Припадник на полицијата претепал момче до смрт! - ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПОЛИЦИСКАТА БРУТАЛНОСТ

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Немора да значи, на Даниел главата му била удрена од железната клупа така да внатрешно крварење може да е причина за смртта.
Ок, како и да е, трагата од ударот неможе да се сокрие. Телото кога тогаш мора да биде предадено, фамилијата може да направи сопствена обдукција и да се открие причината за смрт.
Не разбирам зашто би лажеле за нешто што лесно може да биде потврдено подоцна... Тоа ми беше поентата.
Утре ќе се разјаснат многу работи... се надевам.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
Морам да те демантирам. Единицата Алфи е составена од најподготвените и најдобрите поединци во редовите на мвр и немаат никаква врска со партија. Распрашај се малку повеќе како може некој да стане член во единицата и се ке ти биде јасно.
Автомеханичар, при регрутација во 2001 се криеше позади тросед и врата не отвараше, откако го регрутираа едвај фати врски и беше у кабина пред куќа на владин функционер, па години подоцна од што незнаеа каде да го стават, го ставија во Алфи.
true story.

Е сега незнам, ова може е единствен случај ...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Што ве гледам чудни........една жена познаничка на моите што работеше во МВР беше убиена зошто дозна случајно работи што не требаше да ги дознае и направија да изгледа како самоубиство, за некое дете што го начукале Алфи нема да притскријат.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Оваа трагедија, глупост, идиотизам ме потсетува на една сцена од V For Vendetta. Многу убав приказ на тоа колкава треба да биде толеранцијата на цивилното граѓанство кон оние кои носат значки.
Ооооооо покажете малку љубов разбирање и толеранција кон тие што носат значки има доста добри луѓе меѓу нив, јас познавам лично еден човек што благодарение на неговите брзи рефлекси и одлучност има живот спасено, нема медал за тоа ама има голема благодарност од страна натоа високо официјално лице.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
За првото, БРАВО за тебе штом можеш да живееш со фактот дека некој го убиле пред твои очи, а ти си киднал. Мојот ум не работи така, проверено на дело.
Машала, зар убиле некој пред тебе чим ти е проверено на дело?
Глупости, неможеш да знаеш како ќе изреагираш во тој момент, како прво незнаеш дали е Алфа може се двајца мафијаши, насилници итн, а како второ ако се мешаш помеѓу двајца што се тепаат да не го изедеш ти стапот?

Браво за тебе ако имаш муда да влезеш помеѓу двајца што не ги знаеш а што се тепаат, јас лично никогаш не би направил такво нешто.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.981
Поени од реакции
45.294
Што ве гледам чудни........една жена познаничка на моите што работеше во МВР беше убиена зошто дозна случајно работи што не требаше да ги дознае и направија да изгледа како самоубиство, за некое дете што го начукале Алфи нема да притскријат.
Ќе биде нешто слично ко оној што се удави во Вардар ...

п.с. Па кај нас уствари помина самоубиство у кофа со вода, а не па ова.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Алфашите се багра дефинитивно, средно образование и соодветната обука толку им е "специјализирањето". Инаку мора да го демантирам дечкото кој вели дека у единицата нема партиски војници, напротив кај мене у зграда имаше еден алфаш беше порано, се смени власта сега е у МВР(муда преко рамо) така да муабетот не ти држи.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Ооооооо покажете малку љубов разбирање и толеранција кон тие што носат значки има доста добри луѓе меѓу нив, јас познавам лично еден човек што благодарение на неговите брзи рефлекси и одлучност има живот спасено, нема медал за тоа ама има голема благодарност од страна натоа високо официјално лице.
Тоа е за пофалба.Ама што е со другите од кои голем дел се партиски ставени за да си го чешкаат стомакот пред станица или во некое кафанче?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Морам да те демантирам. Единицата Алфи е составена од најподготвените и најдобрите поединци во редовите на мвр и немаат никаква врска со партија. Распрашај се малку повеќе како може некој да стане член во единицата и се ке ти биде јасно.
Една од најголемите глупости што ги имам прочитано на форумов е ова.
Ако оние што се во Алфите се најподготвени и најдобри јас сум фрижидер во боја.
Има и такви не викам не но нив ги има едвај 2%,а тоа дека немаат никакви врски со партии на друг да му кажуваш.Кога во специјалните единици почна да помага партиската да не збориме за Алфите.

Немој мене да ми кажеш да се распрашувам :)

Член од
6 јуни 2011
Мислења
52
Поени од реакции
25
Ќе начекаме ли некогаш да не се поврзува нешто политички а на вакви случаи да реагираме со граѓанска акција како што ни доликува на млади, едуцирани, воспитани, паметни европејци кои живеат во демократска држава. Или, можеби не сме дораснати на тоа, а државата и нејзините инструменти можат да си играат како сакаат со нас. Овој настан е преседан и МОРА да резултира со директна акција. Не сум во Скопје ама да бев трчејќи ќе излезев на протест. Не бидете индолентни и резигнирани и не плашете се туку излезете и реагирајте за да не се повторуваат вакви работи. Некој мора да преземе одговорност!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Аман бре Буцио, не пишав да се спалат луѓето на клада. Секаде има нормален народ, ама штом стигнало да се убие човек мавајќи му ја главата од клупа не смее да се молчи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom