Ова е ставање здрава нога у трн, што значи чекор поблиску до ескалација....ако го направат ова не се нормални дефинитивно и го гураат светов у тотална деструкција.News: The Biden admin is preparing to send Ukraine advanced, long-range rocket systems—known as MLRS and HIMARS
BREAKING: The U.S. plans to send an advanced long-range rocket system to Ukraine as early as next week
@Klinton што би требало да биде ова?
Наркоманите се западен продукт. Кина сеуште не може да ги прости опиумските војни на Британија, и требаа 50 години да ја искоренат наркоманијата.Освен што нема толку забегано со woke срања и шекспири по Русија и те како има таму наркомани и буљаши. Види само колку болни од сида имаат, повеќето се од дрогирање заразени. Малку превише ги морализирате, а ако не сменат нешто на краток рок проценките им се 2 милиони заразени со хив. На долг рок не е сјајно.
само војската може кловновиве да ги тргне. Што побрзо се свестат тоа подобро ќе биде.Почнаа искри и меѓу себе да фрлаат. Ова не чини ич.
Со ова може да очекувам Пакистан да биде глобален економски играч а не да се дави во радикален ислам пошто има nukes?Ако така гледаш, тогаш ја немам ни уметници, ни претприемачи, ама имам нуклеарни боеви глави и затоа ти ќе ми даваш дел од тоа што го создале твоите претприемачи.
Наводно најновото украинско вундервафе.News: The Biden admin is preparing to send Ukraine advanced, long-range rocket systems—known as MLRS and HIMARS
BREAKING: The U.S. plans to send an advanced long-range rocket system to Ukraine as early as next week
@Klinton што би требало да биде ова?
па на тоа се надеваат ваљда, да ги добијат тие ракети за да можат да прават напади на руска територија.Украинците веќе имаат голем број ракетна артилерија имаат и Смерч што е со поголем дострел и поголема моќ од MLRS и HIMARS. Не знам колку би смениле овие америчките освен што ќе треба луѓе да се обучуваат за да ги користат. Освен ако не им ги даваат тие ATCMS ракетите, што се ужасно скапи и не се произведуваат веќе.
Германија, Франција, Италија и Унгарија се скоро отворено на страната на Русија. Против Русите во ЕУ се оние кои историски имаат јадено најмногу ќотек од нив, балтичките држави, Полска и Романија. Прaктично оние кои се втора лига во ЕУ.The demilitarization of Ukraine may take from 5 to 10 years, it is not worth interfering with the military and speeding up the special operation, Colonel-General Vladimir Shamanov, deputy chairman of the State Duma Committee for the Development of Civil Society, said.
Vs.
Newsweek: Ending the war in Ukraine as soon as possible is already a priority for Germany, France and Italy.
На кого времето му идеше во полза ?
Eве зошто твоите хоминиди направија војна во Украина:115 Russian national guard soldiers sacked for refusing to fight in Ukraine
Cases involving Rosgvardia, known as Vladimir Putin’s private army, are clearest sign yet of dissent in Russian rankswww.theguardian.comRussia Cracks Down on Military Deserters as Defections Rise
The step was likely taken in response to the defection of some Russian units in Ukraine.nationalinterest.org