LaChupacabraLoca
jedi master
- Член од
- 13 октомври 2011
- Мислења
- 3.531
- Поени од реакции
- 5.063
Пестицид .. ама мисалм дека го пијатДобро што прашок за перење користат Дарданиа и компанија?
![Пипи :pipi: :pipi:](/styles/default/xenforo/emot/pipi.gif)
Пестицид .. ама мисалм дека го пијатДобро што прашок за перење користат Дарданиа и компанија?
На девојчето му дадоа месец дена за поминување на траумите кога монтирано била влечена пред колата од 4 бандити.Исто така на девојчето му монтирале гребаници на телото.Споредба :
Двојно убиство во Гостивар : семејството на сторителот обезбедено , на девојчето и дадоа месец дена да биде научена што да каже пред полицајците , неговиот имот се чува од полицијата.
Петократно убиство во Скопје : семејството на осомничениот сторител-помагател тероризирано, имотот растурен , братот ќе ја изгуби работата.
МВР работа врз основа на материјални докази, тука нема место за дилеми, или простор за било каква манипулација. Особено кога се вакви високопрофилни случаи во прашање каде што меународните институции "во живо" го набљудуваат напредокот.Министерството за внатрешни работи на Република Македонија ги откри убијците од масакрот кај Смиљковско Езеро. Приведени се 20 лица од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, најголем дел од нив се македонски државјани.
МВР против приведените 20 лица, информира денеска министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, ќе поднесе кривични пријави за сторено кривично дело „тероризам“.
Врз основа на материјални докази од МВР тврдат дека тоа се извршителите на грозноморното убиство на петте недложни граѓани. Меѓу 20те уапсени, има лица кои се директно инволвирани во убиството кај Смиљковци, појасни Јанкулоска, но и лица за кои нема податоци дека биле на лице место на убиството.
http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=11180&mid=1367&tabId=358&tabindex=0
TojSum
Најчесто МВР првин треба да сомничи , а потоа да се осигурат.
Кај нашето МВР , првин се сигурни дека тие се убијците ... а потоа наредните денови омекнуваат во ставовите ... (осомничени , индиции , сомнение ...)
Наопаку е кај нас бе , све наопаку , од глава до петици.
Ај бе ти не ми се обесувај нон стоп! Приметуваш дека не сакам да ми се обраќаш или се праиш наудрен? И шо има врска каква сум јас? На крај краева, каква и да сум, не сум јас крива што имаме толку неспособна држава и полиција, која се плаши од секакви дечишта и не знае како да доведе ред и мир подеднакво за сите. Ради тоа, вие тука ќе си ги вадите очите. Па добро, само тоа и останува веројатно.Не знаеш или се праиш наудрена? И тоа што ги идентификувале само, ќе предизвика реакции на „угнетеното“ малцинство, а не пак ако ги уапсат, а па да не збориме ако тогаш ги уапселе, колку би имале потенцијал да ја зголемат масата од 10К, имајќи ја во предвид солидарноста што ја имаат кон криминалците кои пришаѓаат на нивната етничка заедница.
А ти гледам дека се ситиш на тоа. Браво!Ај бе ти не ми се обесувај нон стоп! Приметуваш дека не сакам да ми се обраќаш или се праиш наудрен? И шо има врска каква сум јас? На крај краева, каква и да сум, не сум јас крива што имаме толку неспособна држава и полиција, која се плаши од секакви дечишта и не знае како да доведе ред и мир подеднакво за сите. Ради тоа, вие тука ќе си ги вадите очите. Па добро, само тоа и останува веројатно.
Јас јамајка сум па ќе седам цел ден на интернет и ќе се ситам или живеам на форум. Уживај, глеј си за тебе. Ајт, се одјавувам од тука, па ти пиши ми до утре ако немаш попаметна работа.А ти гледам дека се ситиш на тоа. Браво!
Баш приметувам дека не сакаш да ти се обраќам и баш ти се обраќам. И сеа што?
Ауф, удираме ниско. Еве ај ако си среќна, немам попаметна работа, глуп сум, ограничен на форум и уствари цел живот ми е форумот, ме провали и сеа?Јас јамајка сум па ќе седам цел ден на интернет и ќе се ситам или живеам на форум. Уживај, глеј си за тебе. Ајт, се одјавувам од тука, па ти пиши ми до утре ако немаш попаметна работа.
За твоја информација, многу семејства на етнички албанци (инаку невработени) примаат пари од гастарбајтери-роднини по Европа. Живеат во странство, а се водат на попис (друга тема).Човекот е платен
Да, вливот на девизи од гастарбајтери - од кои еден сум и јас - нажалост ја оддржуваат тековната сметка на Македонија наместо извозот. Мислем дека затоа и курсот на денарот е толку стабилен веќе 15 години. Ама тоа е дрга тема навистина.За твоја информација, многу семејства на етнички албанци (инаку невработени) примаат пари од гастарбајтери-роднини по Европа. Живеат во странство, а се водат на попис (друга тема).
За парите - над 1 милијарда евра годишно се испраќаат од странство во Македонија. Проценувам над 60% од овие пари се на гастарбајтери етнички Албанци. Сумата од 600 милиони евра е поголема од платите на цела администрација (спореди со Буџет).
Ништо чудно што се собираат над 10 илјади, си имаат газди кои ги плаќаат.
Делуваш како Јанкуловска на 1 мај 2012.За човекот горе, јас се сомневам дека е платен на поорганизиран начин и со специфични задачи ако ме разбираш.