Пресвртница во Данска

Дали САД ќе му направат аншлус на Гренланд?

• Да, и НАТО ќе ќутат како п*чки.

• Да, и НАТО ќе глумат лудило и ќе ја тапшаат Данска.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Хахахахах, каква Трампедерчина еј. Кај да запознам Трампедери бе, во Југославија ли? Не биди недоквака квачка, оди малце образовај се пред на мене да ми кажуваш за што ме бивало. Првин си аноним кој до преес збореше како прогресивец ко мене се крие, а си со анонимен профил скриен на Кајгана бе Јузе од Америка. Не биди будала. А мене дали ме бива за музика или не, тоа јас си знам.

Ме бива и за дипломат братче уживај си ти. Ме бива мене, ама тебе ич не те бива у пробувањево да го стаиш Трамп у позитивно светло. Иначе од толку што се разбираш у Америчката политика, можда треба да почнеш ти да размислуваш да станеш Амерички политичар, само не знам како тоа ќе ти успее кога ич не те заболе за нивното минато и си вонземјанин таму кој покажуваш таков дисреспект и неразбирање...

Уживај, си имам Концерта ја (Риталин). Ама за тебе, очигледно немаш али имаш потреба, зашто не ни го стисна линкот да ме чуеш колку сум "слаб" на вербална база. Од тогаш до сеа друже, ја сум прогресирал за разлика од тебе.

Јас презентирам Гласот на Анти-Фашистичкото Собрание на Народно Ослободителна Македонија a.k.a. ГЛА.С.Н.О.М. - таму имаш друже поише логика у цел албум отколку цело твое разбирање на не знам ти каквата политика.

Иначе, една работа да те прашам чим толку се разбираш у политика... сфаќаш дека Трамп е само ТВ марионета, така? Или стварно веруваш дека он има моќ и дека он е човекот што ќе ги води работите? И дека е едини? Зашо Америка не е еден човек братче.

Биди поздравен, и те молам, не ме замарај више. Иди глеј си Јутуб поткасти или шо и да праиш, шо сакаш праи, само не ме замарај више.

All the best.
Ако неќиш да те замараат направи си блогче бе гонзолиер. Форум е сорбирно место каде од памтивек се собирале и дискутирале теми, идеи и пренесувале информации.

Конкретно за криењето коментарот беше за прогресивците како тебе кога ќе одат да кршат и палат низ градовите се маскирани целосно. Ако не ти е јасно наврати се на точно што ти пишав. А овој коментар твој: "Ја на конзервативците бѝ им напраил една убава партиција у middle of nowhere in Africa, и сите у лимена конзерва со хамбургери еднаш у неделата за појадок " , можиш да пробаш и да добиеш донација од олово. 2A седеше таму за потсетување дека во Америка 2риот Амандман ти дава право на огнено оружје.

Има многу педери што го подржуваат Трамп, каков прогресивец си што одиш против педерите? Ако те интересира зошто демократите ја изгубија Пенсилванија 2024та да те запознаам со Трампедерот Scott Presler, што од 2021ва до 2024та имаше кампања за регистрирање гласачи низ Пенсилванија, сега истото го прави за Џерси.
Бајден е марионета, Трамп не е. Знаеш како можиш да кажиш кој е марионета а кој не е? Чиста логика, кого пробуваа 4 години да го тргнат од изборни листи, па тужби, па атентати итн. Тој што пробуваат со сите напори и начини да го тргнат од можноста да се врати како прецедател не можиш да кажиш дека е ТВ марионета. Тоа ми кажува само дека воопшто не следиш Американска политика последните 8 години, и лупаш тука зелени што си ги видел од meme's на некоја прогресивна Редит тема.

Немам јас проблеми со концентрација, фала, земи си дупла доза белки нема да мешаш Хантери и Славоји во теми каде што не припаѓаат.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.428
Поени од реакции
16.641

Работата е нешто је труло у држави Данској, Хамлет други пут :D

Член од
30 октомври 2022
Мислења
618
Поени од реакции
1.649
Хахахахах, каква Трампедерчина еј. Кај да запознам Трампедери бе, во Југославија ли? Не биди недоквака квачка, оди малце образовај се пред на мене да ми кажуваш за што ме бивало. Првин си аноним кој до преес збореше како прогресивец ко мене се крие, а си со анонимен профил скриен на Кајгана бе Јузе од Америка. Не биди будала. А мене дали ме бива за музика или не, тоа јас си знам.

Ме бива и за дипломат братче уживај си ти. Ме бива мене, ама тебе ич не те бива у пробувањево да го стаиш Трамп у позитивно светло. Иначе од толку што се разбираш у Америчката политика, можда треба да почнеш ти да размислуваш да станеш Амерички политичар, само не знам како тоа ќе ти успее кога ич не те заболе за нивното минато и си вонземјанин таму кој покажуваш таков дисреспект и неразбирање...

Уживај, си имам Концерта ја (Риталин). Ама за тебе, очигледно немаш али имаш потреба, зашто не ни го стисна линкот да ме чуеш колку сум "слаб" на вербална база. Од тогаш до сеа друже, ја сум прогресирал за разлика од тебе.

Јас презентирам Гласот на Анти-Фашистичкото Собрание на Народно Ослободителна Македонија a.k.a. ГЛА.С.Н.О.М. - таму имаш друже поише логика у цел албум отколку цело твое разбирање на не знам ти каквата политика.

Иначе, една работа да те прашам чим толку се разбираш у политика... сфаќаш дека Трамп е само ТВ марионета, така? Или стварно веруваш дека он има моќ и дека он е човекот што ќе ги води работите? И дека е едини? Зашо Америка не е еден човек братче.

Биди поздравен, и те молам, не ме замарај више. Иди глеј си Јутуб поткасти или шо и да праиш, шо сакаш праи, само не ме замарај више.

All the best.
Трамп ваков или таков покушава да преговара со Русија за да се постигни некаков мир во Украина.Гледам презентираш некој анти-фашизам,против кој фашизам се бориш во моментов?Мислиш дека Трамп е фашист?Дали забранал слобода на говор?За разлика од Бајден и Камала,кои цензурираа и го напагаа секој шо има различен став од нивниот.Инаку левица во права смисла на зборот сега не постои.Ја купија Сорос и компанија и сега спроведуваат некои Woke глупости преку нивните платеници.

Последно уредено:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Трамп ваков или таков покушава да преговара со Русија за да се постигни некаков мир во Украина.Гледам презентираш некој анти-фашизам,против кој фашизам се бориш во моментов?Мислиш дека Трамп е фашист?Дали забранал слобода на говор?За разлика од Бајден и Камала,кои цензурираа и го напагаа секој шо има различен став од нивниот.Инаку левица во права смисла на зборот сега не постои.Ја купија Сорос и компанија и сега спроведуваат некои Woke глупости преку нивните платеници.
Убави прашања ама кој да ги одговори.

Еве јас ќе ти одговорам пред гонзолиеров, Трамп сака да ја скрати владата и бирократијата, Бајден и остали ја зголемуваа. Републиканците и конзервативците се за лимитирана влада, што се коси со фашизмов на левицава. Воопшто не правиме муабет за слободата на говор што беше комплетно ставена на страна од моменталниот режим. Кој сака нека гледа Закерберг со Роган подкастот, или има многу репортажи на Форбс кога Конгрес го испитува Закерберг.
  • Фашистичките режими често ја задржуваат приватната сопственост на бизнисите, но вршат значителна контрола врз нив. Овој однос често се нарекува „корпоратизам“ или „државно насочен капитализам“.
  • Владата диктира производствени цели, ги контролира работните односи и ја усогласува економската активност со своите идеолошки и политички цели.
  • Приватните компании се очекува да служат на интересите на државата, а непочитувањето обично носи сериозни последици.
Ако сакаш убави примери за фашизам моментално, еве како владата го тужи Маск за не примање на азиланти, а по закон не смее да ги прима.

Kajgana Shop

На врв Bottom