Принцови и принцези

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Не верувам дека постои такво нешто како соршенство во ниеден облик а најмалку како човек.Но и да постои јас не би го барала тоа ,зошто што би правела јас покрај таков човек :( На тој човек не му е потребно некој да биде покрај него,да го сака,да го поддржува, да го мотивира за било што,за го теши ,да го смее-зошто тој човек би го имал сето тоа во себе. Јас си го барам она што за мене е совршено а тоа е да бидам со човек со кој што ќе можам да се надополнувам во било кој аспект, да учам јас од него и он од мене.Кога би биле заедно тогаш да би биле совршени. Зошто она што за мене е прекрасно не мора да значи дека за некој друг би било исто така .Секој човек си е приказна за себе со многу различни потреби.
Е таков човек како што погоре го опишав би бил олицетворение на мојата претстава за совршенство .
 

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Ucena sum od zivoto da baram maksimalnost , taka da ne bi se zadovlila so nesto so e polu prazno ili polo polno , ne e to moj stil na ziveenje ili ke e polna ili nema da e ic. Princ mozi nema da e odbraniot ama dur e so mene ke ima princ tretman . Ne sme sovresheni to priznavam ama ne smeej radi komfort , straf ili bilo so da se izgubi zelbata kon idealnoto .
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Мене секогаш нешто ми фали.
Принц сум, ама коњот го немам.:(
 

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Мене веќе ни Принцезата не ми фали!!!!
 

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Mislam deka sovrseni princovi iprincezi nigde nimoze da najdes.A za toa dali mislam deka moze da se najde, moze ama samo vo bajkite toa u realen zivot nema sansi.A za mene e najdobro da najdam licno koja ke ja sakam i koja ke me saka.Valjda ke najdam takva nekogas i nekgde.:):):):) U nekoj drug zivot.:):):):):):):):):):):):)
 

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Acid напиша:
Не постои совршен маж или совршена жена, а токму на тоа се мисли кога се говори за „принц/принцеза”.

Јас сум скромен, секогаш гледам вака на работите. „Не ме загрижува што чашата е полу-празна, туку се радувам затоа што е до полу полна.”

Ако барате премногу, тоа може да ве плесне по глава како бумеранг.
е ова го пуштуем, скромноста е многу добра работа
 

Моето_е_поголемо

муа не ме лазе
Член од
22 јули 2005
Мислења
475
Поени од реакции
21
Се во свое време. Кога бев дете размислував како дете. Кога пораснав, престанав да размислувам за животот и почнав да го живеам. Не постојат принцови и принцези. Можеби некогаш постоеле, но во денешно време (време на хипермегаломанство) од жабите се прават специјалитети. Знаеш, и Снежана била жаба (огледалото те лажеше цело време), дошол принцот, ја бакнал, и дошол крајот на приказната. Впрочем и хепи енд-от е само крај и ништо повеќе. Затоа разбудете се "принцези" не бидете мрзливи, направете нешто од вашиот живот, а вие "принцови" не бакнувајте ги сите жаби да не добиете херпес.
 
Член од
14 август 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
Vo bajki ne veruvam, no da veruvam vo mojot princ...:kesa:
Veruvam deka imam srodna dusa i deka nekogas ke ja sretnam.
Mozebi vi zvuci glupo...no veruvam vo vistinska i iskrena ljubov:back: .
 

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Сметам дека не треба да се има одреден модел и слепо да се држиш за тој прототип.Баш напротив треба да бидеш поотворен,да запознаваш повеќе карактери,за да знаеш кој највеќе ќе ти одговара.
Се разбира треба да се има некои критериуми,но сепак,сметам дека не треба да се држиш слепо само за тоа што си го замислил.
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Koga ke bides dovolno "golem" da znaes da go opises svojot priznc, princeza sigurno e deka ke go najdes!:nesvest:
 

^Cutie^

*Charming Princess*
Член од
22 март 2007
Мислења
869
Поени од реакции
1
Не верувам дека постои принц, некој совршен или нешто слично..Не постои совршенство и не сакам некој да е совршен.Сакам нормален човек кој ќе ме сака и цени за тоа што сум..А и треба да пробаш несовршеното да го направиш совршено т.е. да го гледаш како совршенство и да го сакаш како да е совршен!!
 

Slatka mala

*** unique ***
Член од
10 јули 2007
Мислења
652
Поени од реакции
2
Никогаш не гледам во некој дечко, ниту пак сум со некој во врска, притоа споредувајќи го со некоја си совршена машка индивидуа која не постои никаде, освен во мојот замислен иреален свет.
Не сум човек кој нешто многу фантазира и не сакам да се залетувам, зошто убедена сум дека совршенство не постои. Секој човек има по некоја мана.
Подобро ми е да се заљубам во личност која би ме освоила со неколку позитивни особини и работи кои ги поседува, отколку да останам сама засекогаш трудејќи се да пронајдам нешто кое е невозможно.
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Принцовите и принцезите, среќниот крај, совршената и вечната љубов постојат само во бајките а не и во реалниот живот....Затоа не летам многу во облаци и не го барам принцот на белиот коњ ниту пак сакам да си го замислувам како би изгледал оној најсовршениот. Не верувам во тоа совршенство затоа и не го барам и не го ни очекувам тоа..Не ми е до толку битно дали е некој лепотан или не зашто за мене внатрешната убавина е многу поважна од надворешната...Џабе му е убавина кога нема мозок нели?!
Човекот кој ќе биде добар со мене, ќе успее да ми го освои срцето, знае како да се понаша со луѓе и воопшто со живи суштества, има свое ЈАС, ми посветува внимание, ми покажува дека ме љуби и ме прави среќна е вистинскиот човек т.е тоа би го направило пред мој очи да биде принц на белиот коњ.
 
С

Сатори

Гостин
Веруваме ли во бајки? Во принцови? Што очекуваме од нашиот принц/принцеза? Дали тоа е карактеристика на жената или и мажите понекогаш копнеат по совршената жена? Дали е пожелно да постои „модел” на особа која ќе не води во нашиот избор?


Бранко?:)
Теоријата не ја подржувам од повеќе причини, али првата и основна е дека нема да го поминам животот само со една личност, а ако во бајките принцезата менува повеќе принцови, добро, онда ... можеби.

Инаку, што би очекувала од мојот принц/ови:

-да ме обожаваат
-да ги обожавам
-да се разликуваме максимално, а сепак да се разбираме
-да ми дадат се, да не им земам ништо
 

Kajgana Shop

На врв Bottom