Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.389
Поени од реакции
3.596
Стварно за кој курац знамиња симињаат ако протестов нема врска со етничка заедница !?!?!
Знамето на Македонија не смее да стои закачено пред терористичко дувло.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
jas ne znam zoso protestiraat ova e realnosta na slucajot ma da nekoj moze i da ne se soglasi urko mu se javil na ovoj spasov da dojdi na proslavata so li bese tamu go viknal bez znaenje na mvr ovoj martin nesto mu se iskurcil kaj domot na arm ovoj ni 5 ni 6 go namaval do smrt posle toa osol vo stanica se prijavil ,pa se slusnal so advokat pa se premislil,mozebi se konsultiral so urko ,koj pak kako negov prijatel probuval da ja podzataska rabotata za sto podocna e smenet od funkcijata koja ja imal vo sevo ova mvr barala nacin kako da ja pokreni postapkata uspeale da ubedat dve devojcinja da svedocat (normalno toa e nivno pravo ) ovoj ubiecov e faten pritvoren a mvr barala nacin kako da ja namali sopsvenata odgovornost gledala toa da bide kako privatno dejstvuvanje na krajot ovoj ubiecot si e osuden na 14 g zatvor i sega si e tamu .i na kraj kraeva ova ne e bomba na zaev ova e bruka na zaev ne mozejki da go postigni posakuvaniot efekt seka pocnuva da deluva nasilnicki tepajki makedonski policajci ovie pokazaa kolku ja pocituvaat makedonija i kolku im znaci tie policajci tamu se nasi vasi ili necii tatkovci ili brakja koi se postaveni da ja vrsat funkcijata za koja zemaat plata tie ne vmrovci sdsmovci i ne znam so gi gledav site snimki jasno tolpata provocirase policijata tolerirase se do momentot koga pocnaa da pagjaat na zemja polcajci ,sakam samo edno da mu poracam na zaev kako sto ke ja zemis vlasta take i ke ja izgubis ako ja zemis na sila na sila ke ti bide zemena ako ja dobies na izbori na izbori ja gubis . inace zaev na necija nesrekja saka da si pravi poeni za da dojdel na vlast jas ubeden sum deka i ovoj ubiecov ne sakal da go ubie detevo pa da lezi 14 g idrizovo kakov i da bil i koj i da bil ova go svakjam kako ekcident so nesakani posledici pri sto pricina za ekcidentov e pred se nesovesnosta na pripadnikot na mvr no i nemanjeto dovolna kontrola na mvr nad svoite kadri pred se ocigledno e deka nekoi kadri treba pocesto da odat na psihijatar ili pocesto da im se pravi psihotest na site pripadnici na mvr .se na se jas sum zadovolen od rabotata na instituciite go otkrija ubiect go osudija na zatvorska kazna za zal martin toa nema da go vrati i 100 g da mu izrecea ,no nikako ne sum na stranata na nasilstvo koe go protagira zaev manipulirajki so audio snimki

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Дел од народот, ооо перфиден. Дел од народот не е тој митски, фамозен НАРОД на другарот темплар. Не е тоа големонационално еднобојно обединување што го заговара другарот темплар.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Дел од народот, ооо перфиден. Дел од народот не е тој митски, фамозен НАРОД на другарот темплар. Не е тоа големонационално еднобојно обединување што го заговара другарот темплар.
Кога некој се повикува на народ, се повикува на мнозинството од таа мисловна именка наречена народ. Кога мнозинството од множеството сака нешто, тогаш некои популисти викаат дека народот сака нешто. Јас можам да се согласам дека таква реторика е погрешна и на долг рок опасна.

Ама ако револтот, ставот или барањата на дел (самата употреба на зборов значи дека тој дел е значајно помал од другите делови) од таа мисловна именка се третира како легитимен до степен на ултиматум, тоа е десет пати поопасно од првото. И неизбежно води до крвопролевање.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Кога мнозинството од множеството сака нешто, тогаш некои популисти викаат дека народот сака нешто. Јас можам да се согласам дека таква реторика е погрешна и на долг рок опасна.
Така. Погрешна, потенцијално опасна и кога некој ќе ги послуша популистите и ќе ја стави како неопходна за некаков легитимитет, па и ќе ја обремени со капслок, смешна и спремна за демант. Читај го другарот темплар, малце буквалист е.

Другото ти е умствена гимнастика и жонглирање. Ако. Биди жив и здрав. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.347
Поени од реакции
26.348
Така. Погрешна, потенцијално опасна и кога некој ќе ги послуша популистите и ќе ја стави како неопходна за некаков легитимитет, па и ќе ја обремени со капслок, смешна и спремна за демант. Читај го другарот темплар, малце буквалист е.

Другото ти е умствена гимнастика и жонглирање. Ако. Биди жив и здрав. :D
Кога во овие 20+ години влада била казнета од народ на улица?
Битно е да сме на иста линија за тоа што на народов му треба, а богами и на овие горе. На едните 'рбет, за што сега има ретка прилика да го израснат, а на другите ќотек.
Викам јас не сте многу различни со другарот (ебате левата реторика) темплар. Дури и двајцата селективно гледате. Тој го гледа Љуми, ти гледаш народ или дел од народ. На кој нели, му фали кичма, па сега влегол во фаза да ја расне. И ако, нема ништо лошо во тоа, легитимно е. Само нема потреба од правење илузии за суштинска разлика на двете страни на истата паричка. :D

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Викам јас не сте многу различни со другарот (ебате левата реторика) темплар. Дури и двајцата селективно гледате. Тој го гледа Љуми, ти гледаш народ или дел од народ. На кој нели, му фали кичма, па сега влегол во фаза да ја расне. И ако, нема ништо лошо во тоа, легитимно е. Само нема потреба од правење илузии за суштинска разлика на двете страни на истата паричка. :D
Добро, ајде, ќе го оправаме ова у 5 сабајле.
Разбирам дека овде ја и ти имаме проблем со дефиницијата. Тој проблем има три битни моменти. Првиот е дека другарот(ете ти егзотична верзија) темплар инсистираше на целосно обединување, буквално толкување на поимот. Затоа што само буквалниот го носел легитимитетот. Таков народ е мисловна именка. Такво нешто никогаш немало. Незамисливо е и глупо. Нешто толку базично да не успееш да разбереш, чудно ми е...
Вториот битен момент е оној каде народот, во цивилизациска смисла, ја наследува историската лекција сосе последиците. Овде ќе земеме два примери. Еве, нека се француската револуција и Чаушеску. И во двата случаи имаш дел од народ кој земал да сече глави и да пука на плоштад. Историјата заслугата ја препишува на францускиот и романскиот народ. Во нивната историја, тоа се моменти кои помалку или повеќе, го изградиле темелот на плурализмот и демократијата. Колку и да објективната страна вели дека се работело за одредена група, од која дел биле вандали, од која во Франција можеби имало и некои притаени ројалисти, некоја верзија на денешниве соросоиди, цел пакет од тие случувања е историско наследство на цел народ, на сите понатамошни генерации, на сите трети, четврти и петти републики...на сите Романци вон и во ЕУ. Нешто толку базично да не успееш да разбереш, чудно ми е...
Третиот битен момент е дека и покрај ова, никогаш нема да успееме да се разбереме ние двајца, затоа што ти размислуваш партиски, не граѓански. Другарот темплар тврди дека е неопределен, па редно беше да му објаснам дека можеби несакајќи, на ова гледа и размислува партиски. Ние двајца нема потреба да ја тераме таа дебата, ти секогаш ќе одбереш да гледаш партиски и многу од овие суштински разлики ќе ти изгледаат како две страни од иста паричка, страни од паричката на која се противниците на оваа гарнитура, кои во пакет мора да се изгазат. Тоа не ме чуди, ама барем со дефиницииве да расчистиме. Не чини, умен човек, базични работи да не разбира. :(

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.312
Поени од реакции
3.699
Слушни како по некоја секунда од почетокот кај вратата лета ваљда шамар и тој во плавото го снемува од кадар. После го вадат надвор и другите работи...

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Браос сине, сега и Чаир се гордее со тебе.

Оваквите ликови од секогаш ми биле симптоматични. Неможе бе некој да бара правда со симнување на државно знаме. Ако сум бил јас на протестот немало да можам да се воздржам на ваквиот чин. Незнам како некој не му залепил една.

Не за друго, да не бидам тој лошиот, ама замислете што би се случило ако наредниот пат објават снимка за Смилковско, и излезат планинарите, тогаш нема знаме да ни остават.

Значи заради овакви копуци, даваш после зелено светло на планинари за истите дела.

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Зашо бе да се бесат на плоштад? Одземи им го правото да ја напуштат државава и по правило на IRA, утепај им ги најблиските, еден до еден до петто колено па потоа самите психички нека се уништат. Не верувам дека имаат грам совест али ја би така.

Некој со линкчиња со све нека склопе некој текст нека им прате на дечкиве https://www.facebook.com/pages/Anonymous-ART-of-Revolution/362231420471759 нека пуштат неколку постови.

Поздрав со првата строфа.
https://mk.wikibooks.org/wiki/Цветови_–_Анте_Поповски

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Odi pravi gi ovie protesti vo USA pa da vidish shto ke te snajde vo srceto na nejzinoto visochestvo Demokratija.
Ovaa demokratija i pravo na protest i sloboda na govor vo Makedonija go nema nikade.

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
Да ја водеше земјава тој мочан Сорос што го плукате во секое време сигурно ќе беше 10 пати поубаво од што е сега.
За да ви е јасно на тие што не бевте а сте дежурни кењатори, никој не немаше платено да отидеме, отидовме самоиницијативно. Дали дел од протестантите се членови некаде воопшто не ми е битно, а не треба да ви биде ниту вас. Дали имало педери и левичари на протестот исто така не треба да ве засега затоа што каузата е една и каузата го бара човекот во вас а не политичката или сексуална определба. На протестот видов и луѓе што му се/беа симпатизери на Грујо и на ВМРО. Ќе сфатите некогаш дека некои работи се надпартиски или вашите мали умови не се доволно зрели за да го восприемат тоа? Партија, раса, нација, сексуална ориентација итн итн. воопшто не се битни за каузата

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom