Протести во Скопје - Идентификувани 12 радикали од петочните протести

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
За тие од вас кои се чудите како е можно Дарданија и сличните на него така безочно да лажат и да протестираат во одбрана на убијци, погледнете го видеово и потоа проучете малку повеќе за причините зошто го прават тоа.

Албанскиот национализам и шовинизам е само преоден момент. Целта е шеријатот. Дали се свесни за тоа или не Албанците, не би знаел. Ама по постапките на луѓе како Дарданија и на тие 10 000 идиоти што протестираа, изгледа дека не само што се свесни, туку и активно работат на тоа.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
Министерството за внатрешни работи на Република Македонија ги откри убијците од масакрот кај Смиљковско Езеро. Приведени се 20 лица од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, најголем дел од нив се македонски државјани.
МВР против приведените 20 лица, информира денеска министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, ќе поднесе кривични пријави за сторено кривично дело „тероризам“.
Врз основа на материјални докази од МВР тврдат дека тоа се извршителите на грозноморното убиство на петте недложни граѓани. Меѓу 20те уапсени, има лица кои се директно инволвирани во убиството кај Смиљковци, појасни Јанкулоска, но и лица за кои нема податоци дека биле на лице место на убиството.

http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=11180&mid=1367&tabId=358&tabindex=0

TojSum

Најчесто МВР првин треба да сомничи , а потоа да се осигурат.

Кај нашето МВР , првин се сигурни дека тие се убијците ... а потоа наредните денови омекнуваат во ставовите ... (осомничени , индиции , сомнение ...)

Наопаку е кај нас бе , све наопаку , од глава до петици.

Член од
10 мај 2012
Мислења
15
Поени од реакции
18
Dardania,
МВР како што гледам во извештот ги сомничи приведените и Мвр не осигурува дали се тие криви или не тоа го прави судот.
Извештајот е од 03.05.2012 значи ден по апсењето и тврдењево твое дека после неколку дена дека омекнуваат апсолутно не е точно. МВР ако не се сигурни дека тие се убијците нема да ги апси. И уште еднаш ке ти повторам МВР обвинува (не осигурува) дека некој извршил криминал потоа судот потврдува со сигурност дали е тоа така или не. Вака е во сите културни земји. Незнам ти какви идеи имаш за функционирање на правото.

И во меѓу време прочитај си го ова пак:

http://mvr.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=11184&mid=1367&tabId=358&tabindex=0
Делови од извештајот:

Како што вчера ве информиравме, Министерството за внатрешни работи отпочна со реализација на последната фаза од Операцијата „Монструм“, односно приведувањето на лица за кои постоеја индиции за поврзаност со грозоморното петкратно убиство извршено на 12.04.2012 година во Скопје во атарот на с.Смилковци на место викано Смилковско езеро, како и документирањето на кривичните дела.....
.....
Врз основа на спроведената истрага и обезбедените материјални докази, МВР денеска до ОЈО за гонење на организиран криминал и корупција и ОЈО Скопје поднесе вкупно пет кривични пријави и еден посебен извештај против 20 лица - членови на криминалната група поради постоење на основано сомнение дека сториле кривични дела „тероризам“, „помагање во врска со истото дело“ и „недозволеноизработување, држење и тргување со оружје или распрскувачки материи“......

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.180
Поени од реакции
18.255
Споредба :

Двојно убиство во Гостивар : семејството на сторителот обезбедено , на девојчето и дадоа месец дена да биде научена што да каже пред полицајците , неговиот имот се чува од полицијата.

Петократно убиство во Скопје : семејството на осомничениот сторител-помагател тероризирано, имотот растурен , братот ќе ја изгуби работата.
На девојчето му дадоа месец дена за поминување на траумите кога монтирано била влечена пред колата од 4 бандити.Исто така на девојчето му монтирале гребаници на телото.
А зошто да не се чува неговиот имот од полицијата?За да го запоседните и да кажите ние сме овде 200 години во оваа зграда изградена во осумдесетите?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Министерството за внатрешни работи на Република Македонија ги откри убијците од масакрот кај Смиљковско Езеро. Приведени се 20 лица од Скопје, следбеници на радикалниот ислам, најголем дел од нив се македонски државјани.
МВР против приведените 20 лица, информира денеска министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска, ќе поднесе кривични пријави за сторено кривично дело „тероризам“.
Врз основа на материјални докази од МВР тврдат дека тоа се извршителите на грозноморното убиство на петте недложни граѓани. Меѓу 20те уапсени, има лица кои се директно инволвирани во убиството кај Смиљковци, појасни Јанкулоска, но и лица за кои нема податоци дека биле на лице место на убиството.

http://www.moi.gov.mk/ShowAnnouncements.aspx?ItemID=11180&mid=1367&tabId=358&tabindex=0

TojSum

Најчесто МВР првин треба да сомничи , а потоа да се осигурат.

Кај нашето МВР , првин се сигурни дека тие се убијците ... а потоа наредните денови омекнуваат во ставовите ... (осомничени , индиции , сомнение ...)

Наопаку е кај нас бе , све наопаку , од глава до петици.
МВР работа врз основа на материјални докази, тука нема место за дилеми, или простор за било каква манипулација. Особено кога се вакви високопрофилни случаи во прашање каде што меународните институции "во живо" го набљудуваат напредокот.

Проблемот е што МВР не функцинира во потплоност во општини каде преовлдауваат албанците, Редовен посетител сум во Тетово, и тоа е брутално но сепак е друга тема.

По автобуси низ Скопје се шири пропаганда за војна (на албански јазик).
Им кажуваат дека имал 2 милиона што не им мислат добро и 1 милион што ги сака, од каде па сега 1 милион се појавија?

И најлошото...се протестира за апсење на убици?
Се протестира за апсење на сеуште сеудски непроцесирени лица.
Се протестира без никаква судска одлука, без ништо....
барем да се почекаше да заврши целата работа, вака ко селски буквар е очигледно и за најпростите што се случува.

Сам си свесен зошто се протестира и не продавај муда за бубрези на форум.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
А имаме ли најава за протести во петок? Мислам имаше генерална најава за простести секој петок, туку дали има индиции дека ќе има протести овој петок?

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
Мислам дека треба да се престане со дискутирање со професионалниот провокатор. Човекот е платен и работи за исполување на одредена агенда. Резултатите ги гледаме насекаде и нивниот план треба да му биде на секого јасен. Сакаат радикализација и подгревање на страстите кај македонците, инаку нема потреба некој како него да постира на овој форум.

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Не знаеш или се праиш наудрена? И тоа што ги идентификувале само, ќе предизвика реакции на „угнетеното“ малцинство, а не пак ако ги уапсат, а па да не збориме ако тогаш ги уапселе, колку би имале потенцијал да ја зголемат масата од 10К, имајќи ја во предвид солидарноста што ја имаат кон криминалците кои пришаѓаат на нивната етничка заедница.
Ај бе ти не ми се обесувај нон стоп! Приметуваш дека не сакам да ми се обраќаш или се праиш наудрен? И шо има врска каква сум јас? На крај краева, каква и да сум, не сум јас крива што имаме толку неспособна држава и полиција, која се плаши од секакви дечишта и не знае како да доведе ред и мир подеднакво за сите. Ради тоа, вие тука ќе си ги вадите очите. Па добро, само тоа и останува веројатно.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ај бе ти не ми се обесувај нон стоп! Приметуваш дека не сакам да ми се обраќаш или се праиш наудрен? И шо има врска каква сум јас? На крај краева, каква и да сум, не сум јас крива што имаме толку неспособна држава и полиција, која се плаши од секакви дечишта и не знае како да доведе ред и мир подеднакво за сите. Ради тоа, вие тука ќе си ги вадите очите. Па добро, само тоа и останува веројатно.
А ти гледам дека се ситиш на тоа. Браво!
Баш приметувам дека не сакаш да ти се обраќам и баш ти се обраќам. И сеа што?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
А ти гледам дека се ситиш на тоа. Браво!
Баш приметувам дека не сакаш да ти се обраќам и баш ти се обраќам. И сеа што?
Јас јамајка сум па ќе седам цел ден на интернет и ќе се ситам или живеам на форум. Уживај, глеј си за тебе. Ајт, се одјавувам од тука, па ти пиши ми до утре ако немаш попаметна работа.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Јас јамајка сум па ќе седам цел ден на интернет и ќе се ситам или живеам на форум. Уживај, глеј си за тебе. Ајт, се одјавувам од тука, па ти пиши ми до утре ако немаш попаметна работа.
Ауф, удираме ниско. Еве ај ако си среќна, немам попаметна работа, глуп сум, ограничен на форум и уствари цел живот ми е форумот, ме провали и сеа?

Член од
8 јануари 2008
Мислења
7
Поени од реакции
9
Човекот е платен
За твоја информација, многу семејства на етнички албанци (инаку невработени) примаат пари од гастарбајтери-роднини по Европа. Живеат во странство, а се водат на попис (друга тема).
За парите - над 1 милијарда евра годишно се испраќаат од странство во Македонија. Проценувам над 60% од овие пари се на гастарбајтери етнички Албанци. Сумата од 600 милиони евра е поголема од платите на цела администрација (спореди со Буџет).
Ништо чудно што се собираат над 10 илјади, си имаат газди кои ги плаќаат.

Член од
4 мај 2012
Мислења
183
Поени од реакции
90
За твоја информација, многу семејства на етнички албанци (инаку невработени) примаат пари од гастарбајтери-роднини по Европа. Живеат во странство, а се водат на попис (друга тема).
За парите - над 1 милијарда евра годишно се испраќаат од странство во Македонија. Проценувам над 60% од овие пари се на гастарбајтери етнички Албанци. Сумата од 600 милиони евра е поголема од платите на цела администрација (спореди со Буџет).
Ништо чудно што се собираат над 10 илјади, си имаат газди кои ги плаќаат.
Да, вливот на девизи од гастарбајтери - од кои еден сум и јас - нажалост ја оддржуваат тековната сметка на Македонија наместо извозот. Мислем дека затоа и курсот на денарот е толку стабилен веќе 15 години. Ама тоа е дрга тема навистина.

За човекот горе, јас се сомневам дека е платен на поорганизиран начин и со специфични задачи ако ме разбираш.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.881
За човекот горе, јас се сомневам дека е платен на поорганизиран начин и со специфични задачи ако ме разбираш.
Делуваш како Јанкуловска на 1 мај 2012.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom