водени топови, никој не може да им наметне малцински проблеми...И Србија имаше проблеми со албанското малцинство но тие проблеми не се раширени низ државата. Најново сценарио кое го спремаат на Србија е со нереди во јужна Србија и Санџак, но пак разликата со нашата ситуација е во тоа што ниедна опозициона српска партија нема да го подржи иредентизмот на малцинството за да профитира во борба за власт...
Дали имаш претстава за шо се протестира кај нас ?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.413
Поени од реакции
16.631
Дали имаш претстава за шо се
протестира кај нас ?
Ај не се глупирај, Мило е 25г на власт, ХДЗ е 24г на власт, види колку народ излезе во Загреб... има и таму и контрапротести и бранители и масовно иселување..
А кај нас се протестира за пари од Сорос...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Темава не е за Хрватска, по милијардити пат. Чиче, ќе леташ, последна опомена, ќе дробите после во Гурманско катче за соросоидно спонзорираните администратори заедно со лудакон што треба да е зад решетки.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983

Се е можно, јас за ова не спорам.[DOUBLEPOST=1465208127][/DOUBLEPOST]
... ХДЗ е 24г на власт...
Од каде ти е ова? До „некни“ премиер на Хрватска беше Милановиќ (од хрватските комунисти преобратени во социјалдемократи). Исто така и Ивица Рачан беше премиер околу 2000 г. Најмалку 2 мандати беа социјалдемократите.[DOUBLEPOST=1465208302][/DOUBLEPOST]
Секако, зошто Гдом протестираше во останатите градови освен Скопје, или кога ќе имаа протест во Скопје со автобуси ги влечкаја робовите со скиснати фаци ?
ГДОМ организираше протести во Охрид, Битола, Велес, Прилеп и Кавадарци
Јас ти ја кажувам реалноста дека ВМРО ДПМНЕ е далеку поорганизирана и помоќна од СДСМ. Затоа и би победил на избори (пред се). Сега се работи на тоа да се намали таа разлика.. колку ќе се успее, не знам. Затоа и изборите се одложуваат во недоглед.

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Мене, а и на сите ни е ускратено правото да купуваме алкохол после 19/21 часот.

Член од
1 септември 2014
Мислења
625
Поени од реакции
606
Ај не се глупирај, Мило е 25г на власт, ХДЗ е 24г на власт, види колку народ излезе во Загреб... има и таму и контрапротести и бранители и масовно иселување..
А кај нас се протестира за пари од Сорос...
Уште еднаш те прашувам кој е мотивот за одржување на протести кај нас ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom