Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    739

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.070
Поени од реакции
9.479
@Ingvar како па ти успеа да лапнеш мамката за веганство и да следиш нацистички планови
Од увек си постоело тоа, некој го користел од време на време и го викал пост а некој цело време и сега се вика веганство. Тоа се етички принципи, а фактот што го злоупотребуваат некои е друга работа. Секој со здрав разум ќе се сложи дека убивање животни и вртење на скара не е етички, многу пофино е тафче графче со везена пиперка и лепче.
Автоматски споено мислење:

Бидејќи копнената војна во Европа заврши и Германија капитулира.
Копнената војна во Јапонија не беше ни започната
Русија значи требаше да ги пушти у Украина пред да почне копнено, да немаат толку загуби и они и украинците.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.952
Поени од реакции
34.311
Русија значи требаше да ги пушти у Украина пред да почне копнено, да немаат толку загуби и они и украинците.
Не, затоа што Америка е посебна (exceptional). Не важат истите правила за сите, разбираш?
Америте смеат сѐ да прават пошто они кога го прават тоа е оправдано /

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.073
Поени од реакции
7.742
Секој со здрав разум ќе се сложи дека убивање животни и вртење на скара не е етички, многу пофино е тафче графче со везена пиперка и лепче.
[
Covekot e # mesojadno zhivotno# i od sekogash ubivanjeto zhivotni bilo exesticijalno. Samo so razvitokot na intelegencijata se javile i intelegentni deformiteti i zatoa sega ima zabegani trevopasni lujge.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.952
Поени од реакции
34.311
^^ Ве заебава Бафра да се дефокусирате од темата/важното. Има теми за тоа.
Автоматски споено мислење:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.070
Поени од реакции
9.479
Covekot e # mesojadno zhivotno# i od sekogash ubivanjeto zhivotni bilo exesticijalno. Samo so razvitokot na intelegencijata se javile i intelegentni deformiteti i zatoa sega ima zabegani trevopasni lujge.
Човекот не е животно, барем не такво какво што си го замислува некој што не знае како ние сме come in to being. И не постои развој, туку декаденција во секој поглед и тоа ќе биде така додека не се дојде до некој equilibrium. После тоа може да се надеваме на развиток на нешто. Иначе човекот заради својата природа не е ни тоа ни тоа, ни веган ни карнивор.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
ostatokot na svetot edvaj ceka nekoj malku da ja potrese evropa. ne si pravi filmovi deka ke i se nafrlat lol, ke izigravaat zagrizeni mesec dva i tolku ke bide toa.

imperijata bese isfrlena i od vietnam i od afganistan. anglicanite od usa i red drugi mesta a site srugi kolonizatori od evropa manje vise od site nivni kolonii. i te kako moze i gubele.
Да де, Русија не располага со сите природни ресурси за да зграбат што може да се земе.

Империјата била исфрлена од Авганистан, ама Германија и е кучка. УК била исфрлена, ама државите кои влегуваат во комовелтот без согласност од претставник на кралицата не дозволуваат било кој да е премиер. Другите колонизатори биле исфрлени од нивните колонии, а сепак домашните олигарси од тие колонии кои ги имаат во сопственост сите природни ресурси и поголеми фабрики, парите ги носат кај своите "поранешни" колонизатори.

Да, во право си, само Германија е кучка на САД, ама од Авганистан ги избркале, Африка се независни држави, сигурно и дедо мраз сеуште ти носи поклони.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.525
Поени од реакции
24.802
Да де, Русија не располага со сите природни ресурси за да зграбат што може да се земе.

Империјата била исфрлена од Авганистан, ама Германија и е кучка. УК била исфрлена, ама државите кои влегуваат во комовелтот без согласност од претставник на кралицата не дозволуваат било кој да е премиер. Другите колонизатори биле исфрлени од нивните колонии, а сепак домашните олигарси од тие колонии кои ги имаат во сопственост сите природни ресурси и поголеми фабрики, парите ги носат кај своите "поранешни" колонизатори.

Да, во право си, само Германија е кучка на САД, ама од Авганистан ги избркале, Африка се независни држави, сигурно и дедо мраз сеуште ти носи поклони.
lol... premnogu glup koment, sto ne vredi ni da se komentira ama ajde...

rusija si ja vraka svojata teritorija pred se i se osiguruva da nema nato u ukraina.

usa ko picki izbegaa od afganistan i vietnam toa e fakt. neznam sto bladees tamu za commonwealthot ama ocigledno poima nemas kako toa si funkcionira. kralicata nema nikakva uloga vo recisi site commonweath drzavi. minimalen e brojot na investicii od bivsite kolonii i biznismeni vo germanija, spanija, holandija, portugalija... poveke pari se vrtat u svajcarija, singapur, hongkong, belize i panama. isklucok se francuskite africki kolonii koj sega edna po edna ko kruski pagaat pod pritisok od kina i rusija (wagner). od azija i pacifikot odamna gi izbrkaa. otvori malku ocite posto svetot odamna se smeni i sekoj si gleda za sebe...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.325
Поени од реакции
7.682
Секој со здрав разум ќе се сложи дека убивање животни и вртење на скара не е етички, многу пофино е тафче графче со везена пиперка и лепче.
Никола Тесла конзумирал производи од животинско потекло, сите милијардери, кралеви конзумираат исто од животинско потекло, додека за робовите имало само од растително потекло.
За да имаш здрав разум многу битно е и што јадеш.

otvori malku ocite posto svetot odamna se smeni i sekoj si gleda za sebe.
Мене ми се отворени очите и ги користам за читање, додека твоите се широко затворени и ги користиш за други работи.
Обичниот народ го натераа да биде индивидуалец и само за себе да гледа, додека големиците и те како се здружени, бидејќи знаат од каде произлегува моќта, силата, а тоа е од заедницата, затоа и меѓусебно се чуваат.

Прв што јавно излезе и кажа глобален рестарт беше принцот Чарлс (сега крал) и после него цел свет почна да ја користи таа изрека. Сложно работат на рушење на сегашниов систем и воспоставување на основните на новиот, дигитални валути, лагата за климатски промени, корпоративен комунизам чии почетоци се уште од 1930тите и ред други активности. Швабс има изјавено дека и Путин бил нивни член, глобални лидери, е сега дали и таму имаат струи, допрва ќе видиме што и како. Но начинот на кој целава работа во Украина се одвива, се повеќе изгледа дека и тој е соучесник.
Кога ќе ги побиеш овие факти, тогаш твоите глупости секој за себе бил, ќе држат вода.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.525
Поени од реакции
24.802
Никола Тесла конзумирал производи од животинско потекло, сите милијардери, кралеви конзумираат исто од животинско потекло, додека за робовите имало само од растително потекло.

Мене ми се отворени очите и ги користам за читање, додека твоите се широко затворени и ги користиш за други работи.
Обичниот народ го натераа да биде индивидуалец и само за себе да гледа, додека големиците и те како се здружени, бидејќи знаат од каде произлегува моќта, силата, а тоа е од заедницата, затоа и меѓусебно се чуваат.

Прв што јавно излезе и кажа глобален рестарт беше принцот Чарлс (сега крал) и после него цел свет почна да ја користи таа изрека. Сложно работат на рушење на сегашниов систем и воспоставување на основните на новиот, дигитални валути, лагата за климатски промени, корпоративен комунизам чии почетоци се уште од 1930тите и ред други активности. Швабс има изјавено дека и Путин бил нивни член, глобални лидери, е сега дали и таму имаат струи, допрва ќе видиме што и како. Но начинот на кој целава работа во Украина се одвива, се повеќе изгледа дека и тој е соучесник.
Кога ќе ги побиеш овие факти, тогаш твоите глупости секој за себе бил, ќе држат вода.
ajde mesanje gluposti... aj teraj na druga tema ovde ukraina diskutirame... nitu restart nitu digitalni valuti se bitni vo ovaa tema i nemaat nikakva vrska ni so ukraina ni so rusija nitu pak so 70% od svetot. toa e zapadnjacko sranje sto ako ne go prifati (a nema) ostatokot od svetot ke mutira u nesto drugo ili poleka ke propadne.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Screenshot_20230202-133857_Chrome.jpg

Единственото нешто што е добро од целава војна. :vozbud: :чда:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.070
Поени од реакции
9.479
Како тогаш сите религии, тајни редови на времето практикувале постење пред да им се открие мекоја тајна?
Човек треба да биде скромен по некогаш, само Буда има право да биде арогантен, ако посака.

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.846
Поени од реакции
4.542
Најпаметен си мајќе ми....
Пацифичката војна ја спореди со украинската, браво
Русија еден змиски остров не можеа да држат, на добра воља се повлекоа, еден носач на авиони немаат, ама најјаки се, нема појаки

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.070
Поени од реакции
9.479
Најпаметен си мајќе ми....
Пацифичката војна ја спореди со украинската, браво
Русија еден змиски остров не можеа да држат, на добра воља се повлекоа, еден носач на авиони немаат, ама најјаки се, нема појаки
Русија не е империјалистичка сила, они си гледаат нивни двор, не се мешаат на други, не им замерувајте што немале морнарица. Битно им е да имаат нуклеарки да не им се качуваат на кур јенкиве и овие други идиоти.

Kajgana Shop

На врв Bottom