Пресудни услови за крај на врската

пресудни услови за КРАЈ

  • неверството

    Гласови: 39 51,3%
  • лагите (кои не поврзани со неверство)

    Гласови: 12 15,8%
  • монотонијата

    Гласови: 16 21,1%
  • физичката оддалеченост

    Гласови: 4 5,3%
  • нешто друго (ќе наведам што)

    Гласови: 5 6,6%

  • Вкупно гласачи
    76

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Што е она пресудното за што би ставиле точка, крај на врската. Дали само неверството е пресудно или можеби оние лаги неповрзани со неверството (како на пример партнерот ве лаже дека е болен за да не излезете заедно, а всушност ги викнал другарите да гледаат фудбал и сл), монотонијата или пак едноставно физичката оддалеченост.
Според мене она што ја уништува врската пред се е монотонијата, да не правите ништо ново и интересно, ретко да излегувате, да не се трудите да изгледате секси пред партнерот, едноставно да се однесувате како старци
Што е тоа што ве гуши кај партнерот и едноставно не гледате друг избор освен КРАЈ?
 
Член од
8 јули 2008
Мислења
4.425
Поени од реакции
7.790
јој.... тешко е човек да се одлучи од овие ствари....
сите некако си имат свое влијание у врската....
јас на пример кога ме тера мозокот на раскинување, најмногу го вртам паметот накај монотонијата(бидејки нема лаги во мојата врска, за среќа,нити неверство - пу пу)
секој човек има некакво чувство кое го тера на нешто ново, на нешто невидено, на некое ново искушение, а сега прашање е дали самото искушење е посилно од врската у која сме....
глупо е цели 3,4,5,6 100 години да поминеш со една цура, нормално е дека ке има монотонија...
мојот глас иде накај монотонијата....
 

plaslivka

the princess of virginity
Член од
5 февруари 2009
Мислења
170
Поени од реакции
7
e devojka super temicka ...eden pozz od mene za tebe i neli mojot odgovor:znaci za kraj mislam deka najveke pridonesuva vljubuvanje vo drugo lice toa se slucuva najcesto ...ednostavno se pojavuva nekoj i tolku e ....monotonijata e opasna rabota isto taka...pa treba da se pazi i na toa .kako i da emojot glas odi za razdalecenosta zatoa sto imam pobano i ednostavno e neizvodlivo spored mene .:helou:
 
Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Сите горенаведени се партикуларно или комбинирано, причини за ставање крај, така што од самата врска и од проблемот што постои, зависи и причината. Она кое до толку би ме заболело, за да не можам да продолжам е неверството или пак моето или неговото оддалечување од стандардниот тек на врската. ,,Ладењето" на нашки...
 
Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.137
Поени од реакции
163
Pa site gorenavedeni raboti se preduslov za kraj na vrskata. Najgolema pricina da stavam kraj na vrskata e ako me izneveri, ili ako me udri, ma da i drugite pricini mozat da mi bidat povod za kraj.
 
Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
одбрав неверство, а најчесто за крај е некој микс од појќето шо се наведени, али најгрдо во секој случај е да те изневери
 

Pravnice

The Don
Член од
15 ноември 2007
Мислења
2.462
Поени од реакции
1.433
Јас избрав монотонија, зашто пред се тоа беше пресуден фактор за раскинување на врската! имаше и лажење , ама само како последица на монотонијата. Мислам дека беше неизбежно, зашто настана еден енизбежен сплет на објективно-субјективни околности кои никој не можеше да ги предвиди. Воедно во истиот период од монотонија пукнаа неколку сериозни врски . Меѓутоа како иде пролетта, работиве се местат за смирување. некако ко да се издуваа луѓево па ај назад на најдоброто. Многу несериозна работа!
 
С

Сатори

Гостин
Голем број на фактори можат да бидат пресудни за крај, но, дефинитивен крај без опција за рефреширање на врската ми е неверството.Премногу сум посесивна и љубоморна за во афектна состојба да не го убијам, а не па да ми се појави пред очи некогаш во животот. :pipi:
 

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.360
Поени од реакции
25.056
Неверство според мене... Нема да го опростам колку и да ја сакам таа личност. Тогаш е крајот на една врска:toe:
 

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Мене било што може да ми биде услов за раскинување на една врска,едноставно ако мислам дека треба да се стави крај ќе ставам крај,не мора да чекам неверство или некој друг посебен услов/момент,иако сите од горенаведените се услови за раскинување на една врска.
Може и да ми биде најубава врската,без лаги,неверства,монотонија и слично,ама ако мене ми се увртело у глава и не ми е убаво да си ја прекинам.
Што знам,никогаш не сум гледала на тоа како услов за раскинување,никогаш не сум си “поставувала“ услови за раскинување.
 

jkd

one name one country united macedonia
Член од
13 септември 2007
Мислења
1.261
Поени од реакции
27
неверството е нешто не простливо дури и на смртна постела,а за дефинитинен крај на една врска мислам дека тоа е капакот на све т.е треба микс на појави и случувања да се појават во врската која може да истрпи све освен ова нели,со ретки исклучоци кои би го простиле и ова но не би го заборавиле
 
Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Site gorenavedeni uslovi vo kombinacija doveduvaat do kraj na edna vrska,no dovolen e i eden od niv za da se prekine vrskata,ako ima monotonija ke ima i lazenje pa od toa moze da proizleze deka ima i neverstvo..site uslovi mi se nekako povrzani..vo sekoj slucaj dobri pricini za kraj na vrska..:jaj:
 
Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.653
Поени од реакции
13.130
хммм го ставам неверството како број еден. Еве да речеме сум ја варал. Нема причина за враќање назат бидејќи се` што било градено меѓу нас, сета таа доверба паѓа во вода. И иако таа би ми простила сепак нема резон за одење понатаму. крај.
Случај број два - монотонија. Ова води кон претходниот случај но постои мааала жичка на надеж да се подобрат работите (ако кај двајцата има огоромна воља)
Случај број три - лагите. Тука може да се доведе до флупав заклучок на крај баш поради тоа што е изгубена довербата иако и двајцата се сакаат меѓу себе. (приказната со волкот и детето)
Случај број 4. - Физичка оддалеченост. Само врската изградена во доверба тука успева. А за доверба и кај двајцата теба да се има голема воља.
 

mean

:пипи:
Член од
12 октомври 2008
Мислења
587
Поени од реакции
24
Одбрав неверство. Дефинитвно причина број еден за крај на врската. Не би опростила во никој случај, тоа е нешто најниско, па дури и јас да изневерам, ни би си простила на самата себе.:nenene:
Кога ќе подразмислам подобро, можеби монотонијата е коренот на сите овие причини за крај на врската, како неверството, лагите и оддалеченоста, но сепак ако дојде до монотонија во врската тоа може да се поправи.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom