Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Заканите да сведочи во полза на Алфите во инцидентот што тие го предизвикале и насилнички нападнале скопјанец во Козле стигале до Мартин Нешкоски од полицајци, но и од тигарот Игор Спасов-обелодени братот Александар. Мартин морал да прикаже пред судот поинаква верзија од вистината – насилните Алфи да ги престави како жртви. Освен Александар, братот на Мартин кој јавно зборуваше за заканите, овој случај го отворија и младите кои 17 ден се на улица во знак на протест против полициската тортура. Прашуваат дали таму се крие несогласувањето меѓу Мартин и Игор кое кулминирало на плоштадот.

Алфа истражи дека за насилството во Козле кое се одвивало пред очите на Мартин имало два судски процеса. Во првиот тужел 38 годишниот Зоран кој навел дека го нападнале Алфи пред сопругата и малолетниот син - но судот едниот од полицајците го казнил парично, другиот бил ослободен со објаснување дека немало докази.

Во вториот процес пак, кога полицијата го тужела Зоран, а Мартин според Александар се појавил како сведок на настанот, скопјанецот, кој иако тврдел дека е жртва на Алфите, добил затворска казна од шест месеци за малтретирање на полицајците и за управување возило во пијана состојба. Братот Александар тврдеше дека полицаецот Игор бил дел од заканувачите кои го терале Мартин да ја изврти вистината

Случајот со конфликтот на скопјанецот Зоран и Алфите го потврдуваат и кај народниот правобранител. Имале таков настан пред да го испратат во обвинителството. Дали недоразбирањето меѓу специјалецот Игор и младиот Мартин потекнува токму од овој настан во Козле ќе открие истрагата или лично Игор кога ќе почне да зборува за убиството.

Пандорче Димитриоска

http://www.vesti.alfa.mk/default.aspx?mId=36&egId=6&eventId=38323

<\sarcasam> Џанак бе брат џанак може само да е толку глуп бе <\sarcasam>
браво за новинаров,..........е ова е веќе аналитика и истражување на некој настан т.е. тоа е НОВИНАР:).........се разбира ако оваа е вистина,а не гледам да не биде,бидејќи се јавуваат мин два независни субјекти со исти одговор!!!

M

Moon Child

Гостин
а што треба да направам,да не бидам вака "досаден",..........да ви се придружам,и тоа го направив и видов за какви луѓе ЈАС протестирам........што да правам нели Очите НЕ ЛАЖАТ,
Да не тролаш на темава, ете тоа треба да го направиш, ако не ти се доаѓа, не доаѓај, ако не те допира молчи си. Не си ни интересен, ни паметен што овде се контраш со секого и тресеш празни зборови.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Припаѓаат, но и осудувани убијци исто така припаѓаат, нарко-дилери исто така припаѓаат итн итн.
Граѓани сте, но поради анархистичко скинерските филмови на поединци од тие навивачки групи, тие (барем кај мене) немаат никаков кредибилитет.
Па што не ги избрка граѓаните кои припаѓаат на тие две субкултури,што присуствуваа на протестот(а дел од нив,анархистите сеуште протестираа)??.......не е исти виртуалниот и реланиот свет т.е.во реалноста никој не е анонимец и толку храбар

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
а што треба да направам,да не бидам вака "досаден",..........да ви се придружам,и тоа го направив и видов за какви луѓе ЈАС протестирам........што да правам нели Очите НЕ ЛАЖАТ,
Не ни се придружувај, ти кажав оди на контра-протестите, ептен се непартизирани, само те молам престани да тролаш на темава.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
77
Поени од реакции
21
Не ни се придружувај, ти кажав оди на контра-протестите, ептен се непартизирани, само те молам престани да тролаш на темава.
ни душманот не би го пратил таму,не па јас да идам:)

Xak

Член од
23 декември 2007
Мислења
2.610
Поени од реакции
464
извини,но тоа е барање од организаторите на Протестот,200 души не е ЦЕЛ НАРОД;)
--- надополнето: Jun 23, 2011 5:32 PM ---

па фала богу,на тоа ме асоцира кафе и колкум.........(мала шала,се извинувам)

точно се изјасниле и протестирале(браво за нив).но што правиме ние што сме непоределени,не зависи ме од тие партии,не сме членови на партии,а сакаме да учестуваме на протест....т.е. не сакаме да бидеме дел од Протест,каде што баш мора да има членови на партиите(да е масовен над 10 000,па да речеш дека е НАРОДЕН ПРОТЕСТ,но вака што друго ми преостанува да мислам освен дека е СДС vs ДПМНЕ)
Во Република Македонија волку и повеќе луѓе може да собере САМО политичка партија така да си ги помешал малку работите. Али тој е тој балкански синдром, мрчи пред компјутер, наоѓај замерки и причини зошто да не правиш ништо.

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
ни душманот не би го пратил таму,не па јас да идам:)
Gone 87 дете шо си играш мајтап со децава па втор јузер регистрираш за да ги тролаш?
Дали си свесен дека некои гледаат и читаат по форумов?

T

Tetro

Гостин
Не го хранете, ќе престане да трола на темава (или ќе го тргнат одговорните).

Во меѓувреме, децата направиле нова песна.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
не знам што не е тука јасно,........вие требаше да протестирате не ЈАС!!
--- надополнето: Jun 23, 2011 5:12 PM ---

кажете ми сега ова барање како да го разберам,СДС vs ДПМНЕ,или ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ
Ај кажи ми како јас да ги разберам вашите протести, како протест на навивачка група или протест на наркоманчиња и лица што ни мајка им не ги сака? Како лица на кои што освен што одат да се дерат на утакмица ништо друго у животот не постигнале?

(другите навивачи не се навредувајте, знам дека не сте сите како овој тука)

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.920
Поени од реакции
11.297
Не го хранете, ќе престане да трола на темава (или ќе го тргнат одговорните).

Во меѓувреме, децата направиле нова песна.

Ја усрале мелодијата, таа олдскул војничката што ја теравме беше многу подобра
--- надополнето: Jun 23, 2011 8:17 PM ---
По налог на Princess Of Evil која нема скенер ви ја доставувам поканата за масовниот протест во сабота :)

Masoven 3z.jpg

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.296
Поени од реакции
46.830
Дел од интервјуто на Бркот, цело нема ни да го приложам поради следниов цитат

'' Затоа, сега се насочуваме кон обезбедување и на едниот протест, односно на групата КОЈА НЕ СЕ ОГРАДИ ОД ВЛИЈАНИЈАТА СДСМ, и на групата која реши да им каже не на политичките мешетари кои повторно се обидоа да профитираат врз туѓата несреќа и младинскиот револт ''
Лагите продолжуваат, кај е документирано дека ние се оградуваме од влијанијата на СИТЕ политички партии и потврдено е и аргументирано дека ние не сме финансирани ниту организирани од политичка партија, кај во оваа група е и братот на детето кое они го убија па аналогно на нејзинава лага и он е опфатен тука а самиот такоџе тврди дека ние не сме партија, кај и претседателот на РМ истото го тврди, она си тера по свое, ЛАЖЕ.

Срамота ...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
Лагите продолжуваат, кај е документирано дека ние се оградуваме од влијанијата на СИТЕ политички партии и потврдено е и аргументирано дека ние не сме финансирани ниту организирани од политичка партија, кај во оваа група е и братот на детето кое они го убија па аналогно на нејзинава лага и он е опфатен тука а самиот такоџе тврди дека ние не сме партија, кај и претседателот на РМ истото го тврди, она си тера по свое, ЛАЖЕ.

Срамота ...
Што може и друго да се очекува, освен лажење и манипулација. Па замисли, на сред плоштад, за време на баскер фест плус прослава на најголемата политичка партија, се случува немилосрдно убиство и тоа пробаа да го скријат!? Значи стварно не очекувам некој од нив да има совест, уште со првата постапка на криење јасно беше се‘. За жал, во државава има многу малку луѓе, се‘ друго ти се етикети без сопствени размислувања. Само една работа не треба да заборават - KARMA IS A BITCH!

Член од
24 јуни 2011
Мислења
61
Поени од реакции
35
Еј луѓе, дај оладете!
Знам само една работа:
се случи полициска бруталност? се случи.
во нормална држава поднесува министер оставка и за помала работа? поднесува.
ја криеја целата работа? ја криеја - и тука е најголемиот проблем
не треба работава да се меша со политика, туку треба да се сноси одговорност и да се присоберат малку булдозите што треба наводно да не чуваат. Тоа што има некои што користат гужва и се обидуваат да направат политика и поени од целата работа не е ОК, ама не е ОК и тоа што некои други ја гледаат само политичката заднина на целата работа, без да бараат одговорност од иснтитуциите и особено од таа ќускија од портпарол.
И што е битно зошто го нападнал, кога најкрвнички го претепал до смрт, ко да е нешто подолно и од куче?!!!

Член од
1 март 2008
Мислења
1.396
Поени од реакции
1.050
zalno zalno .....

Mene mi e interesno toa sto po sekoja cena sakat da go zastitat igor ..... siguren sum deka e nekoj klucen igrac u nekoi sveri na makedonskoto podzemje koe site mislam deka znaat oti se kontrolira od visokite funkcioneri u dvete oblasti .... i u politikata i u kriminalot ....i od albanska strana i od makedonska strana ... toa sekogas odi taka.
Igor Spasov bese megu drugoto eden od najdobrite snajperisti ... vo 2001 i okolu taa godina igor bese mnogu vazen vo nekoi akcii .... toa nesto go pravi psihicki stabilen da vrsi mnogu mnogu napregnati raboti, sto znaci znae da bide trpeliv osobeno zatoa sto e snajperist.Po pravilo snajperistite nemat problemi so nervite i taka nataka.

Vo ovoj slucaj, Igor izgleda si dade za pravo, osekjajkji se sebe za nekoj blizok do naj silnite u drzavata, se drzna da pretera iako i samiot on znae i moze da bide trpeliv kako sto gi cekase albancite na nisan ;)
Znaci stanuva zbor za umisleno ubistvo ... covekot ne e psihopat, ne moze da e poradi faktot deka bese snajperist.I ne veruvam deka nekolku pcovki bi go izvadile od kontrola Igor.

I ona so se zborese deka imal soobrakjajka koja nikoj ne znae za nea i ne e dobil nikakva kazna ili sto i da e, e mnogu somnitelno.Toj so nekoj po star, vo kola po nokjta, i nikoj ne znae za toa nesto.
Mnogu me podsekja na onie temni zdelki koi si givrsat visokite faci.

Taka da ... znaejkji go faktot deka sekogas tie dobri momci, trenirani momci, psihicki silni, gi zimaat za da vrsat losi raboti, a za taa smetka im se obezbeduva imunitet, seto toa mi dava za pravo da mislam deka tuka ima nesto namesteno.

Ete go na delo .... na lice mesto slucajov go pokazuva tocno toa.
Igor kje go spasat, oti e fantomski igrac za koj nikoj nisto ne znae ;)

Toa e toa ... za zal.

Najverojatno od ovoj nastan nema nisto polezno da se sluci osven toa deka narodot kje razbere deka ima sila samo dodeka se drzi i izleze nadvor da kaze kade e problemot i da si gi bara pravata.
Mislam deka toa go naucivme od ovoj nastan ..... i naj vazno od se, makedonecot kje razbere deka celo vreme ne upravuvat dzukeli.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Не сум задоволен од одзивот за Сабота има 1200 Атендинг а и самите знаеме дека пола се само „стискачи“.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom