Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Има логика, тие што избегале по Европа сигурно не се разочарани...ова другото што остана изгинаа како пилци. Статистички ако земеш држи вода.@Klinton украинците се најсреќни сега од било кога, гледаш на графикот погоре?
Ај бе ти па, Путин рече војна дека ќе нема па утре ја нападна Украина, ти за ова се замараш.
Нормално е на секој што ќе дојди дома и ќе гибни некој од фамилијата да му ја здробам главата, како што не постои човек на планетава земја што не би го направил истото. Лош ти е примерот, зошто никој не му отиде дома на Русите. Украина не им е дом на Русите. Русите им отидоа дома на Украинците.Многу убаво ти реков дека не земам за пример конкретна ситуација (кога би имал сестра, ниту го користам тоа да те навредам), туку за да ти го доловам моментот на кој се правиш при очи слеп.
Фала Богу дека не е океј она што САД го прават во моментов во Македонија, на секој нормален човек не би му било ок (нормално освен нашето признавање за независна држава, и признавањето под уставно име). Ама дали тоа треба да значи дека треба да се согласам со тоа што Русија ја окупираше Украина?Значи тоа е едното на кое не ми одговори, второто на кое не ми одговори беше дали САД ти е океј ова што го прави во МКД изминати 30 години наназад и дали „исто е ама не е исто“ муабет и за тоа ќе примениме?
А ако ја рокнат Русите наместо Украинците? Двете страни се обвинуваат дека спремаат такво сценарио. И Украинците ги обвинуваат Русите, и Русите ги обвинуваат Украинците. Еве што ако Русите и вистина тие ја рокнат а не Украинците?Исто, нешто на што не одговори ниту ти ниту другар ти (*за разлика од тебе не ти реков НИКАДЕ дека си за САД, а ти слепо секој што не е за Русија во странава го поддржуваш, а што не е за САД му подметнуваш дека САД му смета) ако Украинците ја рокнат една од централите во Запоржје, дома на пошироката фамилија која ќе биде зафатена од радијација што ќе им кажеш?
Дечки, тоа беше, изгинавме од клетите Руси, така?
1. Се сложувам, точно е. Реално гледано на Украина најмногу им одговараше да бидат неутрални. Но сепак, мора да се сложиш, секоја суверена држава има право самата да си го трасира патот на меѓународната политика. Од една страна велиш Америте се мешаат во Македонија и тука не чини, а од друга страна критикуваш држава која решила сама каде да оди, и не ја послушала Русија. Дали била излажана, изманипулирана? Секој си толкува посебно..Ете тие сметаат дека од Русија му е збоктисано, па мењаваат страна.Јас 10 пати ти одговори, еве пак за да сме на чисто:
1. Украина си стави автогол кога од неутрална стана вазал на НАТО па еве сега има војна на нејзина територија.
2. Украина за мене е наивецот во приказната, а не Русија.
3. ДА, Русија граничи со Украина и тоа е нејзин двор, како што нас ни е двор секоја држава со која граничиме.
4. ДА, САД се зло и во случајот бидејќи 200 години уназад прават војни по светот и подбуцнуваат банана држави како нашата и Украина да бидат нешто што е по нивни терк.
5. Во оваа војна очигледно е дека Украина, преку НАТО, доживува колапс и борењето до последен Украинец им носи депопулација, а нас ќе ни донесе радиоактивно зрачење.
Грешка си..Јас дури на тие што ги спомна антон и остала комуњарска компанија им имам реплицирано дека со нивните писанија тука ќе ме направат најголем фан на Путин.....а ти слепо секој што не е за Русија во странава го поддржуваш....
Нека му пали свеќа на Путин, инаку ќе го даваше интервјуво од по затвори. Е сега, чичо Путин си направи и буквално не вазал, туку подопашник држава од Белорусија, ама таа беше цената чичо брк да остани на власт.Еве како се решаваат тие проблеми:
Абе јасни се причините зошто нема да соборуваат сателити. Ги пиша. Знам дека нема да го направат тоа.Старлинк се големи броеви мали сателити во ниска орбита, во сопственост на Елон Маск.
Има зошто Америте ги користат нив. Не само технички причини туку и политички. Утре ако се деси ескалација ќе имаат можност за ретерирање и одбегнување на понатамошна ескалација. Но не и ако почнат да се рушат владините геостационарни сателити, нешто за што не само РФ има технологија туку и Кина во последнава деценија има голем напредок. Не знам за САД, ама веројатно имаат некој џокер во ракавите.
Најблиску од нормална дискуија со западен навивач е скоро невозможно да се дојде. Има ретки исклучоци од кои би го спомнал @Human aма гледаш и со него како често се запнува на некои проформа детали.
Нека ги уништуваат терминалите. Тие се на територија на Украина, ако е тоа условот (сателитите не се).Дали бе РФ ги уништуваат американските тенкови и транспортери, и куп друга американска опрема на фронтот? Англиските тенкови?
Да? Епа зошто да не поздрават и понекој нискоорбитен сателит на Елон Маск директно над фронтот, ако некогаш учинокот на комуникациите преку Старлинк почне да прави разлика?
Нема ништо магично во тоа...
Инаку што се тиче ботовите, проблемот е во нивното финансирање, преку невладините кои ги финансираат западните.
Мислам, во ред е секој да мисли што сака но не и да одработува за непријателот заради пари.
Еве како се решаваат тие проблеми:
Автоматски споено мислење:
Во меѓувреме во Украина сите се „среќни“. Така кажаа Америте.
Па како да не се среќни ?!@Klinton украинците се најсреќни сега од било кога, гледаш на графикот погоре?
Стралинкот во моментов е како оружје односно логистика и е легитимна цел како што е секој тенк и било кое останато оружје на фронтотАбе јасни се причините зошто нема да соборуваат сателити. Ги пиша. Знам дека нема да го направат тоа.
Прашањето ми беше зошто да стрелаат на Старлинк, кога многу други фирми и земји им даваат оружја и опрема на Украинците што го користат многу поефикасно за убивање Руси.
Еве на пример, знаат дека Американско разузнавање составено од сателити и/или дронови им дава координати на наведувани ракети (Химарс) кои гаѓаат Руски позиции. Причината за соборување на овие дронови или сателити е многу поголема отколку таа за Старлинк.
Има една едноставна причина зошто не ги соборуваат.
Кина, Индија, САД и Русија поседуваат анти-сателитски оружја, меѓутоа тие се ограничени.
СпејсИкс е оператор на најголемата мрежа на сателити, стотина пати поголема од било која друга. Сите четири немаат доволно проектили да соборат илјадници сателити. Нема ни да имаат од проста причина - скапо е.![]()
Ок ако е така. Зошто не го гаѓаат ако е легитимна цел?Стралинкот во моментов е како оружје односно логистика и е легитимна цел како што е секој тенк и било кое останато оружје на фронтот
Не знам што е толку нејасно
Во Југославија, голем дел од народите живееа добро до војната. Имаше мешани бракови, луѓето беа насекаде распространети. Милошевич, мислејќи дека Србија има суверено право на голем дел од територијата влезе во војна, кој страдаше? Населението. Мешаните бракови, мешаните фамилии - без разлика на територијата.Нормално е на секој што ќе дојди дома и ќе гибни некој од фамилијата да му ја здробам главата, како што не постои човек на планетава земја што не би го направил истото. Лош ти е примерот, зошто никој не му отиде дома на Русите. Украина не им е дом на Русите. Русите им отидоа дома на Украинците.
МИЛО ми е што сметаш дека не е во ред САД на кој начин не трти 30 години и се согласувам дека Русија има нешто што прави во Украина што не е во ред (ПОТОЧНО, мене не ми се свиѓа секоја војна, без разлика на причините).Фала Богу дека не е океј она што САД го прават во моментов во Македонија, на секој нормален човек не би му било ок (нормално освен нашето признавање за независна држава, и признавањето под уставно име). Ама дали тоа треба да значи дека треба да се согласам со тоа што Русија ја окупираше Украина?
Мислам дека и сам не веруваш дека Украина самостојно се одлучи да смени правец. НЕЛИ имаше шарена револуција? Мислиш дека шарената револуција нема западно масло? Кој прави шарени револуции по светот?А ако ја рокнат Русите наместо Украинците? Двете страни се обвинуваат дека спремаат такво сценарио. И Украинците ги обвинуваат Русите, и Русите ги обвинуваат Украинците. Еве што ако Русите и вистина тие ја рокнат а не Украинците?
1. Се сложувам, точно е. Реално гледано на Украина најмногу им одговараше да бидат неутрални. Но сепак, мора да се сложиш, секоја суверена држава има право самата да си го трасира патот на меѓународната политика. Од една страна велиш Америте се мешаат во Македонија и тука не чини, а од друга страна критикуваш држава која решила сама каде да оди, и не ја послушала Русија. Дали била излажана, изманипулирана? Секој си толкува посебно..Ете тие сметаат дека од Русија му е збоктисано, па мењаваат страна.
Војни во 21 век не оправдувам и јас, не ја оправдувам ни оваа. Се поставува прашањето: Колку војни започнала Русија, а колку НАТО и земји подбуцнати од УСА? Во колку држави САД носеше демократија?2. И Украина е наивец, да. Нивни народ гини, но и Русија. Не смееше да си дозволи ваква операција на Европско тло, прва од ваков обем по 1945 год. Она што го бара по воен пат, јас мислам дека со малку повеќе работа на разузнавањето и контраразузнавањето ќе го добиеше и по мирен пат Русија од Украина.
Како не е двор? Живеат ли македонци во соседна Грција? Живеат ли срби во Куманово? Живеат ли Македонци во Голо брдо, во Мала Преспа?3. Двор е нешто што е во ТВОЈА СОПСТВЕНОСТ. Ти можеш да си кажуваш што ќе ти се дешава во дворот, но надвор од дворот тоа е веќе друга приказна.
Значи, според тебе, во ред е да се случуваат преврати преку Шарени револуции пошто тоа е „пософистициран метод“ ама не е во ред да му влезиш клизачи со Калашњиков и со по некој Сухој?4. Да, точно. Тие си го гледаат нивниот интерес. И Русија,Кина,Германија,Шпанија,Мароко да беа на нивното место, истото ќе го правеа. Како што своевремено го правеше Рим, Цариград, Отоманите, Царска Русија итн.. Така било милениуми наназад, така е и сега. По 30-40-100 години можеби Кина ќе биде на местото на Америка, ќе го прави истото што го прави Америка. Порано имаше модерно ропство, денеска империите одат со посебни и пософистицирани методи, ти ставаат квислиншка власт и те раководат, не мора да те освојуваат со војска.
Можеш да мислиш и да се надеваш, но за бадијала не даваат такви изјави Украинците. Видовме со каква леснотија срушија брана, видовме со каква леснотија голтаат што им се сервира и на крај свеста која владее и кај руси и кај украинци е небитна кога има говеда летнати со паметот кои го рушат Северен ток и на кои најмалку битно им е дали Запорожје ќе засветка бидејќи истото не е на Флорида.5. Живи били па видели. Јас мислам дека за радиоактивното зрачење сеуште владее свест и кај Русите и кај Украинците, и мислам дека нема да се случи.
Мило ќе ми е на некоја таква амеба да му згазниш на жуљ бидејќи луѓе што јадат пари од НВО се најголемите паразити на едно општество.Грешка си..Јас дури на тие што ги спомна антон и остала комуњарска компанија им имам реплицирано дека со нивните писанија тука ќе ме направат најголем фан на Путин![]()