Нацисти и баљисти од сите земји, обединете се!
Орден од Украина за претседателот на Собранието Талат Џафери
Орден од Украина за претседателот на Собранието Талат Џафери
Ne razbiras, toa e problemot. Naftata e privremena rabota momentalno za zimava, odamna pocna od zboguvanje na naftata, zatoa i samo 25% od domakjinstvata koristat nafta za greenje a 50% gas. Nafta sekako deka treba, ama kako energens za greenje i za mobilnosta moze da se namali potrebata.Не ми се верува што читам. Сакаш да кажеш дека користењето на нафта како замена е почиста опција од користењето на гас и тоа заради каприците на оние кои не се стеснуваат да крадат сириска нафта за своите бази во Ирак, небаре им е наследство од татко им?
Кажи како германска челичарница која троши струја од преку 100 МWh, за биде конкурентна на светскиот пазар, на кој енергенс треба да прејде?
Германецот за да заштети ќе оди на работа со велосипед или со автобус, за разлика од Американецот кој и до супермаркет оди со камионет.
За Германецот според американското сфаќање, термопечка ќе му биде луксуз и ќе се смрзнува, за разлика од Американецот кому гејминг компјутерот му е насушна потреба за да може да ја изигра Напад на Зомбињата 10. издание на 500 нивоа.
Не ми е јасно како не можете да го согледате ова?
Цитирам „A source told Radio Free Asia (RFA) that ''Two weeks ago, they told the neighborhood watch unit meeting that our food emergency would continue until 2025.''“...ne gledam ni CNN ni DW izlezi malce od Telegram svetot. Ete golemiot lider licno im vika na lugjeto da jadat pomalce: https://www.wionews.com/world/north-korea-food-crisis-leader-kim-jong-un-asks-people-to-eat-less-until-2025-424602
A toj se napravi kako svinja.
Кажи како германска челичарница која троши струја од преку 100 МWh, за биде конкурентна на светскиот пазар, на кој енергенс треба да прејде?
...
Не ми е јасно како не можете да го согледате ова?
Може со години да им даваат пари како во Авганистан и пак ситуацијата да заврши како во Авганистан, посебно што нема функционална држава таму.Се надевам Путин не се теши со ова, зашто си праите бајрам со паметот. Помошта е минијатурна во споредба со американскиот буџет. А моментот кога ќе сакаат да ја стабилизираат ситуацијата ќе ги седнат на преговори, нема преку ноќ да им ги секнат парите. Сега сме години од такво нешто.
Ако Русија не може у војнава да извади бар stalemate, сигурен сум дека нема американските политичари да ги спасат.
Ја исто зборев вчера на Буњаковец со еден викам 400.000 минимум имаат нашиве скинато од укриве, ми вика аман бе и ти ли лапаш од тие руските кромиди па нели гледаш укриве за секој загинат клечат по патишта кога проаѓа колата. Да биле 400.000 не Химарси него штитници за колена ќе требало да се донира. Ај му реков глеј си тезгата клошар еден ти ќе ми кажуваш геополитика, ја од Ванче и Дарче учам секој ден војна стратегија. Сега кога ќе размислам изгледа заебав работа, кур што ќе ми чува од стасаниот купус у сабота.Чекај стварно има ликови што веруваат дека загинале 400 000 украинци ? Па самите руси имаат пред некоја недела извадено бројка од 60к загинати украинци, и тоа министерство за одбрана на Русија, што мислам дека се исто напумпани бројки, според мене немаат ниту 40к загинати, ниту пак русите имаат толку загуби колку ги кажуваат од спротивната страна.
Околу 10к руси загинати на фронт и околу 20-30к украинци, напумпани се бројки и од една и од друга страна, да имаа украинците 400к загинати , не само што немаше да вршат офанзиви туку ке капитулираа до сега.
Лонг терм контактите одеа за 1000 евра мвх за Q1 кварталот. Уште не е ништо готово.Лудо е, периодов цената на гасот на моменти е негативна
Иначе прогнозите за првите 6 месеци од 2023 е дека цената на гасот ќе биде 125-150 еур за MWh.
Ако русите се спремни да војуваат 20 години, да, ќе се откажат американците кад тад.Може со години да им даваат пари како во Авганистан и пак ситуацијата да заврши како во Авганистан, посебно што нема функционална држава таму.
Ќе видиме како ќе биде после изборите во САД, иако мислам дека ќе продолжи помошта истата нема да биде бланко чек и ќе се користи како уцена за внатрешни тргувања меѓу републиканците и демократите.
Еве и за @teneke да види дали само лудаците од кај републиканците ќе прават проблеми.
Прегледај го приврзокот 349297
Рецесија или инфлација?така да ако ја нема индустријата да троши енергија домакинствата ќе имаат на претек и нормално е цената да оди надолу, незнам што ви е чудно тука, а тоа што народот ќе нема работа си е сосема друга работа.
Ако сакаат утре непријателска Натовска Украина и ракети на еден прдеж од Касписко море и Москва, слободно нека го положат оружјето. На крајот на денот не станува Руска земја руина, туку Украинска.Ако русите се спремни да војуваат 20 години, да, ќе се откажат американците кад тад.
Ама имаат години фора до тогаш Украинците.
Тоа сакам да гледам.Исто Израел кога ја тепа Палестина,чипс и пуканки и си гледам небаре фудбалски натпревар.Се би дал да се удрат Иран,Азарбејџан,Турција.....Мислам дека не се проблемот дека е муслиманска државата. Многу се крволочни Азерите. Ти рачунај крај на 80тите во Баку имало 200.000 Ерменци и уште незнам колкав број низ Азербејџан. Азериве ги имаат исчистено. Претежно цела политика на Турците на Кваказот и Мала Азија последните 100 години се спроведува со етничко чистење. Такви проблеми никад немало во Сирија и во Египет на пример. Кај што живее значително православно население. Додека во Мала Азија на крај на 19 век, повеќе од половина на населението било православни. Денеска и Азербејџан и Турција се 100% муслимани.
Има живот со некој друг акаунт, ама животот му е неуспешен, па мора да го менува. Решил да почне како шаљивчина.Друже имаш ли ти живот бе, секој втор коментар е твој..