Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    746
Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
Русија нападна суверена држава, точно, после превратот од Шарена куртонијада.
Вакви русофили од твој калибар ми се најсмешни. Пробувате да релативизирате работи кои не се релативизираат.
Тоа што народниот бунт на Мајдан ќе го наречеш Шарена куртонијада само ќе покажеш симптоми колку си дебил, нема апсолутно ништо да кажеш конструктивно.

Тој бунт избувна кога јанукович не го потпишал договорот за асоцијација со ЕУ. Како што кај нас народот му дојде преку глава од диктатурата и криминалот на дпмне, Груевски и Мијалков па излезе на улица. Само што кај нас бевме многу меки и кротки.

Требаше да палиме пердашеме како у Франција, нашиве тоа го заслужија тогаш.

Од таму треба да почнеш со реториката. Дека тоа се коректни настани тотално оправдани според својата кауза.

Ти тоа го множеш со нула, за потоа да го минифицираш нападот од РФ на суверена држава.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558

Значи пак Русија не ја почитуваат. Сега Русите за да го задржат образот, не смеат повеќе да го прошират договорот за жито и мора да ги ограничат односите со Турција. :facepalm:

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.753
Поени од реакции
4.241
Neka im zgolemat plati kako ekstra motivacija i neka gi pratat na Kiev da se zanimavaat. Bez direkten pritisok vrz Kiev, nema vo skoro da vidime kraj na vojnata

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.205
Поени од реакции
13.617
@Darko I.

Нека не ја бара вината Песков кај Ердо. Ниту нешто е должен ниту мора да прави.

Нека ја бараат вината во својот двор што по 39485874 пат го примаат дипломатски од истиот тој Ердо.
Додека овие бајрактари, платеници и воено ги помгаат. Русија им дава гас, нафта и храна за ич пари. Уште нуклеарни централи им градат, ама тури им курот нека напојуваат со удирање камен од камен

Абе Абрамович мене да ми води преговори за ослободување на команданти од терористичка Азов. Како бе другари. Ако се терористи, па имаат искуство од Сирија, Чеченија и други ситуации како треба да постапува со нив.

Али тоа е , кога сегменти од цела ситуација ти ја водат бизнисмени и профитери како Абрамович и ко.

Јесте политката е длабок меѓу овие две страни за да се формулира од пр потезите, ама медиумски увек Ердо му го дава на усни на Путинчо. Дали тоа им е договор или љубител е Путин на ова незнам.
Автоматски споено мислење:

Neka im zgolemat plati kako ekstra motivacija i neka gi pratat na Kiev da se zanimavaat. Bez direkten pritisok vrz Kiev, nema vo skoro da vidime kraj na vojnata

Само во рокот од спроведувањето на “пучтот” . Приватниот авион на Пригожин има направено преку 20 летови, релација Ст.Петерсбург, Москва, Ростов и Минск. Вистина за еден злосторник вакво слободно движење е невозможно без амин од погорните.

Смрди цела работа околу тоа што се случи и што сеуште се случува. Не е за џабе дека Полска ќе распореди дополните трупи на потег кон Белорусија. И Кличко нешто во паника најавува обуки за урбано војување за Киевчани.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.335
Поени од реакции
43.120
викате Кјиив ќе биде нова жешка зона? Или Киев по старо.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.181
Поени од реакции
3.430

На снимката ако забележавте има уклучен Панцир ( радарот му врти) за разлика од пучот каде имаше снимка со Панцир кој само возеше.

Јас уште мислам дека пучот не е баш чиста работа, нешто не е како што требаше, да не го дрвам пак ама таква ми е перцепцијата и додека не излезе нешто ново таква ќе ми биде.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.335
Поени од реакции
43.120
На снимката ако забележавте има уклучен Панцир ( радарот му врти) за разлика од пучот каде имаше снимка со Панцир кој само возеше.

Јас уште мислам дека пучот не е баш чиста работа, нешто не е како што требаше, да не го дрвам пак ама таква ми е перцепцијата и додека не излезе нешто ново таква ќе ми биде.
што шмркаш тома? 4-5 хеликоптери уништи вагнер, за кои и имаш снимка како директно го удира ракета ка-52.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.191
Поени од реакции
11.994
Само што кај нас бевме многу меки и кротки.
Леле, извини прееска ти го прерипав постот и не ти го прочитав. Навика, обично така правам.

Сега прочитав дотука до каде што те цитирам. Имам прашање за тебе:

Дали сакаш кротко да го лапнеш? А, Славчо?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.433
Поени од реакции
7.144
викате Кјиив ќе биде нова жешка зона? Или Киев по старо.
Со 15-20000 војска Киев може да биде жешка зона или да го заземат само на играна Ризик. Ако тргнат да праат проблеми у Киев ќе изгинат ко пилци.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.335
Поени од реакции
43.120
Со 15-20000 војска Киев може да биде жешка зона или да го заземат само на играна Ризик. Ако тргнат да праат проблеми у Киев ќе изгинат ко пилци.
според ова што прочитав од 1 август се враќа Вагнер. Дали ќе почнат пред тоа нешто тешко да се каже. Иначе Киев не е нешто заштитен, да беше немаше мобилизација да прогласуваат у градот. Така да најверојатно ќе има нов десант.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.545
Поени од реакции
35.328
Вакви русофили од твој калибар ми се најсмешни. Пробувате да релативизирате работи кои не се релативизираат.
Тоа што народниот бунт на Мајдан ќе го наречеш Шарена куртонијада само ќе покажеш симптоми колку си дебил, нема апсолутно ништо да кажеш конструктивно.

Тој бунт избувна кога јанукович не го потпишал договорот за асоцијација со ЕУ. Како што кај нас народот му дојде преку глава од диктатурата и криминалот на дпмне, Груевски и Мијалков па излезе на улица. Само што кај нас бевме многу меки и кротки.
....Ти тоа го множеш со нула, за потоа да го минифицираш нападот од РФ на суверена држава.
Само факти:
- САД направи државен удар во Украина
- американската марионетска влада во Украина забранува Руски јазик кој како мајчин јазик го збори мнозинството од населението во Украина
- малтретираат луѓе, прават зулуми со нацистички групаци, предизвикуваат судир и реакција од руска страна затоа што сакаат да ја вовлечат РФ во војна со Украина
- после 8 години успешно предизвикуваат војна и сега Украинците страдаат и умираат за американски интереси (војна немаше ни да има без државниот удар и прогонот на етничките Руси)

И уште еден факт, ништо од ова не го знаат или се прават дека не го знаат разни невладини активисти или некои изгубени во просторот и времето (не знам во која група си ти, иако почнувам да претпоставувам).

„Минифицирај“ ги фактите да те видам! :unsure:

Како што кај нас народот му дојде преку глава од диктатурата и криминалот на дпмне, Груевски и Мијалков па излезе на улица. Само што кај нас бевме многу меки и кротки.
Сегашниве заслужуваат бесење на плоштад, ама таквите како тебе ги нема сега да протестираат и да фрлаат боја и јајца.
Гледаш како убаво си кажуваш кој си и што си.

Последно уредено:
Член од
9 февруари 2023
Мислења
476
Поени од реакции
502
Само факти:
- САД направи државен удар во Украина
Очигледно сме на разчична страна од компасот, каде што ти си на погрешната хехе.

Али реално, како бе вака се доктринирате.
Кажи ми еден доказ за тоа дека САД направил државен удар во Украина без да ми праќаш руски пропагандисти кои се сто пати дебанкнати до сега.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.545
Поени од реакции
35.328
Што е бе ова, вазалите почињаат да растат јајца или само се нечкаат како млада невеста?

.
Автоматски споено мислење:

Кажи ми еден доказ за тоа дека САД направил државен удар во Украина без да ми праќаш руски пропагандисти кои се сто пати дебанкнати до сега.
Уфф... Сакаш да кажеш дека сите тие јавно познати факти уствари се „руска пропаганда“. ММЕ, па можеби си во право! :unsure:
Еј, еве сега ќе го соберам адвокатскиот тим и ќе го подговиме случајот за пред меѓународен суд.

Kajgana Shop

На врв Bottom