Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    754

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.953
Поени од реакции
25.497
Останаа илјадници живи Украинци. Ете ги влегоа во Белгородската област.

Довлекуваат Русите резерви од секаде да се бранат. Уште една маскировка :pos:
idi prijavi se taman cizburgeri ke te hranat :tapp:

Член од
6 февруари 2022
Мислења
1.086
Поени од реакции
4.219
Шо не му ги скршија забите на НАТО во Одеса, Запоролжје, Харков, Днипро или Киев? Мораше ли во села што до вчера повеќето Руси и Украинци не знаеја дека постојат.
Кај кур им сака таму им ги кршат, сила се може се.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.198
Поени од реакции
12.860
Хаха... Се мислеа неколку секунди дали да му свирнат метак на лице место.
Снимка од заробувањето на кловнот пред некое време, од негова лична камера.

Некој премногу се заиграл Counter-Strike и Call of Duty.

Вистинскиот живот не е видео игра, како што очигледно открил енглезов.

Иронијата е во тоа што ќе ужива далеку повеќе слобода во руско заробеништво отколку во неговата родна Велика Британија, која од поодамна го фати возот на австрискиот каплар кого во 1930-те и во првата половина на 1940-те години во Германија го нарекуваа фирер.

Кој знае, можеби свесно и намерно се впуштил во ваква воена авантура за да избега од фашизмот во неговиот роден крај.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.671
Поени од реакции
5.380
@Klinton си имал ли можност да се возиш со вртолјет Mi-24, повеќе пати сум се возел, знаеш ли дека има кабина обложена со титаниум?

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.443
Поени од реакции
14.342
@Klinton си имал ли можност да се возиш со вртолјет Mi-24, повеќе пати сум се возел, знаеш ли дека има кабина обложена со титаниум?
Не сум со возел, ама сум влегол во него. И во 28ум. И во К-52. Сепак нема ништо повеќе да ме воодушеви како моментот кога влегов во кабината на Су-34. Ова беше пред конфликтот, последниве два саеми во Москва се откажани. Очекував да го гледам су-57 ама ништо:(. Од техника што сум видел до сега, германскиот Леопард. Ова е од минатата година кога ги довлечкаа во Москва. Абрахамсот беше толку пеплосан, што катран ми се направија рацете дур го допирав. Леопардот беше речиси оперативен. Мардерот беше оперативен. Дури и Панцерот да се види во музеј е интересно.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.199
Поени од реакции
3.454
Не сум со возел, ама сум влегол во него. И во 28ум. И во К-52. Сепак нема ништо повеќе да ме воодушеви како моментот кога влегов во кабината на Су-34. Ова беше пред конфликтот, последниве два саеми во Москва се откажани. Очекував да го гледам су-57 ама ништо:(. Од техника што сум видел до сега, германскиот Леопард. Ова е од минатата година кога ги довлечкаа во Москва. Абрахамсот беше толку пеплосан, што катран ми се направија рацете дур го допирав. Леопардот беше речиси оперативен. Мардерот беше оперативен. Дури и Панцерот да се види во музеј е интересно.
Сега фатија добри парчиња во Курск, па ќе имаш шанса да посетеш скроз зачувани.

Кај нас нема никакви изложби и ако имало сигурно биле за деца на „одбраните“,
јас колку толку имам видено тенкови, хелихоптери и сл. од надвор, сум немал шанса да влезам внатре, ама би сакал да имам шанса некогаш да се прошетам на бродови како Петар Велики, Ајова класата, американците знам дека имаат и музеи од овој тип (ама далеко е Америка), Слава класата, како што беше Москва и слични бродови, на носач немам многу желба да отидам, ќе се осеќам како на аеродром ми се чини.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.897
Поени од реакции
4.613
За жал не, само во ми8 од нашата армија. Не знаев за титаниумската кабина, фала на информацијата

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.671
Поени од реакции
5.380
За жал не, само во ми8 од нашата армија. Не знаев за титаниумската кабина, фала на информацијата
Ништо не си пропуштил тие “возачите“ пилотираа како да се под оган, па мораше да имаш добар стомак.
Инаку да се допрецизирам не е целата кабина туку само одоздола и до некоја висина од страната, претпоставувам знаеш зошто.

Пред години следев (во Мостар таму беше чколијата) веџбање на оние малите вртољети “Газела“ намена противоклопна борба се качуваа на висина 100-150м висина и со голема брзина понираа кон тлото се запираа на само 0,5 до 1м висина од земјата (во облак од прашина), тогаш се прашував зошто такви глупости вежбат денес ми е јасно, дека од тоа им зависи глаата, не само ним ами и на тие што ги штитат.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.198
Поени од реакции
12.860
Редно време е после толку информации и дезинформации да се ислуша и некој од руската страна од лице место на терен што има да каже.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.536
Поени од реакции
10.319
Па не мислам така, додуша вајд кард ако мислиш дека нуклеарките може да им експлодираат на земја пред да ги лансираат. :D

Али малку посериозно, ДНРК способни се до Сеул и евентуално Токио да фрлат, колкав дел би биле пресретнати тешко е да се каже но сепак поради близината на Сеул невозможно е да се одбрани градот и доколку дојде до тоа за Р. Кореја ќе читаме во книги по историја.

Вајд кард e Израел според мене но во секој случај само САД, РФ и НРК имаат способност и квантитет да погодат успешно било кој дел од планетата преку фунцкионална нуклеарна тријада.

Технички и Индија има тријада али имам големи резервации за таа земја.
Sluchajno naidov na odlichno objasneto video, kako site zemji stignale do nuklearni oruzhja i koi se potencijalni novi nuklearni sili.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.671
Поени од реакции
5.380
Sluchajno naidov na odlichno objasneto video, kako site zemji stignale do nuklearni oruzhja i koi se potencijalni novi nuklearni sili.

Само две сили имаат полнокрвни нуклеарни тријади, сите останати не би ги ставил во глобални сили ами во регионални.
Овие 2 сили имаа и прилично развиена доктрина за употреба на јадрени оружја.

На пример Пакистан е прокси во тој регион а заради Индија, се шпекулира дека Кенеди настрадал затоа што одбил на Израел да му даде вакво оружје покрај овие 2 само Франција има автентичен развој останатите се копии на овие 2 сили.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.443
Поени од реакции
14.342
Преговориве денешни веќе 9 часа се одвиваат Русија-Сад.
Вчера Сад-Украина после еден час беа готови.

Kajgana Shop

На врв Bottom