Ke ti se molam takvi primeri so sestri mestri so drug da si upotrebuvas vo muabet, so mene ne...Nitu sum te navredil vo diskusija nitu sum te narekol mutav itn, taka da ako ti se praj muabet praj, ne mora da se nerviras ako nekoj ne go deli tvoeto mislenje za odredena tema...Ne znam vo koj toa tvoj svet si me fatil vo tesno, koga prvo za razlika od tebe konkretno, jas nemam problem da gi kritikuvam i SAD itn., a ti imas fateno strana...
Vtoro, od koga Ukraina e dvor na Rusija? Jas kako so znam Ukraina e POSEBNA drzava od Rusija. Ako ste zaglaveni vo vremeto na SSSR toa e vas problem, no Ukraina e bashka drzava, apdejtiraj si ja mapata na svetot izgleda od 1975ta ne ti e apdejtirana...
Ti si toj so odbegnuva odgovori ne jas..Te prashav kulturno kade toa jas go opravduvam podbucnuvanjeto na Zapadot kon Rusija??Jas samo rekov deka Rusija se istrcha kako vol vo kukuruz, ja nasankaa, nasamarija i ja navedoa vo mochuriste od koe teshko se izleguva..Jas ti posochuvam fakt..Toa mu odgovara na zapadot, ostaj gi ovde tvojte ruski kolegi na koi vrv na dostrel mu e so imalo Coca Cola po raftojte vo Vladivostok... Ako pisham sega deka Hitler ubil milioni evrei, so e fakt, dali toa znaci deka se soglasuvam so Hitler?? Nemoj so tie glupi finti podmetnuvanje zborovi na nekoj so ne gi rekol za da go nametnis svoeto mislenje, toa so mene ne, a te mislam deka si popameten od toa..
Многу убаво ти реков дека не земам за пример конкретна ситуација (кога би имал сестра, ниту го користам тоа да те навредам), туку за да ти го доловам моментот на кој се правиш при очи слеп.
Значи тоа е едното на кое не ми одговори, второто на кое не ми одговори беше дали САД ти е океј ова што го прави во МКД изминати 30 години наназад и дали „исто е ама не е исто“ муабет и за тоа ќе примениме?
Кога тие 2 работи ќе ги разграничиме може да одиме понатаму со дефокусирање на 400 различни прашања, пошто на прашање со прашање не се одговара.
Русија наседнала... наместо да ми одговориш на прашањето, запна со тоа дека Русија наседнала. Во Русија немаше Шарена куртонијада, имаше во банана држави како Македонија, Украина, ти текнува сега кој наседна?
Исто, нешто на што не одговори ниту ти ниту другар ти (*за разлика од тебе не ти реков НИКАДЕ дека си за САД, а ти слепо секој што не е за Русија во странава го поддржуваш, а што не е за САД му подметнуваш дека САД му смета) ако Украинците ја рокнат една од централите во Запоржје, дома на пошироката фамилија која ќе биде зафатена од радијација што ќе им кажеш?
Дечки, тоа беше, изгинавме од клетите Руси, така?
Еве ти 3-4 прашања кои НЕ треба да го променат твојот СТАВ и за тебе ФАКТИ ама треба да ги уцврстиме тие убедувања.
Што знам, на крај може нема да те сметаме за толку паметен и да те двоиме тебе и клинтон туку ќе ставиме знак = со Антон и Славчо и ќе ве сметаме за нивни другарчиња.
Не те пери муабетот хеј јас го критикувам САД ама и Русија кога ќе сакам, тоа е избегавање на тема на муабет, не магична аура која ја користиш како мантра кога не ти одговара темата на разговор.
Јас 10 пати ти одговори, еве пак за да сме на чисто:
1. Украина си стави автогол кога од неутрална стана вазал на НАТО па еве сега има војна на нејзина територија.
2. Украина за мене е наивецот во приказната, а не Русија.
3. ДА, Русија граничи со Украина и тоа е нејзин двор, како што нас ни е двор секоја држава со која граничиме.
4. ДА, САД се зло и во случајот бидејќи 200 години уназад прават војни по светот и подбуцнуваат банана држави како нашата и Украина да бидат нешто што е по нивни терк.
5. Во оваа војна очигледно е дека Украина, преку НАТО, доживува колапс и борењето до последен Украинец им носи депопулација, а нас ќе ни донесе радиоактивно зрачење.
Повели одговори сега на истите прашања:
ПРВО и основно, дали ставаш знак = меѓу тоа што го направи САД тука во МКД изминати 30 години и што го направи во Украина?
ВТОРО, ако да, дали ти е во ред тоа?
ТРЕТО, што ако утре ти се случи да ти силуваат дел од семејство, некој дојденец од овие северногомците што ги донесоа од непал или од пичке си материне или некој од браќата ни со кои градиме соживот 30 години, ШТО тогаш? ПАК ќе ти биде САД добар?
ЧЕТВРТО, дали ако ескалира до нуклеарки или ако се рокнат тие во Запорожје дома ќе им кажеш ама видете Русите се криви? Одиме сите заедно Флорида кај добрите и прекрасни Американци, Европа кој ја еба?
Или дискутираш и дебатираш или се криеш во подрум.
Одбери.