Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    745
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.188
Поени од реакции
11.985
Jas samo posocuvam fakt deka Rusija padna na provokaciite, i namesto da bide pravata strana tie stanaa lika i prilika na ona protiv koe se borat - na Zapadot....Okupatori na tugji zemji...Kolku da vi se dopagja toa ili ne ...
Ќе се правиш уште мутав?
Ти реков, ако некој ти дојде во двор да ти ја силова сестра ти ДАЛИ ти ќе глумиш пацифик или ќе му ја здробиш главата?
Зошто селективно одговараш само на тоа што ти одговара кога човек ќе те фати во тесно?
Исто како другар ти Клинтон менуваш наратив, како да сте тренирале за тоа :D

p.s. Имаше и Мински договор ама пошто и за тоа ќе најдеш изговори би било сулудо да ја носиме дискусијата по 28 правец. Прво одговори на ова од погоре, па би продолжиле.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.718
Поени од реакции
4.631
Coveku ne znam so ti e teshko da sfatis deka ako chovek e protiv okupacijata na Rusija vo Ukraina, deka avtomatski e prozapadno orientiran..

Eve na mesto Ukraina stavi gi Mexico, a namesto Rusija stavi gi SAD..Pak ke bev protiv okupacija na SAD vrz Mexico, bidejki Mexico ima pravo da si utvrdi sopstvena megjunarodna politika..Ne znam so e tuka golema filozofija pa sakate onaka brutalno da nametnete deka Rusija za se e vo pravo..Ok sfativme deka ste prorusi ok to si e vashe, ama ne znaci deka site imaat fateno strana...

So tie filmoj za snemuvanje na reproduktivno naselenie vo Ukraina ti se molam vekje smesno e da citam..
Автоматски споено мислење:

И тука е проблемот што ти твоето субјективно мислење го претставуваш како објективно, и апсолутна вистина. И затоа од самиот старт влегуваш во офсајд.

Второ, членот што го цитирав вели дека една од причините за конфликтот е тоа што Украина е соседна држава на Русија а Русија не смеј да си дозволи да биде Нато на граница. Му пишуваш дека убаво размислува него, а тука мене за истото ми пишуваш дека се замарам со изговори и јавно кажани поводи...

Трето, јас не го негирам тоа дека Нато т.е САД ги провоцираа Русите, ама па кој им е крив и на тие што потпаднаа под провокации..

Ако јас имам потррчко и тој под моја команда те провоцира, ти оддолеваш одрефен период, и едно време ја ваѓаш камата и го колиш, а мене тоа ми е целта, јас ќе бидам убиец или ти??
Dali bese protiv okupacijata na USA vrz avganistan, vietnam, irak i ostali vojni koi gi vodea?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
ГПС е систем со овластувања и ограничувања. Слично како што го опиша Старлинкот, што патем е точно, истото важи и за ГПС, со таа разлика што прецизноста ќе биде афектирана со ограничувањата.
Значи истата логика, само со владини сателити.
Врска нема со никаква логика, освен дека по секоја цена сакаш да ги игнорираш суштинските разлики меѓу тие два сервиси.
Повторно, за да користиш ГПС не ти треба активна претплата на сервисот и ако комуникацијата е еднонасочна провајдерот не знае за што и каде го користиш сервисот. Во контраст, за Старлинк ти треба активна претплата и компанијата многу добро знае и каде го користиш сервисот (на фронт) и за што го користиш сервисот (за водење војна и убивање руски војници).

На страна причини и последици, но за касус бели (повод) ова е повеќе од доволно.
Пак ќе кажам, сва среќа што РФ се доволно разумни да не ескалираат на тоа ниво. Извесно е и дека Старлинк сервисот не прави доволно разлика/проблеми. Воедно гледаме и колку е ефикасно електронското војување на РФ, да украинските дрон оператори попрво се согласуваат да работат со лаг од сателитски интернет отколку да ги губат дроновите заради џеминг и други техники.

Настрана фактот што стотици фирми активно ги помагаат Украинците преку различни начини.
Многу од нив со оружје.
Сите тие пратки можат да бидат спречени директно од производителите или страната што ги препродава.
Дали тоа значи дека нивните поседи се легитимна мета на Русите според твојава логика?
Нивните испораки да, легитмна цел се/би биле. Посебно ако се на фронт.
Исто како што РФ не би ги нападнале „поседите“ на Старлинк, туку конкретно/директно засегнатите сателити над Украина кои обезбедуваат воена услуга против Русија.

Но не е дека не објаснив доволно разбирливо. Едноставно се правиш дека не разбираш.

@Vanlok , jas tebe ti imam receno. Premnogu debelo imate fateno strana, barajki raska vo okoto na drugiot ne ja gledas gredata vo svoeto. Ubavo e covek da ima ego, ama ako ne uspeva da go kontrolira, toa moze i da go izede...
Жално е кога целосно ги потврдуваш сите критики кои ти ги упатив.
Уште пожално е тоа што кога ќе изгубиш во сопствената игра на зборови, потоа следи целосно игнорирање на дискутираното и дискутирање на соговорникот.

Лошото е што таквиот однос провоцира реципрочност, и ја уништува дискусијата. Ама кога веќе сме таму, за иста сметка ќе нагласам дека иронијата е што јас кој не спорам дека сум навивач за една од страните, во споредба сум пообјективен од тебе кој од петни жили тврдиш дека не навиваш за никој - ама објективност е последен збор со кој може да бидеш опишан.
Чисто да знаеш како те доживуваат повеќето од другите, односно тие што не се меѓу неколкуте ботовите на западњачката ехокомора (ретките што се согласуваат со тебе).

Последно уредено:
Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.188
Поени од реакции
11.985
Dali bese protiv okupacijata na USA vrz avganistan, vietnam, irak i ostali vojni koi gi vodea?
Ама ти не знаеш, тоа е друго.
ОКУПАЦИЈА е и ова што Албанците ни го направија на балканот ама шшшшшшшшшшт, тоа не е исто, сега за тоа нема да зборуваме.

Ние дворот не си го средивме, ама затоа ќе одиме на Русија дворот ќе го средиме и ќе потенцираме колку злите и лоши Руси прават зулуми во Украина.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.455
Поени од реакции
5.146
Врска нема со никаква логика, освен дека по секоја цена сакаш да ги игнорираш суштинските разлики.
Повторно за да користиш ГПС не ти треба активна претплата на сервисот, и провајдерот не знае за што го користиш сервисот. Во контраст, за Старлинк ти треба активна претплата и компанијата многу добро знае каде го користиш сервисот (на фронт) и за што го користиш сервисот (за водење војна и убивање руски војници).

На страна причини и последици, но за касус бели (повод) ова е повеќе од доволно.
Пак ќе кажам, сва среќа што РФ се доволно разумни да не ескалираат на тоа ниво. Главна причина за тоа е што Старлинк сервисот очигледно не прави доволно проблеми.

Нивните испораки да, легитмна цел се/би биле. Посебно ако се на фронт.
Исто како што РФ не ги нападнале „поседите“ на Старлинк, туку директно засегнатите сателити над Украина кои обезбедуваат воена услуга против Русија.

Но не е дека не објаснив доволно разбирливо. Едноставно се правиш дека не разбираш.
Не, не објасни ништо зошто би биле легитимна мета.
Не знам ни од каде ти текнуваат вакви работи.
Еден куп фирми и земји ги снабдуваат Украинците со оружје и опрема. Тие фирми и земји знаат дека тоа оружје ќе биди користено против Русите и може да го спречат да дојде во рацете на Украинците.
Зошто нивни поседи би биле мета на Русите?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Овие колку што знам се забранети од ОН да се користат во војна исто како што се забранети пламенофрлачи.
САД свесно и јавно ќе кршат меѓународно право (не дека до сега не скршиле) ?
Дур и партнерите мрчат нивни за потегов. Али кој ги ебе поданиците бре.
Не им ги даваат затоа што ќе направат некаква разлика во корист на Украина, туку пошто немаат повеќе ништо што да им дадат за 155мм калибар артилерија... Сега некакo да им се деси напад/инвазија од Корејците (северните), Пакс Американа нема да имаат со што да се бранат од дебелиот диктатор. (/s) :D

Не, не објасни ништо зошто би биле легитимна мета.
Не знам ни од каде ти текнуваат вакви работи.
Еден куп фирми и земји ги снабдуваат Украинците со оружје и опрема. Тие фирми и земји знаат дека тоа оружје ќе биди користено против Русите и може да го спречат да дојде во рацете на Украинците.
Зошто нивни поседи би биле мета на Русите?
Ај сеа, со сила се правиш глуп дека не ме разбираш. :)
Не е дека не ти аргументирав како за и дете да разбере. Препрочитај ми го последниот пост што ти го напишав и коментирај ги аргументите, мислам ако сакаш да дискутираш.

„Поседи“ бе... :facepalm:
(ај ваљда мислиш на асети, и извини ама навистина не ми текнува на македонскиот пандан/превод за асет)

Слушајте го Зеленски бе... Буквално истите верглања од западните ботови: „зошто луѓето емигрирале во САД а не во Русија“ „чии автомобили купуваат луѓето, западни или руски“, итн, итн. :facepalm:
Како иста скрипта да читаат. :unsure:

А глејте ги будаливе бе... :D :ROFLMAO:

Последно уредено:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.455
Поени од реакции
5.146
Ај сеа, со сила се правиш глуп дека не ме разбираш. :)
Не е дека не ти аргументирав како за и дете да разбере. Препрочитај ми го последниот пост што ти го напишав и коментирај ги аргументите, мислам ако сакаш да дискутираш.
Не аргументираше ништо, пиша само дека СпејсИкс може ако сака да ја исклучи Украина од зоната на пристап на Старлинк.
Велиш дека сателитите биле легитимна мета бидејќи овозможувале комуникација.
Тоа не ги прави легитимна мета бидејќи еден куп земји и фирми имаат одбрано да им дадат оружје на Украинците, што според твојава логика ги прави нив легитимна мета. Истото важи за останатите уреди за комуникација.
Разликата што СпејсИкс може да ги исклучува и вклучува каде сака не е доволен аргумент, имајќи предвид дека многу други оружја и опрема се користат на терен против Русија.

Посед

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Не аргументираше ништо, пиша само дека СпејсИкс може ако сака да ја исклучи Украина од зоната на пристап на Старлинк.
Велиш дека сателитите биле легитимна мета бидејќи овозможувале комуникација.
Тоа не ги прави легитимна мета бидејќи еден куп земји и фирми имаат одбрано да им дадат оружје на Украинците, што според твојава логика ги прави нив легитимна мета. Истото важи за останатите уреди за комуникација.
Земјите/фирмите кои продаваат/даваат оружје итн на Украина - тие не се во Украина.
Актот е направен надвор од Украина (минато завршено време). Какви последици и да имаат тие држави/странки, извесно е дека нема да бидат воени.

Сателитите на Старлинк кои се над Украина и активно даваат воен сервис против РФ (сегашно време). Делување врз таков сателит кој активно и континуирано служи за водење војна против РФ, е делување против воена цел. Како што впрочем и ќе видеше сам, ако тоа делување беше доволно штетно по РФ.
Ако сеуште имаш потешкотии да разбереш: Од истата причина аеродромите на соседните држави не се користат за полетување на авиони кои ќе делуваат против РФ. Затоа што тогаш тие аеродром ќе бидат легитимна цел.

Не знам што повеќе можам да ти објаснам. Лека ноќ.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.455
Поени од реакции
5.146
Земјите/фирмите кои продаваат/даваат оружје итн на Украина - тие не се во Украина.
Актот е направен надвор од Украина (минато завршено време). Какви последици и да имаат тие држави/странки, извесно е дека нема да бидат воени.

Сателитите на Старлинк кои се над Украина и активно даваат воен сервис против РФ (сегашно време). Делување врз таков сателит кој активно и континуирано служи за водење војна против РФ, е делување против воена цел. Како што впрочем и ќе видеше сам, ако тоа делување беше доволно штетно по РФ.
Ако сеуште имаш потешкотии да разбереш: Од истата причина аеродромите на соседните држави не се користат за полетување на авиони кои ќе делуваат против РФ. Затоа што тогаш тие аеродром ќе бидат легитимна цел.

Не знам што повеќе можам да ти објаснам. Лека ноќ.
Тие сателити се и над Русија. И над скоро секоја земја на планетава.
И тие сателити полетуваат од некаде.
Дали тоа значи дека космодромите во Флорида се легитимна цел?

И ако ова е вака како што мислиш, зошто Русија не ги гаѓа сателитите? :D

Интересно зошто тие би биле цел, а не на пример Риперите кои во реално време летаат на самата граница на Уккраина и пренесуваат податоци за локација на Руски мети, врз кои веднаш се стрела со наведувани ракети од ГПС.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.322
Поени од реакции
5.995
Ќе се правиш уште мутав?
Ти реков, ако некој ти дојде во двор да ти ја силова сестра ти ДАЛИ ти ќе глумиш пацифик или ќе му ја здробиш главата?
Зошто селективно одговараш само на тоа што ти одговара кога човек ќе те фати во тесно?
Исто како другар ти Клинтон менуваш наратив, како да сте тренирале за тоа :D

p.s. Имаше и Мински договор ама пошто и за тоа ќе најдеш изговори би било сулудо да ја носиме дискусијата по 28 правец. Прво одговори на ова од погоре, па би продолжиле.
Ke ti se molam takvi primeri so sestri mestri so drug da si upotrebuvas vo muabet, so mene ne...Nitu sum te navredil vo diskusija nitu sum te narekol mutav itn, taka da ako ti se praj muabet praj, ne mora da se nerviras ako nekoj ne go deli tvoeto mislenje za odredena tema...Ne znam vo koj toa tvoj svet si me fatil vo tesno, koga prvo za razlika od tebe konkretno, jas nemam problem da gi kritikuvam i SAD itn., a ti imas fateno strana...

Vtoro, od koga Ukraina e dvor na Rusija? Jas kako so znam Ukraina e POSEBNA drzava od Rusija. Ako ste zaglaveni vo vremeto na SSSR toa e vas problem, no Ukraina e bashka drzava, apdejtiraj si ja mapata na svetot izgleda od 1975ta ne ti e apdejtirana...

Ti si toj so odbegnuva odgovori ne jas..Te prashav kulturno kade toa jas go opravduvam podbucnuvanjeto na Zapadot kon Rusija??Jas samo rekov deka Rusija se istrcha kako vol vo kukuruz, ja nasankaa, nasamarija i ja navedoa vo mochuriste od koe teshko se izleguva..Jas ti posochuvam fakt..Toa mu odgovara na zapadot, ostaj gi ovde tvojte ruski kolegi na koi vrv na dostrel mu e so imalo Coca Cola po raftojte vo Vladivostok... Ako pisham sega deka Hitler ubil milioni evrei, so e fakt, dali toa znaci deka se soglasuvam so Hitler?? Nemoj so tie glupi finti podmetnuvanje zborovi na nekoj so ne gi rekol za da go nametnis svoeto mislenje, toa so mene ne, a te mislam deka si popameten od toa..

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
И ако ова е вака како што мислиш, зошто Русија не ги гаѓа сателитите? :D
Сеа подjeбaш малку, а? ;)

Веќе кажав поназад зошто американските геостационарни сателити се офлимит. Такви сателити служат и за набљудување на испалување на интерконтинентални балистички нуклеарни проектили. Напад на сателит може да се разбере како претходница на нуклеарен напад.

Старлинк се големи броеви мали сателити во ниска орбита, во сопственост на Елон Маск.
Има зошто Америте ги користат нив. Не само технички причини туку и политички. Утре ако се деси ескалација ќе имаат можност за ретерирање и одбегнување на понатамошна ескалација. Но не и ако почнат да се рушат владините геостационарни сателити, нешто за што не само РФ има технологија туку и Кина во последнава деценија има голем напредок. Не знам за САД, ама веројатно имаат некој џокер во ракавите.

Интересно зошто тие би биле цел, а не на пример Риперите кои во реално време летаат на самата граница на Уккраина и пренесуваат податоци за локација на Руски мети, врз кои веднаш се стрела со наведувани ракети од ГПС.
Кој вели дека амерички асети без човечки екипаж веќе не биле мета?
Се деси годинава чинам, инцидент над Црно море каде амерички асет беше соборен.

А ова не е над Црно море, ама е од пред некој ден:

Американскиот генерал Алекс Гринкевич тврди дека еден од руските пилоти го поместил својот авион пред дронот и го вклучил повторното горење, што ја намалило способноста на операторот безбедно да управува со дронот. Повторното горење создава млаз кој потенцијално може да ја оштети електрониката на Reaper.

Гринкевич рече дека руските авиони „почнале да ги вознемируваат беспилотните летала“ бидејќи трите дрона оперирале над Сирија вчера околу 10:30 часот по локално време. Беспилотните летала учествувале во мисијата против Исламската држава, но не е прецизирано која точно е нивната задача.

Ти велам за Старлинк постои солиден касус бели, но од х причини не се носи одлука да се уништи еден од нив како предупредување. Извезно и заради тоа што не прават многу разлика. Во моментот кога ќе затреба, ќе се случи... И како што реков, скраја да е.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.188
Поени од реакции
11.985
Ke ti se molam takvi primeri so sestri mestri so drug da si upotrebuvas vo muabet, so mene ne...Nitu sum te navredil vo diskusija nitu sum te narekol mutav itn, taka da ako ti se praj muabet praj, ne mora da se nerviras ako nekoj ne go deli tvoeto mislenje za odredena tema...Ne znam vo koj toa tvoj svet si me fatil vo tesno, koga prvo za razlika od tebe konkretno, jas nemam problem da gi kritikuvam i SAD itn., a ti imas fateno strana...

Vtoro, od koga Ukraina e dvor na Rusija? Jas kako so znam Ukraina e POSEBNA drzava od Rusija. Ako ste zaglaveni vo vremeto na SSSR toa e vas problem, no Ukraina e bashka drzava, apdejtiraj si ja mapata na svetot izgleda od 1975ta ne ti e apdejtirana...

Ti si toj so odbegnuva odgovori ne jas..Te prashav kulturno kade toa jas go opravduvam podbucnuvanjeto na Zapadot kon Rusija??Jas samo rekov deka Rusija se istrcha kako vol vo kukuruz, ja nasankaa, nasamarija i ja navedoa vo mochuriste od koe teshko se izleguva..Jas ti posochuvam fakt..Toa mu odgovara na zapadot, ostaj gi ovde tvojte ruski kolegi na koi vrv na dostrel mu e so imalo Coca Cola po raftojte vo Vladivostok... Ako pisham sega deka Hitler ubil milioni evrei, so e fakt, dali toa znaci deka se soglasuvam so Hitler?? Nemoj so tie glupi finti podmetnuvanje zborovi na nekoj so ne gi rekol za da go nametnis svoeto mislenje, toa so mene ne, a te mislam deka si popameten od toa..
Многу убаво ти реков дека не земам за пример конкретна ситуација (кога би имал сестра, ниту го користам тоа да те навредам), туку за да ти го доловам моментот на кој се правиш при очи слеп.

Значи тоа е едното на кое не ми одговори, второто на кое не ми одговори беше дали САД ти е океј ова што го прави во МКД изминати 30 години наназад и дали „исто е ама не е исто“ муабет и за тоа ќе примениме?

Кога тие 2 работи ќе ги разграничиме може да одиме понатаму со дефокусирање на 400 различни прашања, пошто на прашање со прашање не се одговара.

Русија наседнала... наместо да ми одговориш на прашањето, запна со тоа дека Русија наседнала. Во Русија немаше Шарена куртонијада, имаше во банана држави како Македонија, Украина, ти текнува сега кој наседна?

Исто, нешто на што не одговори ниту ти ниту другар ти (*за разлика од тебе не ти реков НИКАДЕ дека си за САД, а ти слепо секој што не е за Русија во странава го поддржуваш, а што не е за САД му подметнуваш дека САД му смета) ако Украинците ја рокнат една од централите во Запоржје, дома на пошироката фамилија која ќе биде зафатена од радијација што ќе им кажеш?
Дечки, тоа беше, изгинавме од клетите Руси, така?

Еве ти 3-4 прашања кои НЕ треба да го променат твојот СТАВ и за тебе ФАКТИ ама треба да ги уцврстиме тие убедувања.
Што знам, на крај може нема да те сметаме за толку паметен и да те двоиме тебе и клинтон туку ќе ставиме знак = со Антон и Славчо и ќе ве сметаме за нивни другарчиња.

Не те пери муабетот хеј јас го критикувам САД ама и Русија кога ќе сакам, тоа е избегавање на тема на муабет, не магична аура која ја користиш како мантра кога не ти одговара темата на разговор.

Јас 10 пати ти одговори, еве пак за да сме на чисто:
1. Украина си стави автогол кога од неутрална стана вазал на НАТО па еве сега има војна на нејзина територија.
2. Украина за мене е наивецот во приказната, а не Русија.
3. ДА, Русија граничи со Украина и тоа е нејзин двор, како што нас ни е двор секоја држава со која граничиме.
4. ДА, САД се зло и во случајот бидејќи 200 години уназад прават војни по светот и подбуцнуваат банана држави како нашата и Украина да бидат нешто што е по нивни терк.
5. Во оваа војна очигледно е дека Украина, преку НАТО, доживува колапс и борењето до последен Украинец им носи депопулација, а нас ќе ни донесе радиоактивно зрачење.

Повели одговори сега на истите прашања:

ПРВО и основно, дали ставаш знак = меѓу тоа што го направи САД тука во МКД изминати 30 години и што го направи во Украина?
ВТОРО, ако да, дали ти е во ред тоа?

ТРЕТО, што ако утре ти се случи да ти силуваат дел од семејство, некој дојденец од овие северногомците што ги донесоа од непал или од пичке си материне или некој од браќата ни со кои градиме соживот 30 години, ШТО тогаш? ПАК ќе ти биде САД добар?

ЧЕТВРТО, дали ако ескалира до нуклеарки или ако се рокнат тие во Запорожје дома ќе им кажеш ама видете Русите се криви? Одиме сите заедно Флорида кај добрите и прекрасни Американци, Европа кој ја еба?

Или дискутираш и дебатираш или се криеш во подрум.
Одбери.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Јас 10 пати ти одговори, еве пак за да сме на чисто:
1. Украина си стави автогол кога од неутрална стана вазал на НАТО па еве сега има војна на нејзина територија.
2. Украина за мене е наивецот во приказната, а не Русија.
3. ДА, Русија граничи со Украина и тоа е нејзин двор, како што нас ни е двор секоја држава со која граничиме.
4. ДА, САД се зло и во случајот бидејќи 200 години уназад прават војни по светот и подбуцнуваат банана држави како нашата и Украина да бидат нешто што е по нивни терк.
5. Во оваа војна очигледно е дека Украина, преку НАТО, доживува колапс и борењето до последен Украинец им носи депопулација, а нас ќе ни донесе радиоактивно зрачење.
Oд моето скромно искуство со колегите овде кои одбиваат да се соочат со фактите - неколкумината најактивни никогаш нема да ти дадат искрен одговор што не им одговара на наративата. Нема да „признаат“ ништо, и ќе се продолжи работата како во оној вицот со гулабот и партијата шах. :)

Најблиску од нормална дискуија со западен навивач е скоро невозможно да се дојде. Има ретки исклучоци од кои би го спомнал @Human aма гледаш и со него како често се запнува на некои проформа детали. :D

Само сакам да ти кажам дека треба да си ги прилагодиш очекувањата соодветно на капацитетите на соговорниците.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.188
Поени од реакции
11.985
Само сакам да ти кажам дека треба да си ги прилагодиш очекувањата соодветно на капацитетите на соговорниците.
Ми кажа веќе еднаш и фала, очекувањата се исти ама убаво е човек од време на време да се уклучи на форумот и да прочита дека извесен си Кико и извесен си Клинтон се ништо друго освен навивачи, таму нема логика, континуитет во ставови и дебата туку чисто дефокусирање, навивање, слепо завземање на страна.

Инаку, ќе се добиве впечаток (за некој нов што чита) во катаљон страници дека има луѓе кои ја поддржуваат Русија и има луѓе кои СО ЦЕЛ ПАМЕТ го поддржуваат САД.

Истиот тој САД кој им ги натовари Албанците на врат. (доволно е само ова да им ѕвони во уши, не мора ништо повеќе).

Барем нека не продаваат лажна скромност и „објективност“.

Антон, Славчо и остала боранија се болни од мозокот, убаво е човек да ги заебава кога нешто ќе пишат па тоа и го правиме.
Овие двајца НЕ се болни ама си тераат агенда, убаво е да се разобличат малку од време на време.

Еве сега магично ќе видиш како на прашања пак се одговара со прашања и како наместо да се одговори на прашање се носи констатација за соговорникот. :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.529
Поени од реакции
35.285
Нема ништо магично во тоа... :LOL:

Инаку што се тиче ботовите, проблемот е во нивното финансирање, преку невладините кои ги финансираат западните.
Мислам, во ред е секој да мисли што сака но не и да одработува за непријателот заради пари.

Еве како се решаваат тие проблеми:

Во меѓувреме во Украина сите се „среќни“. Така кажаа Америте. :unsure:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom