Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
- Член од
- 29 јануари 2007
- Мислења
- 84.962
- Поени од реакции
- 195.499
Да ти објаснам - има луѓе што одат на протестите, има луѓе што од 8 до 8 шпараат низ градов и собираат потписи, има луѓе што дизајнираат по цели ноќи плакати, има луѓе што донираат пари, има луѓе што се правници и упатуваат барања, има луѓе што го лепат градов со плакати исто така од 8 до 8. Не можеш да кажеш дека тие што одат на протестите прават многу повеќе од тие што на +40 шетаат по потписи и сл.Кој сака - наоѓа начин, кој не сака - наоѓа изговор за недоаѓање на протест! Изминативе денови доаѓаа луѓе во инвалидски колички, фамилијарни луѓе со бебиња , луѓе над 70 години, луѓе од Охрид, Велес, Куманово...
Виртуелна поддршка не е исто што и вистинска поддршка. На фб 10 000 атендинг, а на улица 1000 и после некој ќе праша Па добро што е тоа важно? ..................... С'ким ја делим ваздух
Топло е времево, откај знаеш дека некој нема здравствени проблеми? Лично јас еве имам проблеми со низок притисок и препорачано ми е од доктор да избегавам седење на топло време, ама одам често на протестиве. Е сега некој не може да тера инат ко мене, има полошо стање и така.
Не им замерувајте толку на тие што не одат, замерувајте им на овие што веројатно се потомци на Нострадамус и мислат дека децата нивни се/ќе бидат безбедни од вакви ситуации во иднина и тераат инает цело време со некои глупи констатации и смешни прашања како „Зашо мајката не го побарала 2 дена кај е“ и слични глупости.