P
Princ
Гостин
Не може, баниран е од тема.ај просветлиме жити алах....само немој да ми ја цитираш Тората оти муштиклата ќе испаднеш ти
Вратете се на муабетот.
Не може, баниран е од тема.ај просветлиме жити алах....само немој да ми ја цитираш Тората оти муштиклата ќе испаднеш ти
Дека си атеист, затоа така мислиш. Има и добри страни религијата.Религијата има големо влијание за појава на некои форми на екстремизам. Затоа е битно од коренот да се сече, а не само гранките да се кратат.
Ако Адам и Ева биле првите луѓе на светов, нивните деца што биле, а муштикло?ај просветлиме жити алах....само немој да ми ја цитираш Тората оти муштиклата ќе испаднеш ти
Не те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.дрн дрн јариња....тресеш глупости од неукост и самобендисаност...мислам дека алах нема да ти се налути ако земеш да ги прочиташ основните начела на христијанството како религија
Ај бе не се резили -.- ги боли америте курот за религија не се они у 14ти век бе човече тоа само кај муслиманите го има ДЕНЕС да се борат во име на религијата ... Христијаните одамна го пројдоа тој период ... Америте таму е јасно за шо отидоа НАФТА ! нели -.-Не цепи се, доволно е само за момент да ѕирнеш на ју тјуб и да видиш каква финансирана крстоносна кампања водат таму,покрај другото.
Не е се онака како што прикажуваат.
Христијанскиот свет доживеа хуманизам и ренесанса и излез од мрачната доба+секуларизација,муслиманијаците од друга страна........Исус јасно рекол дека не дошол да донесе мир на земјата туку меч, и 2000 и нешто години после тоа христијаните непрестанато носат меч по Земјава.
Батали ги неедуцираниве.
Бујрум: " Не дојдов да донесам мир на Земјата туку меч" (Исус во Матеј 10:36 )
32 ”И така, секој кој Ме признава Мене пред луѓето, ќе го признаам и Јас него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.
33 А кој ќе се одрече од Мене пред луѓето, и Јас ќе се одречам од него пред Мојот Татко, Кој е во небесата.”
34 ”Не мислете дека дојдов да донесам мир на земјата. Не дојдов да донесам мир, но меч.
35 Зашто дојдов да го раздвојам човекот од неговиот татко и ќерката од нејзината мајка, и снаата од нејзината свекрва,
36 и непријатели на човекот ќе бидат неговите домашни.
Решение-биди атеист или будист.Не те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.
Не ми го разбираш муабетот , а тоа е дека ако во Библијата се вели НЕ УБИВАЈ , тогаш зошто толку убиства од страна на тие кои се називаат христијани.
Сега , или не е во ред со тоа што се вели во Библијата или пак овие што се називаат христијани се нешто друго.
Кога велиш дека Библијата е ОК , тогаш треба да ја применуваш ... да не одиш да служиш војска , и да не држиш дома оружје , пошто забрането ти е да убиваш.
-
Од тоа што ја сум ја прочитал Библијата разбрав дека во мноогу нешта има зближувачки учења со Куранот ...
Уште позближени би биле доколку и двете страни се приджуваат на својата вера ... а не само да се фалат со Библијата и Куранот , а делата да им се далеку од тоа.
Доколку ти би си ја прочитал Библијата , и ти би ги разбрал поинаку муслиманите , пошто ќе видеше дека многу од тоа што го гледаш кај муслиманите , има основ и во Библијата.
Успеавме да девијираме од темата.
веќе реков дека Тората има сосема друга намена и наменета е за јудејците и нема врска со новиот завет кој е наменет за христијаните ама кој да прочитаАко Адам и Ева биле првите луѓе на светов, нивните деца што биле, а муштикло?
Знаеш дека во Куранот има дел каде што Мухамед ги учи мажите како да ги тепаат жените. Сакаш да ти го најдам овој дел во Куранот??? .
Не се разбирам од религија, нити имам намера да читам СФ литература за деца, ама нели во тоа веруваат христијаните, немаат ништо против инцестот?веќе реков дека Тората има сосема друга намена и наменета е за јудејците и нема врска со новиот завет кој е наменет за христијаните ама кој да прочита
добро бе што треба да направам да ме поштедиш од твојте демагогии и одговориш на прашањата кој ти ги поставив?Не те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.
Не ми го разбираш муабетот , а тоа е дека ако во Библијата се вели НЕ УБИВАЈ , тогаш зошто толку убиства од страна на тие кои се називаат христијани.
Сега , или не е во ред со тоа што се вели во Библијата или пак овие што се називаат христијани се нешто друго.
Кога велиш дека Библијата е ОК , тогаш треба да ја применуваш ... да не одиш да служиш војска , и да не држиш дома оружје , пошто забрането ти е да убиваш.
-
Од тоа што ја сум ја прочитал Библијата разбрав дека во мноогу нешта има зближувачки учења со Куранот ...
Уште позближени би биле доколку и двете страни се приджуваат на својата вера ... а не само да се фалат со Библијата и Куранот , а делата да им се далеку од тоа.
Доколку ти би си ја прочитал Библијата , и ти би ги разбрал поинаку муслиманите , пошто ќе видеше дека многу од тоа што го гледаш кај муслиманите , има основ и во Библијата.
Значи знаеш да бидеш разумен ... да и двете религии учат на мир и не никој не ги е*е ни двете религии односно ретко кој ги есапи како што треба ...христијаните односно нивните држави се одамна секуларни додека исламот моментално на има својата црна доба .. за жалНе те знам ... но имам чуство дека повеќе време сум поминал читајќи ја Бибљијата него ти.
-
Точно такаЗнаеш Анархистите демек се залагаат за демократија, слобода, мир, толеранција, разбирање, космополитизам и.т.н. а всушност ми делуваат крајно дволични со тоа што со самото тоа што не си како нив т.е. не си Анархист и не ја прифаќаш нивната идеологија веднаш те ставаат во националистичкиот кош, што мислам дека е крајно нетолерантно и недемократски .......... секој си има право на свое лично мислење и ставови, ако они одлучиле да бидат Анархисти нека си бидат нивно право, но неможат со сила и другите да ги тераат да ги имаат нивните мислења и ставови, во спротивно другите се по дифолт националисти, фашисти, нацисти што апсолутно не е точно, јас не сум Анархист, претежно сум либерален со одредени десничарски погледи(умерена-десница) и како може да сум националиста кога повеќето лица со кои работам, па и се дружам/контактирам не се Македонци ..... каде е тука мојот национализам, ако сум националиста нели треба сите останати кои не се од мојата нација да ги игнорирам и мразам, јас до сега не сум игнорирал и не сум мразел нитуеден припадник на друга нација !
Значи Американците одат во име на Христијанството да се борат таму. хахахахахаххахахаха. ПОголема глупост не сум чул. Да беше така сеа Американците цел муслимански свет ќе го збришеа. Нека не ве лажат вехабистите по џамиите ве молам. Американците одат сегде каде што има пара и интерес. Ако е така зашто ги возеа муџахедините напикани како глувци во хуманитарни камиони низ српските линии во Босна. Зашто ја бомбардираа Србија, зашто ги помагаа муџахедините со тактики и оружје (стингери) против Советите, ако беа крстоносци немаше да ги помагаат. Знаеш ли ти дека главни лобисти за формирање на муслиманската држава Косово беа ЈЕЗУИТИТЕ (ВОЈНИЦИТЕ НА ИСУС или ИСУСОВЦИ) најсилен воен ред на Ватикан и Римокатоличката црква За сите овие примери има цели страни со објаснување ама ме мрзи да пишувам.Не цепи се, доволно е само за момент да ѕирнеш на ју тјуб и да видиш каква финансирана крстоносна кампања водат таму,покрај другото.
Не е се онака како што прикажуваат.