Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    776
Да, знам за присилна мобилизација.
Сепак од вкупниот број на мобилизирани војница во Украинската армија тие присилно мобилизирани не се ниту 10 % од војската.
Секаде кога е војна има присилна мобилизација.
Сакаш да кажеш дека 90% од украинските војници се доброволци? :LOL:

Затоа еден куп луѓе избегаа од Русија за да не бидат мобилизирани.
Практично без мажи останаа и сега киднапираат луѓе по улици за да ги довлечкаат на фронт? Тогаш сигурно има куп видеа како ова се дешава во Русија. :)
Автоматски споено мислење:

Сериозно мислите дека Русија е добредојдена во Киев и многу други делови од Украина?
Тенковите и ФАБ-овите не се многу осетливи на „добредојде“.

Но сепак скоро никој во пролетта 2022 година во Херсон не се приклучи кон Руската армија, а Украинската армија се организираше и успеа да го врати Херсон под контрола.
Ај сега признај дека тогаш последен пат гледаше вести... Западни вести.

Диктаторот Зеленски ќе треба избори да направи, изгледа страв го фаќа како ќе гласаат тие што ги собираше од тротоар со фашистичките банди.

Диктаторот Зеленски ќе треба избори да направи, изгледа страв го фаќа како ќе гласаат тие што ги собираше од тротоар со фашистичките банди.
Освен Трамп сега, само Русија го притискаше да оди на избори. Секој со свој есап! Трамп бара свој човек, кој нема да прави опструкции на тоа што го има на план! Плус Зелениот има јака конекцоја во ЕУ, а Трамп ЕУ не ја есапи за жива!Русите сакаат да го тргнат, за да се префрли привремено фокусот од судирот!
Сега мислам дека само јуесеј ќе го меле да го тргне настрана, пошто Трамп сака америте директ да праат пазар со Русија. И на маса нема да биде само Украина, бар мене така ми изгледа!

Мариупол - Февруари 2025

Освен Трамп сега, само Русија го притискаше да оди на избори. Секој со свој есап! Трамп бара свој човек, кој нема да прави опструкции на тоа што го има на план! Плус Зелениот има јака конекцоја во ЕУ, а Трамп ЕУ не ја есапи за жива!Русите сакаат да го тргнат, за да се префрли привремено фокусот од судирот!
Сега мислам дека само јуесеј ќе го меле да го тргне настрана, пошто Трамп сака америте директ да праат пазар со Русија. И на маса нема да биде само Украина, бар мене така ми изгледа!
Имаше многу луѓе што го имаа мислењето, само не беше застапено во популарниот печат и купената телевизиска медија, што се продаени души на воениот индустриски систем во САД.

Трамп ги уби „севернокорејците“... Со запирање на финансирањето на преститутките што ги пишуваат глупостиве. :D

Трамп ги уби „севернокорејците“... Со запирање на финансирањето на преститутките што ги пишуваат глупостиве. :D

Имаше тука еден лик, читал многу книги, па и медали некои бижутерија оставаше. Што цапаташе цело време дека имало Корејци. Го нема последно време.

Да ти се мочам во медалот ако незнаеш да процениш што е пропаганда. Али јбг тој на фејковачи со иконите од Путин и Шојгу во делириум влагаше, паѓаше во несвест. Ѓабе медали, ене го генралот оној Милеј или како и да се викаше Трамп и екипа одма црвен картон му дадоа.
Мислам џабе кога умот ти е поматен.

Кога велеа Јужнокорејците дека има Севернокорејци во Украина беше пропаганда, сега се вклопува во наративот па ок е. :D

Ронче не знае каде му е главата, најавуваше Севернокорејци, па ги одјави, па тоа каналите што ги следи му рекоа дека има, па беше во недоумица, па пак потврди, па сега ова...

А тоа вистина ли беше дека гледале многу јака порка и ја откриле Абела Денџр?

Имаше тука еден лик, читал многу книги, па и медали некои бижутерија оставаше. Што цапаташе цело време дека имало Корејци. Го нема последно време.

Да ти се мочам во медалот ако незнаеш да процениш што е пропаганда.

Чекај малку... Aбе @Klinton овој колегава погоре си замислува дека во војска медали се даваат за размислување. Дај те молам објасни му. :)
Автоматски споено мислење:

А тоа вистина ли беше дека гледале многу јака порка и ја откриле Абела Денџр?
Не знам за таа, ама друга „глумица“ требаше да почне со нов жанр на порнхаб. Специфичен фетиш... :unsure:

Сега имаме шанса да видеме колку од нафоукро нубовите беа платени од УСАИД а колку се едноставно само глупи.
Јас мислам дека мнозинство се вториве :icon_lol:

Сега имаме шанса да видеме колку од нафоукро нубовите беа платени од УСАИД а колку се едноставно само глупи.
Јас мислам дека мнозинство се вториве :icon_lol:
Kolku treba da si bez mozok da mislis deka nekoj plakja za kajgana forum

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom