Пристигна iPhone 4!

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.472
Поени од реакции
7.924
Џои, доколку купуваш телефон само поради имиџ, чекај го iPhoneto. Доколку купуваш поради реални технички можности, континуиран развој, тогаш ги имаш оние кои што ги ругаше во твојот пост.
Принц, Мистичен пишуваше за HTC Legend, така да можеш да преминеш на него :)

Член од
30 мај 2010
Мислења
131
Поени од реакции
3
Сакав хејтерски пост, ама досега ајфонот само ме импресионираше.
Во 2006та го ругав на блог, викав дека Сони и Нокиа не се будали што не направиле досега ваков телефон, па Ејпл ќе им прави сеа...Дека без тестатура не се живее и слични тролања. Али, ме исконтраа максимално.

Е сега, за овој вака ми иде да хејтам:

1. Жироскоп. Интересна играчка, ама се плашам дали ќе најде некаква корисна примена. Пазете, на презентациските слики имаат ставено рејсинг игра, ако тоа е највеќе што може Ејпл да смисли, преку курац.
2. Видео повиците. Многу ми беше смешен дебелкото на видеото....се радува ко мало дете на ВИДЕО-ПОВИК. Чекај бе, нели тоа уште мојот стар p990i го можеше? :)
3. Ова е ајфон 2010. Лани беше 2009, предтоа 2008 и 2007. Идната година ќе има 2011. Па 2012. Што значи иако ова се звучи примамливо, дали можеби можеле уште повеќе работи да вметнат, ама ги изоставиле?

И аман, не знам што се радуваат луѓето на мулти-таскинг, срамота е да се презентира тоа ко ОПЦИЈА АУ ВАУ, треба да е нечујна надградба за да си го скријат срамот.

И Принц, Андроид за 2 години ќе го надмине ова чудо од оперативен, со апликации и можности. Али засега, цар е, нема што. :)

цар е стварно во мн работи така да неспоредлив е со нокии и такви срања неможат да му конкурират во никој случај

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Face time ќе можат да го користат само ако двајцата имаат ајфон, на други не работи

P

Princ

Гостин
Принц, Мистичен пишуваше за HTC Legend, така да можеш да преминеш на него :)
Princ премина на Desire пред неколку дена и има телефон што од старт праќа/прима ММС, крена од него ФТП сервер за да може да превзима/префрла песни (не мора да уклучи ајтунс)... ааааа, да... има и видео повици, и тоа не само на wifi туку и на 3g... вау, нели? :))))

Џои, 90% од луѓето што имаат ајфон го купуваат поради
1. едноставниот интерфејс и практичната работа. Ама тоа јас не го сметам за позитивност. Јас сум во трговски центар со мојот Desire на Андроид ОС. Одбирам во кој дуќан ќе влезам, што ќе носам, кога и што ќе јадам... Ти со твојот ајфон (било која серија) си во затворска келија. Џобс одлучува кога ќе јадеш и што (што и да мисли он дека е најдобро за тебе... ќе ти исклучи мултитаскинг ако сака бидејќи види-види, тоа било лошо за батеријата), и ќе одлучува што ќе носиш. Затоа е едноставен интерфејсот. Јас не сакам едноставен интерфејс и работа по цена на толкаво ограничување.
2. Останатите 10% се чаламџии. Нема да дискутирам за вторава група, ме мрзи.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Princ ама се се инапљука по ајфонов 4-ка ... ќе рѓоса :pos2:

За мене е топ ајфонов едино не ми се свиѓаат пресечените краеви

P

Princ

Гостин
Не му љубиме нозе сите на Џобс, некои од нас размислуваат "out of the box". Вау, нели? :)

Член од
4 декември 2008
Мислења
404
Поени од реакции
15
Не му љубиме нозе сите на Џобс, некои од нас размислуваат "out of the box". Вау, нели? :)
Продолжи така да размислуваш "out of the box". На вистински пат си. Колку и да се потруди некој да направи нешто добро пак ќе има некој како тебе што никогаш нема да бидат задоволни. Моментално iPhone го тепа твојот Desire на сите полиња. Но сепак секој си има право на свој избор. На крај краева кој што му е мило тоа нека користи. Сепак iPhone-от моментално е најдобриот избор како софтверски така и хардверски. Вау, нели?

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Моментално ниту еден телефон не може да му парира на iPhone 4 во НИТУ ЕДНО поле.

P

Princ

Гостин
Се контрираш самиот себе скарфејс, и тоа во ист пост. Не знаев дека е тоа можно. Вау.
Прво велиш:
Но сепак секој си има право на свој избор. На крај краева кој што му е мило тоа нека користи.
А веднаш потоа:
Сепак iPhone-от моментално е најдобриот избор како софтверски така и хардверски.
Ова за да има смисла, во делот со вториот цитат некаде, би требало да стои "според мене". Затоашто според тебе можеби iPhone-от моментално е најдобриот избор софтверски и хардверски, ама за мене е далеку од тоа. Што сега, треба да се радувам што Џобс најпосле во iOS 4 ми дозволува MMS да праќам и примам? Не фала, тоа го можам уште од стариот добар алкател-незнам-таму-кој-модел-беше-толку-е-стар-што-го-имам-заборавено-жими-мајка.
На овој ајфон само дисплејот му вреди. И тоа под огромна претпоставка, бидејќи е нова технологија и ни јас, ни ти, не ја познаваме. Значи практично ме интересира како ќе се однесува. Пример, да не одлучи Џобс дека за доброто на твоите очи сега ќе пушти 1 пиксел по инч, а после, на iPhone 7, ќе ве надгради на останатите 325 :)))))))

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.472
Поени од реакции
7.924
Princ ама се се инапљука по ајфонов 4-ка ... ќе рѓоса :pos2:

За мене е топ ајфонов едино не ми се свиѓаат пресечените краеви
Не може да р’ѓоса, од нер’ѓосувачки челик е. Ама исто така и мојот SE W880i кој има магнезиумско куќиште, што мене повеќе ми праи ќејф.
Новиот iPhone е ОК, ама можностите кои ги нуди другите телефони ги нудеа кога излезе првата верзија од овој телефон. Ама глуп народ, јака држава, полн џебот на Џобс.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Моментално ниту еден телефон не може да му парира на iPhone 4 во НИТУ ЕДНО поле.
к800i го јаде во блиц. :)

Ова вака ми текна, сеа да не претеруваме ипак, нели. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom