Јас мислам луѓето многу лагано влегуваат во Апокалиптични сценарија. Не ме интересира колку и како мислите дека Западот или Русија или Кина оперираат во арно или во лошо. Си играме со нуклеарна војна. Како викаат после нуклеарната војна, следната војна ќе ја имаме со стапој суровици.
Точно повеќето лесно и брзо влегуваат во апокалиптични сценарија, но не мислиш ли дека можноста од едно вакво сценарио е се поизвесна?
На пример на кој начин мислиш и очекуваш дека би можело да дојде до намалување на напнатоста помеѓу западната империја и остатокот на светот во моментов предводен од Руската Федерација?
Дали очекуваш дека САД+ЕУропска (западната империја) туку така ќе го препушти светот и ќе се согласи да се воспостави еден поинаков и поправеден систем, кој ќе се темели на меѓунаро9дни норми и правила/...?
Дали очекуваш дека западната империја ќе ги врати своите долгови и може ли тоа да се случи, на пример за САДето се говори дека има долгови од над 30 трилиони сметаш ли дека некогаш ќе бидат вратени овие долгови?
Не мислиш ли дека само овие неколку примери се доволни за луѓето лесно прифаќаат апокалиптични сценарија и дали е можно едно такво сценарио да се избегне ? ? ?
Јас со децении следам и не гледам излезно решение кое не вклучува апокалиптично сценарио.
Мозокот на Медведев на твитер е како трето одделение. Вака ќе ви праиме, така ќе ви праиме, сто твита за нуклеарките… и така еве две години.
А твојот мозок те прави компетентен да го оценуваш мозокот на Медведев