Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    713

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.443
Поени од реакции
27.242
Овие буљашки медиуми што користат „северна“ треба да се бојкотираат
Автоматски споено мислење:

Со молотов сигурно нема да го гаѓам. Да мислиш дека можеш да уништиш тенк со молотов треба да си малоумен. Неможеш со молотов ни лесно оклопно возило да уништиш, не па тежок оклоп. Башка, момците во видеото делуваа скај хај, во конкретниов случај они беа тие што дивееа, не колоната од оклопни возила.

Снимаа видео за views и чисто да покажат како дивеат и како не се плашат од Русите. Ова што се наоружуваат цивили на ваков начин е крајно неодговорно, и само придонесува до уште поголемо крвопролевање. Ако западот сака да и помогне на Украина, нека им испрати реална помош со НАТО војска која директно ќе ја конфронтира Руската, тоа е единствен начин да се помогне. Ако не, нека им каже искрено дека не може да помогне и сите масовно нека се предадат. Ова што западњациве го прават со молотовиве поконкретно, е давање инструкции за самоубиство.
Тие главните веќе им кажаа дали ќе влезе НАТО и зошто не. Сега некои треторазредни западни политичари попут оние кои ни го вртеа часовникот тука ги тапшаат по рамо и им викаат да гинат.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.765
Поени од реакции
4.808
Да, бидејќи сакаат да се заштитат од Русија. Русија е таа којашто има планови за територијална експанзија, не НАТО. Во сите овие конфликти, Русија е предизвикателот. Не знам како толку лесно потпаѓате под овие очигледни руски пропаганди. Нема од што да се плаши Русија од НАТО ако само си седи мирна.
Некои ликови секогаш одбираат погрешна страна во историјата...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.942
Поени од реакции
5.570
Лукашенко се закани: Ова сега не е војна, за ден-два ќе има војна, а за три дена маскар

-Конфликтот што избувна во Украина не е ништо. Верувајте ми, знам за што зборувам! Ако продолжи вака, ќе биде многу полошо. А Зеленски нема да се скрие во ниту еден бункер, ниту во САД, ниту во кој било друг. Затоа денеска мора да се прекине војната, додаде Лукашенко, кој потоа се поправи и рече дека за него во Украина сѐ уште нема воопшто војна, туку само конфликт.

-Сега не би го нарекол ни војна, тоа е конфликт. За ден-два ќе има војна, а за три дена масакр, додаде тој.

Ова ми излезе како вест, од Инфомакс е. Пробувам да ја најдам изјавава на Лукашенко на англиски, ја нема.

Ако е вистина оваа изјава.

Вие што го поддржувате реално треба да си подразмислите дали имате ментален склоп за ова да ви е нормално, а ако ви е нормална ваква изјава, тогаш немам што да ви речам повеќе. Не вреди ни зборови да трошам

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.443
Поени од реакции
27.242
Лукашенко се закани: Ова сега не е војна, за ден-два ќе има војна, а за три дена маскар

-Конфликтот што избувна во Украина не е ништо. Верувајте ми, знам за што зборувам! Ако продолжи вака, ќе биде многу полошо. А Зеленски нема да се скрие во ниту еден бункер, ниту во САД, ниту во кој било друг. Затоа денеска мора да се прекине војната, додаде Лукашенко, кој потоа се поправи и рече дека за него во Украина сѐ уште нема воопшто војна, туку само конфликт.

-Сега не би го нарекол ни војна, тоа е конфликт. За ден-два ќе има војна, а за три дена масакр, додаде тој.

Ова ми излезе како вест, од Инфомакс е. Пробувам да ја најдам изјавава на Лукашенко на англиски, ја нема.

Ако е вистина оваа изјава.

Вие што го поддржувате реално треба да си подразмислите дали имате ментален склоп за ова да ви е нормално, а ако ви е нормална ваква изјава, тогаш немам што да ви речам повеќе. Не вреди ни зборови да трошам
Абе спореди воени интервенции во Ирак Авганистан и види ги градовите како изгледаа после 5 дена. Дали мислиш дека е нешто слично ова со тоа? И нели мислиш дека тоа што го кажува Лукашенко ако воопшто го кажал нема повеќе да личи на Авганистан и Ирак ?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.942
Поени од реакции
5.570
Nema da idam so kolata molotov koktel da frlam sigurno.
Има нешто што се вика ПАТРИОТИЗАМ, не велам конкретно за видеово дали го правеле за лајкови или гледаност. Ако некој ми го напаѓа домот, и со дрва и камења би фрлал по тенковите за да си заминат, кога веќе немам друго. Тоа е одбрана на чест, достоинство, углед одбрана на фамилија, на детството кај што си го поминал и на се останато.

Член од
16 мај 2010
Мислења
6.270
Поени од реакции
5.523
Континуираното непочитување на договореното по падот на Ѕидот, од страна на НАТО, го гледаш како факт или измислица?
Немаш измислица и факт имаш вистина и факт.

Факт е дека Нато се прошири на исток после договор за неширење.

Ти како го гледаш моментот дека Талин му е на 350км од Петербург, Калининград е ексклава во територија на НАТО? Или овие 2 града не се битни?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.942
Поени од реакции
5.570
Абе спореди воени интервенции во Ирак Авганистан и види ги градовите како изгледаа после 5 дена. Дали мислиш дека е нешто слично ова со тоа? И нели мислиш дека тоа што го кажува Лукашенко ако воопшто го кажал нема повеќе да личи на Авганистан и Ирак ?
Зошто веднаш штом нешто не ти одговара одма менваш тема споредувајќи со други?! Остај ги другите, го правеле тоа истото, никаде не ги оправдав. Те прашвам, дали тебе ти е нормално некој завиткано во тенка обланда да се заканува со масакри на луѓе кои што ништо не му имаат направено на Белорусија и на неговиот народ?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.765
Поени од реакции
4.808
Сигурно ќе испраќаат камења како ладно оружје, кожни тенгала, високо квалификувани ЕУ магариња, панцир долни маици од Стружанка :icon_mrgr:
...со све госпожата министерка у првите борбени редови...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.443
Поени од реакции
27.242
Зошто веднаш штом нешто не ти одговара одма менваш тема споредувајќи со други?! Остај ги другите, го правеле тоа истото, никаде не ги оправдав. Те прашвам, дали тебе ти е нормално некој завиткано во тенка обланда да се заканува со масакри на луѓе кои што ништо не му имаат направено на Белорусија и на неговиот народ?
Прво и основно нема шанси да рекол нешто такво. А реков ако рекол нешто такво, тогаш тоа повеќе личи на тоа што го правеле Американците во Ирак и Авганистан, отколку на тоа што го прават Русите во Украина. Не мењав тема, само кажав на што ме подсеќа измислената изјава.

Член од
26 јули 2021
Мислења
49
Поени од реакции
54
Да гледам очајни беа... После твитер сесија од два саати.... Или како што кај нас се викаат куртони, за една употреба... Само кај овие обуката е адванс, следно ќе биде со појаси да ги пуштаат и алах акбар да викаат.
Eh be grevu be idi cisti lajna tamu u nemacka ne se brukaj

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.631
Поени од реакции
35.159
...со све госпожата министерка у првите борбени редови...
Паааааа, јас би ги испратила сите 120 седнати во парламент, со гратис Влада.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341
Има нешто што се вика ПАТРИОТИЗАМ, не велам конкретно за видеово дали го правеле за лајкови или гледаност. Ако некој ми го напаѓа домот, и со дрва и камења би фрлал по тенковите за да си заминат, кога веќе немам друго. Тоа е одбрана на чест, достоинство, углед одбрана на фамилија, на детството кај што си го поминал и на се останато.

Patriotizam za nesposobnosta na narodov 31 godina i veke niza predavstva posledni 21 godina ?

Bi vozvratil na bugarite cisto poso se bugari. Ovoj klet narod so nema iq poise od 20 i se lozi na turski serii bugarski pasosi i cistenje vecinja u stranstvo nema ni tronka patriotizam.

Kajgana Shop

На врв Bottom