Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Се интелектуалци имало на контра-протестов, се сомневав но кога ги видов изјавите се уверив :)

EPIC FAIL!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.328
Поени од реакции
46.943
Се интелектуалци имало на контра-протестов, се сомневав но кога ги видов изјавите се уверив :)

EPIC FAIL!
Да да, некои побараа јавно да им се спротистават со соочување на аргументите, јас имам еден кандидат од маало кој можам да го предложам да биде од наша страна и да не претставува, може да составува прости реченици и истиот има 5 годинки.
Се за една фер дебата, ако ставиме личност постара од 7 години, која упишала прво одделение веќе ќе станува збор за битка помеѓу Давид и Голијат, нема смисла тоа да им го приредиме.

С

Спенсер

Гостин
Кога веќе почнавте со политика,само да кажам,доколку не сте знаеле :)...

http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=139546

Во позадина се 2-3ца членови на Вмро дпмне/.

Ма ајдееееее, преку глава од политика... политика во сите области од животот :(

Bidikov

Server guru
Член од
25 јануари 2005
Мислења
2.680
Поени од реакции
693
Дечки и девојки АЛО!!!!
Ќе ве бришеме сега и ќе ве банираме и се дур овака не се научите да дискутирате ... и да не мешате непотребно политика во дискусија ...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Јас би предложил ако може некој и ако има некаков начин да се организира светските медиуми да го пренесат ова, за да се запознае целиот свет каде уште луѓе живеат, каде има исперени партиски мозоци(ако може така да се каже), како се манипулира со јавноста од домашните медиуми е тогаш мислам дека би имало некаков ефект, најпрво би пристигнале коментари на сметка на власта од полибералните земји во еу и би имале какво такво влијание како за почеток, затоа што од ова до сега како што можеме да забележиме никој не не ебе 2%...!!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Само едно не ми е јасно... тие паразити кои незнаат два збора да поврзат како можат да се погледнат во огледало, која мисла им се врти низ глава кога ќе се погледнат во огледало... дали јас го допирам дното, каков верник сум јас, на кој левел е мојата човечност, сочуствувам со најблиските на починатиот Мартин, дали фунцкионира дел од мојот мозок и дали можам да изградам сопствено мислење и став...
Абе ќе разберам да ги тераат плакати да лепат, да веат знамиња, да дежураат во штабови, да шират пропаганди... сето ова за вработување или некој друг личен интерес... ама да злоупотребуваат трагедија на едно семејство, животот на млад човек за партиски интерес... луѓе, КАКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ВО ОГЛЕДАЛО?

Мислам дека Сабер спомна, thumbs up, една од најпаметните мисли на темава... дај Боже на нив да им се деси такво нешто, дај Боже...

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522

Дајте слика од плавушата, а не од Гвидо :)
Таа особено ми го привилече вниманието со својот невиден интелект (интелект кој неможеш да го видиш).
плавото девојче со наочарите што се избуни комплетно? хахах ако мислите на неа девојакта се вика елена и ми е комшивка ( карчи мене живење.. )
којга ја видов на телевизија се изненадив
кога и ја слушнав изјавата СЕ ЗАПРЕПАСТИВ !!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
плавото девојче со наочарите што се избуни комплетно? хахах ако мислите на неа девојакта се вика елена и ми е комшивка ( карчи мене живење.. )
Ја сметаше за поинтелегентна или што?

M

Moon Child

Гостин
Само едно не ми е јасно... тие паразити кои незнаат два збора да поврзат како можат да се погледнат во огледало, која мисла им се врти низ глава кога ќе се погледнат во огледало... дали јас го допирам дното, каков верник сум јас, на кој левел е мојата човечност, сочуствувам со најблиските на починатиот Мартин, дали фунцкионира дел од мојот мозок и дали можам да изградам сопствено мислење и став...
Абе ќе разберам да ги тераат плакати да лепат, да веат знамиња, да дежураат во штабови, да шират пропаганди... сето ова за вработување или некој друг личен интерес... ама да злоупотребуваат трагедија на едно семејство, животот на млад човек за партиски интерес... луѓе, КАКО МОЖЕТЕ ДА СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ВО ОГЛЕДАЛО?

Мислам дека Сабер спомна, thumbs up, една од најпаметните мисли на темава... дај Боже на нив да им се деси такво нешто, дај Боже...
Многу добро мислење, и јас тоа се чудам, што ли си помислуваат сами за себе, толку ли се закржлавени да немаат сопствено мислење... Многу лошо луѓе, навистина незнам што не чека, утре некои такви паразити ќе бидат на истакнати функции, тоа е најлошото од се, а интелигентната маса онаа која е во можност ќе си отиде одовде... Ќе останат оние малку кои немаат можности и секојдневно ќе се фрустрираат... Така ја гледам иднината на државава. :oops:
--- надополнето: Jun 21, 2011 1:32 AM ---
вмровка е?

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Ја сметаше за поинтелегентна или што?
конечен одгов ор - НИКАКО !!!

аххх тешко прашање... ко шо знам од нејзина фамилија никој не е партиски определен или активен ама незнам зашто се ми иде на памет дека е.. НО не ме сваќај сериозно - незнам зашто ама мислам дека е.. ако сакаш ке се распрашам па ке ви дадам подетални информации

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.328
Поени од реакции
46.943
Jaс како што разбрав на нетов, 16 години имала, само некако не ми е за верување, не наликува на толку млада личност, се надевам дека не е точно тоа ...

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.092
ама што веднаш мешаш штабови и партии???? дали јас ти реков дека си од некоја партија или те пратил некој од партија???
Ти дечко уште си тука? Еве чим си тука да ти кажам нешто, без да се навредиш, ама ако мислиш дека тие вчера не беа по директива на владејачката партија, ти е испран мозокот нацелост и тоа со прашак „Билјана“. А уште па посмешно е што сакаш нас да не убедиш дека не си од партија, а објаснуваш дека они се издвоиле од нас „партизираните“. Значи по-Über глупост не сум чула :ROFLMAO: Каков автогол си дадоа сироти тие, не ни знаат што да скандираат, па само викаа уааа, на кого и за што ни сами не знаат. И замисли, ние немаме пристап на 300 метри од МВР, ама за нив тоа не е проблем, желките културно се тргнаа, за да можат овие „непартизираниве“ :LOL: слободно да си го изразат протестот против опозицијата :glavavozid:. И што повеќе од ова да кажувам, само едно фала што ме изнасмеавте :D

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
ама што веднаш мешаш штабови и партии???? дали јас ти реков дека си од некоја партија или те пратил некој од партија???
те пецна дека ти ја смешав партијата ???
друг пат да не лепиш етикети кога некој ќе протестира

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Жити вера, направете му игнор на овој Jonson, му затворив една политичка тема пред избориве и напна по приватни пораки, не го сакате истото, верувајте.

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Еј каде ви е паметот.... ВМРО-вец/вка , СДСМ-овец/овка , каде ви е меѓусебното почитување , најпрво како луѓе...
Ситуацијата околу Мартин е жална и трагична... сочуствувам со семејството... оваа загуба никој неможе да ја надомести на неговото семејство...
Дали некој од оние кои сакаат да поентираат на овој случај , прашал некого од семејството што мисли.... но да не навлегувам во тоа....

Една мисла треба да не води во животот е дека оној кој верува дека може да го промени светот е оној кој навистина го менува....

Искрено не верувам во идејата да се искочи на протест со цел 2-3 да поентираат, верувам дека иднината е на нас младите... и некој од нас, некој ден ќе ја има можноста да ги носи промените во опшеството,а кога ќе биде на таа позиција ќе ја има и реалната шанса да го направи тоа...

НАЈГОЛЕМ ПРОБЛЕМ ВО ОВАА ДРЖАВА Е ПАРТИЗАЦИЈАТА НА ОПШЕСТВОТО.....
ПА НЕСПОСОБНИ ЛУЃЕ КОИ НА ДРУГ НАЧИН НЕМОЖАТ ДА НАЈДАТ РАБОТА СТАНУВААТ ДЕЛ ОД МАКЕДОНСКАТА АРМИЈА АДМИНИСТРАЦИЈА...
Е СЕГА... ЗА ПОЛИЦИЈАТА ...
СЕУШТЕ НЕ ЗНААТ ДЕКА ПЛАТАТА ЈА ДОБИВААТ ОД ГРАЃАНИТЕ, ПА СО ПОГОВОРКАТА "РАНИ КУЧЕ ДА ТЕ ЛАЕ" , СУПЕР ЈА ОТСЛИКУВАМ РЕАЛНОСТА.

Би сакал да укажам и дека има и исклучоци !!!
Ќе наведам пример... Пред некој месец бев излезен низ центар и забележав како момче околу 20-тина години , со нарушено здравје , поминува со потешкотии кај Рекорд, во тој момент наиде полицаец и му помогна на момчето да помине... што лично ми остави впечаток... и го поздравувам.

Она што лично го одобрувам е барањето на организаторите на протестот за граѓанска контрола на институциите и не само во полицијата , туку и судството, како и оценка не само преку анкети туку како независно тело , кое не треба да биде политички блиску нито до едната , ниту до другата партија.
Членовите кои би работеле во ова тело, би биле произволно избрани граѓани кои би одговарале на профилот за позицијата (високо образование на правен факлутет).

Би можел цела колумна да напишам за ова, но доволно е засега..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom