jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.493
- Поени од реакции
- 27.313
Сигурно не си зборнал со баба ти како тоа кукастиот крст на Азов не е нацистички. Иначе ќе отишла жената и порано. Уште бетер што твоите се бореле против фашизмот, брука.Подмукли провокации без цитирање се одлика на кукавичлук.
Пред извесно време почина баба ми која 1944 зеде крагујевка во раце да се бори против фашистичкиот окупатор на нејзини 16-17 години. Со дедо ми се запознале во партизани. Тоа од мајчина страна.
Од таткова, дедо ми е носител на партизанска споменица 1941 затоа што бил во првите партизански одреди уште пред 11.Окт.41.
Моите претци крвареле за да се победи нацизмот и голема навреда се инсинуации дека сум бил фашист, нацист или не знам што. Никако и никако да сфатите дека мора да има супротни мислења, не е ова едноумието. И на тие спротиставени мислење треба да се реплицира со аргументи и факти а не со навреди, и инсинуации.
Додека нечии претци овде тргувале, го услужавале и хранеле окупаторот, некои отишле во партизани за да се борат против злото на нацизмот.
Уште имаме и колнење, страва, па оваа русофилија има примеси на патолошко однесување!
Да подржуваш држава чии официјални безбедносни сили веат знамиња на Хитлер, крстат улицу по шушкевич и бандера, и тетовирањето на кукасти крстпви е правило а не исклучок. Што би рекол дедо ти на тоа. Ај тоа што го праи Роден и Цитро кико или Тенеќе, па дури и Антон, кој е само коленичар, они појма немаат што се дешавало во Украина во вв2. Ти си свесен и многу добро знаеш и сепак истата таа струја што убивала недолжни цивили со умисла денеска ја подржуваш.
Сега ти си во оние “ Додека нечии претци овде тргувале, го услужавале и хранеле окупаторот” за кои ти раскажувале дедо ти и баба ти. Денеска ти браниш злосторници кои запалија живи луѓе во Одеса. Мошне симболично, зошто знаеме што се случи во Одеса во вв2.
И треба да ги научиш термините пред да ги употребиш “ќе те стигне казната” не е клетва, констатација е, нема никаква врска со надприродни сили.
Да не почнам за подмуклото исмејување на егејските партизани и напалмот. Можеби дедо ти и баба ти требале да ти кажат дека тие малтене биле исто движење.
Автоматски споено мислење:
Ти ко да не го следиш форумов? Што имам јас поблиску со Русија, него што имам со САД.Јавен форум е, отворена тема, па не мора да бидам повикан, а бидејќи се грижиш за правдата, си викам да ти кажам дека и тебе слично те чека.
Тоа што секаде ти се гледаат пароли е доказ за мојата констатација, дека си за такви тоталитарни општества, исто ко Локван и истомислениците, само другата страна од истата паричка.
Тие не се трудат западните држави да не забегаат во примена на тоталитаризам, не ги критикуваат, со главите во песок, а од друга страна 24/7 критики кон Русија, Кина, Иран итн.
Последно уредено од модератор: