Сакав хејтерски пост, ама досега ајфонот само ме импресионираше.
Во 2006та го ругав на блог, викав дека Сони и Нокиа не се будали што не направиле досега ваков телефон, па Ејпл ќе им прави сеа...Дека без тестатура не се живее и слични тролања. Али, ме исконтраа максимално.
Е сега, за овој вака ми иде да хејтам:
1. Жироскоп. Интересна играчка, ама се плашам дали ќе најде некаква корисна примена. Пазете, на презентациските слики имаат ставено рејсинг игра, ако тоа е највеќе што може Ејпл да смисли, преку курац.
2. Видео повиците. Многу ми беше смешен дебелкото на видеото....се радува ко мало дете на ВИДЕО-ПОВИК. Чекај бе, нели тоа уште мојот стар p990i го можеше?
3. Ова е ајфон 2010. Лани беше 2009, предтоа 2008 и 2007. Идната година ќе има 2011. Па 2012. Што значи иако ова се звучи примамливо, дали можеби можеле уште повеќе работи да вметнат, ама ги изоставиле?
И аман, не знам што се радуваат луѓето на мулти-таскинг, срамота е да се презентира тоа ко ОПЦИЈА АУ ВАУ, треба да е нечујна надградба за да си го скријат срамот.
И Принц, Андроид за 2 години ќе го надмине ова чудо од оперативен, со апликации и можности. Али засега, цар е, нема што.