Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.922
Уште не ми е јасно како може некој ова да го споредува со случувањата во Украјна. Значи сосема различно нешто е. Тоа таму беше граѓанска војна помеѓу Проруси и Украинци. И верувајте никој во оваа држава несака да се случи тоа или се стреми да се случи.
Освен браќата, од нив све може да се очекува :)
Не викај два пати и не биди толку сигурен. Тоа ``проруси`` се појави за време на мајдан и лепењето етикети москали,проруси,комунисти. Што ти гарантира дека нема тука да се поделат Македонците на вмроОВЦИ и сдсмОВЦИ ????

Член од
17 август 2011
Мислења
10.395
Поени од реакции
18.548
Не викај два пати и не биди толку сигурен. Тоа ``проруси`` се појави за време на мајдан и лепењето етикети москали,проруси,комунисти. Што ти гарантира дека нема тука да се поделат Македонците на вмроОВЦИ и сдсмОВЦИ ????
како не се појавило за мајдан,не треси глупости.

T

templar55

Гостин
Па не знам баш колку сме на иста линија со Темплар. Да потсетам, он муабетот го почна со „А зошто уствари вие протестирате сеа? Нели го осудија моронот?“. Оттогаш наваму само хинтува дека он е натчовек и препаметен, и дека требало на higher level да ги праиме протестите, цивилна непослушност и слични прогресивни идеи. Батали што македонче не може ни јајце да фрли без да го посерат таквите ко Темплар
Не не...грешка си. Не просеравам и понижувам ама баш никој. И мене ми е криво кога наши деца ги тепа полицијата само што решението го гледаме на различни начини.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.922
Go otece so ukraina. Bozem od golemo znacenje sme za eu i rusija. I vprocem ako se slucit nesto slicno ti mojs komotno da si se skries vo nekoe pesterce.
А шо треба !!? Да почнам да убивам недолжни луге !??![DOUBLEPOST=1430874299][/DOUBLEPOST]
И ако се смени владата ќе нема гасовод? Со такви глупости ли ве хранат у штаб бе дебили? Шо е следно, сонцето ќе го снема ако се смени власта?
Некој до вас слушнал за зборот геополитика и нејзиното значење !?!??! Или мислите дека живееме на остров у тихи океан на кој растат мандарини и дека сме заборавена цивилизација. Балканот бил и ке биде полето за битка . Слабо изгледа учите историја.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Пола од форумов ако нема гласано за Вмро ја глава сечам,а тука јадење бубрези до сабајле.Џабе е се кога пак ќе си остане оваа влада и ќе си тера и убива кого сака.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
ОК има многу незадоволни и тоа му е јасно на секој со IQ над 3...мене едноставно не ми е јасно зашто се дели народот кога се во прашање протести. Имаше протести за хонорарците, па за средношколците па сега ова...Друго е кога НАРОД ке се собере и ке протестира за суштината на ова срање а тоа е НЕЗАДОВОЛСТВО а протести од тип ми раскина девојка ми и не сум успешен во кик бокс у старт ви кажувам дека не палат.
Овој народ никогаш не можел да ја разбере суштината на проблемот и соодветно да реагира на тоа па затоа на големо го папа.
Друже темплар, оти ваква каша направи? :)
Што да ти цитирам тука, на што да ти одговорам?

Скоро сите протести што ги наброја беа легитимни. Хонорарците имаат легитимни поплаки согласно мизерниот стандард. Студентите го бранеа Уставот. За средношколците ќе се повлечам, не се солидаризирам таму.

Народ е мисловна именка. Во ниту еден момент не можеш да кажеш дека народот направил или не направил нешто. Ни на избори, ни на референдуми, во ниту едно институционално или граѓанско делување не можеш да зборуваш во име на НАРОД. Аршинот станува поинаков ако твојов концепт го земеме за правило. Ништо избрано и ништо изгласано во собрание, комисии, на избори, во куќни совети...нема легитимитет. Глупо е, нели?
Глупо е.
Ова што денес го видовме беше, прво, солидна бројка за прв протест, второ, протест проникнат од искрен револт кај секој што чувствува лична одговорност да биде таму и да придонесе во рушење на оваа лакрдија. Ако продолжи со зголемен интензитет, ако целта се постигне и ако за првпат со пример покажеме дека нема да дозволиме да не молзат и да не плукаат во лице....шо е битно бе дали почнало со јајца, домати, палки или молотови? Шо е битно дали во толпата од 10 000 утре, 50 000 задутре имаш некои 5000 комуњари гладни за фотеља, ако и тие се сведоци дека глави летаат? Дека пердуви и катран му следуваат на овој и секој нареден апаш и гробар на државава. За таа суштина верувам се согласуваме.

Последно уредено:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.448
Поени од реакции
6.127
А шо треба !!? Да почнам да убивам недолжни луге !??![DOUBLEPOST=1430874299][/DOUBLEPOST]
Некој до вас слушнал за зборот геополитика и нејзиното значење !?!??! Или мислите дека живееме на остров у тихи океан на кој растат мандарини и дека сме заборавена цивилизација. Балканот бил и ке биде полето за битка . Слабо изгледа учите историја.
Не бе какви недолжни, само должни, овие шо му должат брат на Мартин и на илјадници други на кои на овој или оној начин им ги упропастија животите. Ма да убивање не е решение...треба да скапаат во затвор, да гнијат во мизерија и смртта да им е единствен спас.

А околу вториот дел на постот, повеќе би ни требало канализационен одвод него гасовод. Сите лајна да си заминат.А по шо изгледа ти слабо си учел историја, пинг побарај на гугл црна дупка на балканот и види шо ќе ти излезит прво,второ,трето а и четврто.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.493
Поени од реакции
28.922
А зашто од 92-ра до 2012-та не им сметаа прорусите туку у 2013 им засметаа кога америте се поебаа со Сирија па мораа на друг начин да и направат проблеми на Русија ???!!![DOUBLEPOST=1430875391][/DOUBLEPOST]
А зашто од 92-ра до 2012-та не им сметаа прорусите туку у 2013 им засметаа кога америте се поебаа со Сирија па мораа на друг начин да и направат проблеми на Русија
[DOUBLEPOST=1430875570][/DOUBLEPOST]
Не бе какви недолжни, само должни, овие шо му должат брат на Мартин и на илјадници други на кои на овој или оној начин им ги упропастија животите. Ма да убивање не е решение...треба да скапаат во затвор, да гнијат во мизерија и смртта да им е единствен спас.

А околу вториот дел на постот, повеќе би ни требало канализационен одвод него гасовод. Сите лајна да си заминат.А по шо изгледа ти слабо си учел историја, пинг побарај на гугл црна дупка на балканот и види шо ќе ти излезит прво,второ,трето а и четврто.
Од економски аспект сме црна дупка,но јас ти зборам за географска поставеност на Балкан. Центар на сите рути и патишта од Европа кон Азија од неолит до денешно време.

Последно уредено:

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Јаки сме у пизду матер, за една ноќ ќе ја светниме фасадата, јапанците после елементарни непогоди за исто време 100 км автопат прават... ама јбг, ни се може.

На арно нека заврши само се , мирно и без жртви, а секако на крај некој политички ќе профитира.И така после пак одпочеток...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Штоубави сме со сестра ти.
Само јас смеам да ја спомнувам сестра му па прибери се да не биде работава "Тргај се од Кале да не ти ебам сфе" :D

Кратко ја читав темава и не ми е јасно како брат му на Мартин може да е буцкан од некоја политичка гарнитура да искача на протести и да покажува револт кога он има доволно причини истото да го прави без никој да му спомне такво нешто.

Побогу дечкото изгуби брат и татко.

Не е се во политиката, има и неопредели луѓе кои се незадоволни и сакаат да искажат револт али ве учат така од таму. Кон секој што различно мисли треба да се однесувате како кон нешто најлошо а ограничени сте у пичку матер.

Али тактиката секој протестант да се прикаже ко болен опозиционер е доста ефикасна морам да признаам али полека ќе им стане јасно на сите колку е саат.

T

templar55

Гостин
Друже темплар, оти ваква каша направи? :)
Што да ти цитирам тука, на што да ти одговорам?

Скоро сите протести што ги наброја беа легитимни. Хонорарците имаат легитимни поплаки согласно мизерниот стандард. Студентите го бранеа Уставот. За средношколците ќе се повлечам, не се солидаризирам таму.

Народ е мисловна именка. Во ниту еден момент не можеш да кажеш дека народот направил или не направил нешто. Ни на избори, ни на референдуми, во ниту едно институционално или граѓанско делување не можеш да зборуваш во име на НАРОД. Аршинот станува поинаков ако твојов концепт го земеме за правило. Ништо избрано и ништо изгласано во собрание, комисии, на избори, во куќни совети...нема легитимитет. Глупо е, нели?
Глупо е.
Ова што денес го видовме беше, прво, солидна бројка за прв протест, второ, протест проникнат од искрен револт кај секој што чувствува лична одговорност да биде таму и да придонесе во рушење на оваа лакрдија. Ако продолжи со зголемен интензитет, ако целта се постигне и ако за првпат со пример покажеме дека нема да дозволиме да не молзат и да не плукаат во лице....шо е битно бе дали почнало со јајца, домати, палки или молотови? Шо е битно дали во толпата од 10 000 утре, 50 000 задутре имаш некои 5000 комуњари гладни за фотеља, ако и тие се сведоци дека глави летаат. Дека пердуви и катран му следуваат на овој и секој нареден апаш и гробар на државава. За таа суштина верувам се согласуваме.
Протестите се легитимни кога ке се соберат директно засегнатите од проблемот. Ја не гледам причина комуњарите да се засегнати за нешто. Тие се толку дебело потковани од народски пари, што и нивни правнуци би живееле лагодно.
И да бидам искрен многу ми сметаат тие 5000 комуњари гладни за фотеља.

Не планирав ни да пишувам на темата ама ме испровоцираа неколку ликови од видеото од протестот. Го гледам видеото и случајно во очи ми падна еден албанец ( самодеклариран педер) од Куманово, член на неколку невладини организации на СОРОС и активен скоро на секој протест. Да го прашаш за што протестира ако знае да ти каже јас главата ке си ја исечам.
Ама си викам ај дечкото не е добар во мозокот, плус има криза на идентитет (личен не национален,морам да нагласам за да не јадат гомна оркиве по форумот)
Ама како тече снимката почнувам да гледам се повеќе и повеќе активисти на СДСМ и на некои извитоперени организации, сите оптимистички расположени, револуционерно, за на крај да го видам братот на Мартин Нешковски-единствениот што беше таму искрено засегнат од случајот.
ЗНАЧИ треба човек да е идиот за да не го види тоа. Додека кај братот на Мартин во очите му се гледаше измешаност на тага и бес, кај овие другиве се гледаше жед за моќ и власт. Изгледајте ги снимките внимателно, само говедо нема да може да го примети тоа.
Додека едни кријат убиство други сакаат политички поени од тоа да си земат.
Еден погоре спомена дека се однесувам како надчовек...епа да бидам искрен, за овие обоениве и сум.
Толку од мене...не се трудите да ми реплицирате и така ретко се вклучувам на форумот.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Протестите се легитимни кога ке се соберат директно засегнатите од проблемот. Ја не гледам причина комуњарите да се засегнати за нешто. Тие се толку дебело потковани од народски пари, што и нивни правнуци би живееле лагодно.
И да бидам искрен многу ми сметаат тие 5000 комуњари гладни за фотеља.

Не планирав ни да пишувам на темата ама ме испровоцираа неколку ликови од видеото од протестот. Го гледам видеото и случајно во очи ми падна еден албанец ( самодеклариран педер) од Куманово, член на неколку невладини организации на СОРОС и активен скоро на секој протест. Да го прашаш за што протестира ако знае да ти каже јас главата ке си ја исечам.
Ама си викам ај дечкото не е добар во мозокот, плус има криза на идентитет (личен не национален,морам да нагласам за да не јадат гомна оркиве по форумот)
Ама како тече снимката почнувам да гледам се повеќе и повеќе активисти на СДСМ и на некои извитоперени организации, сите оптимистички расположени, револуционерно, за на крај да го видам братот на Мартин Нешковски-единствениот што беше таму искрено засегнат од случајот.
ЗНАЧИ треба човек да е идиот за да не го види тоа. Додека кај братот на Мартин во очите му се гледаше измешаност на тага и бес, кај овие другиве се гледаше жед за моќ и власт. Изгледајте ги снимките внимателно, само говедо нема да може да го примети тоа.
Додека едни кријат убиство други сакаат политички поени од тоа да си земат.
Еден погоре спомена дека се однесувам како надчовек...епа да бидам искрен, за овие обоениве и сум.
Толку од мене...не се трудите да ми реплицирате и така ретко се вклучувам на форумот.
И мене ми сметаат, друже темплар. Знаеш, велешани времето ги извитопери, ама имаме историја на сечење турски курови и фрлање потурчени два метра под земја. И семејна и градска. ВМРО, тие четири букви, ни се врежани. Компасот сам влече кон тоа да имам природна одбивност кон дел од луѓето и групите што ги наброја. Ама ова е поголемо од нашите вкусови. Ова е поголемо од нашите одлуки со кого би пиеле кафе, а кому би му плукнале у лице.
Три цитати наназад те замолувам да се концентрираме на суштината. Суштината е дека протестите се легитимни. Факт е дека огромно мнозинство од луѓето на денешниве протести беше и на идните ќе биде дел од народот излезен да искаже револт, без партиски камшик зад себе и без соросови нечисти пари во џеб. Луѓе како мене и тебе. Ти си сакал да го видиш лигавото лајнце од Куманово што се сликало голо и со невестински фустан. Си сакал да го видиш оној шпиунот, онаа погана уста Арсовски што го прати Шишков во затвор. Ги видов и јас. Ама видов и 2000 револтирани граѓани околу нив. Тие 2000 се акцентот. Остај ги курир да дробат со оние десет или дваесет погани ликови на протестот. Да ги заокружуваат и да ги плукаат. Да ги навредуваат со тоа и останатите, тоа огромно, огромно мнозинство неопределени, огорчени и револтирани. Нив тоа им е работа. Не можеме да претендираме со ниво и да се самопрогласуваме за "надчовек", ако во исто време се спуштаме на нивото на курир и 2000 луѓе ставаме во ист лонец со дваесетина гниди.

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom