- Член од
- 12 декември 2010
- Мислења
- 10.431
- Поени од реакции
- 11.349
само вооружени штом се не се веќе цивилиочајна кампања се започнала да се удри на цивилите изнудено......
само вооружени штом се не се веќе цивилиочајна кампања се започнала да се удри на цивилите изнудено......
Така е, јас се надевам дека и од ЛГБТЧКЉ ќе ги исклучат во набрз можен рок. Па тек тогаш да ги видам.Кога невини луѓе умираат, веќе не станува збор за „политика“.
Тебе да ти дојди во местото кај што живееш окупаторска војска случајно на тенкојте нивни цвеќиња да не му ставаш? Влегуваат со тенкој во ТУЃА земја, окупираат територии на КОИ не живеат Руси, и ти осудуваш зошто ги мавале со молотови? Абе дај не ме заебавај бе....Најжалосно е што одкога сами ќе се запалат вака, BBC, CNN, DW, ова ќе го пренесат како дека тие биле брутално дигнати во ваздух од руски оклопни возила.
Сигурно ќе испраќаат камења како ладно оружје, кожни тенгала, високо квалификувани ЕУ магариња, панцир долни маици од СтружанкаИнаку, гледам ќе сме испраќале воена опрема во Украина. Што опрема ќе испраќаат бе овие гревовите, петардите што ги имаа запленето од децата за Нова година?
Да гледам очајни беа... После твитер сесија од два саати.... Или како што кај нас се викаат куртони, за една употреба... Само кај овие обуката е адванс, следно ќе биде со појаси да ги пуштаат и алах акбар да викаат.Тебе да ти дојди во местото кај што живееш окупаторска војска случајно на тенкојте нивни цвеќиња да не му ставаш? Влегуваат со тенкој во ТУЃА земја, окупираат територии на КОИ не живеат Руси, и ти осудуваш зошто ги мавале со молотови? Абе дај не ме заебавај бе....
Ајде тебе да ти влези Бугарски тенк таму кај што живееш, што би направил?Да гледам очајни беа... После твитер сесија од два саати.... Или како што кај нас се викаат куртони, за една употреба... Само кај овие обуката е адванс, следно ќе биде со појаси да ги пуштаат и алах акбар да викаат.
Кога имаше војна направивме тоа што направивме. Сигурно не вооружувавме рандом луѓе на улица и не ги учевме да прават самоубиствени напади. Ниту пак ги жртвувавме нашите цивили како жив штит.Ајде тебе да ти влези Бугарски тенк таму кај што живееш, што би направил?
Не ми одговори на прашањето. Што би направил ако против себе имаш Бугарски тенк и иди да ти го окупира местото на живеење?Кога имаше војна направивме тоа што направивме. Сигурно не вооружувавме рандом луѓе на улица и не ги учевме да прават самоубиствени напади. Ниту пак ги жртвувавме нашите цивили како жив штит.
Ај прво врати се назад у школо да научиш историја поточно која држава постоела до 850 година на територијата на денешна источна Украина,кој ја окупирал и зошто па после ќе го добиеш одговорот дали Нато ја сака Русија не ја сака или пак сака да ја окупира и подели на 3 дела како што им изјавуваше идеологот Збигњев Бжежински.Буквално сме во ситуација каде што Русија ја нападна Украина, па не. Тоа било голема лага.
Автоматски споено мислење:
Не знам зошто мислиш дека НАТО сака да се прошири кон Русија. Една од целите на НАТО секогаш било да ја запре Русија од проширување.
Не ми одговори на прашањето. Што би направил ако против себе имаш Бугарски тенк и иди да ти го окупира местото на живеење?
Јас ти одговорив што направив кога имавме држава. Кога се прогласи мобилизација отидов и ми дадоа оружје и отидов на должност. Пошто имам обука и све што треба. Во никој случај не користевме цивили како жив штит. Денеска ако влезат Бугарите, не мислам да се замарам, пошто ќе изгинеме како глувци, нит некој има обука нит ништо.Не ми одговори на прашањето. Што би направил ако против себе имаш Бугарски тенк и иди да ти го окупира местото на живеење?
Тоа никад нема да се случи, у Македонија има 100 бугари, у Бугарија 100.000+ македонци. Нема да стигне до тука тој тенк.Не ми одговори на прашањето. Што би направил ако против себе имаш Бугарски тенк и иди да ти го окупира местото на живеење?
Макрон, како претставник на Франција, покрај Германија, е еден од потписниците и гарантите за Минскиот договор.Зашто бе Макрон му се јавува на Путин секој ден?
Што не го изолираат скроз?
Со молотов сигурно нема да го гаѓам. Да мислиш дека можеш да уништиш тенк со молотов треба да си малоумен. Неможеш со молотов ни лесно оклопно возило да уништиш, не па тежок оклоп. Башка, момците во видеото делуваа скај хај, во конкретниов случај они беа тие што дивееа, не колоната од оклопни возила.Ајде тебе да ти влези Бугарски тенк таму кај што живееш, што би направил?