Пресвртница во Данска

Дали САД ќе му направат аншлус на Гренланд?

• Да, и НАТО ќе ќутат како п*чки.

• Да, и НАТО ќе глумат лудило и ќе ја тапшаат Данска.

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.022
Поени од реакции
42.743
мислам дека целава работа е еден огромен булшит муабет на Трамп. Канаѓаните никогаш не би сакале да се припојат со Америка, ни пак Данска би дозволила Гренланд да се отцепи.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.231
Поени од реакции
34.815
Јадев гомна нешто за Путин, не за Русија, за Путин... и едно другарче од Москва убаво си напраи муабет со мене, иако тогаш бев и ја под илузијава дека Русиве отишле скроз у К. Ама ете, со таков човек, иако на почетокот не се согласувавме, ми ја скрши илузијата и успеа да ме насочи кон тоа повеќе да се воспитам околу случајот.

Е проблемот тука е што не е баш лесно. Бар за тие што не го следат геополитичково лајно од денешницава. А Русиве немој да мислиш дека не се договорени со Украинците, зашо..е.
Демек сега разбираш?
Бриши сѐ тоа (што мислиш дека си се едуцирал) и почињај отпочеток пошто од ова што си го напишал се гледа дека баш ништо не разбираш. До толку не разбираш што немам ни волја ни време да пишувам пообемно, но помини ги малку темите за САД/РФ/Украина/Кина... Па ќе почнеш да разбираш. Можеби.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Видеото не постои, да постоеше ќе беше извадено досега. Незнам дали пратиш вести или читаш новина, ќе го извадеа видеото некаде измеѓу 150те кривични пријави и 2та обиди за атентат. Пробаа со цела сила да го извадат од генетскиот базен. Немаше тоа да го направат ако имаат нешто против него, немаше Нетањаху да му го пуши курот секои 2 месеци.

На Мосад им ја запознавне тактиката за уценување, пробаа тие со Епстин да го наместат, тоа им беше промаршај, али сега со пропагандата се супер. Еве тебе те убедиле.
lol dude. Ја го измислив видеото? На фејсбук иди барај го, ја неам више фб не можам да се замарам да го најдам. Ме убедиле иначе, да, ти сѐ знаеш Трампетару.
Автоматски споено мислење:

Демек сега разбираш?
Бриши сѐ тоа (што мислиш дека си се едуцирал) и почињај отпочеток пошто од ова што си го напишал се гледа дека баш ништо не разбираш. До толку не разбираш што немам ни волја ни време да пишувам пообемно, но помини ги малку темите за САД/РФ/Украина/Кина... Па ќе почнеш да разбираш. Можеби.
Ај натерај ме да го избришам и те частам цигарче. А иначе шо пиша ти? Ништо. Прдеж у вреќа братче. Ако немаш коментар или допринесок ондак не смарај - имаш емоџиња. И тоа е многу за тебе.

Многу знаеш ти ја што имам поминато и кој сум. Прашај го Медведев Јахтистата, он ме знае добро.

@Казаки баки раки ооооо брат, ај бе пиши да видиме потписот

@Казаки зашо не сум православен и ти викаш смрт за мене, и ќе се договориме ххахахаха

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.133
Поени од реакции
27.685
lol dude. Ја го измислив видеото? На фејсбук иди барај го, ја неам више фб не можам да се замарам да го најдам. Ме убедиле иначе, да, ти сѐ знаеш Трампетару.

Ај натерај ме да го избришам и те частам цигарче. А иначе шо пиша ти? Ништо. Прдеж у вреќа братче. Ако немаш коментар или допринесок ондак не смарај - имаш емоџиња. И тоа е многу за тебе.

Многу знаеш ти ја што имам поминато и кој сум. Прашај го Медведев Јахтистата, он ме знае добро.

@Казаки баки раки ооооо брат, ај бе пиши да видиме потписот

@Казаки зашо не сум православен и ти викаш смрт за мене, и ќе се договориме ххахахаха
Кој си бе ти пријателе ? Дали си нормален прво ?
100 години те немало на форумов доаѓаш вака новогодишно и одма прозиваш секого што пишал нешто на темава. Башка кој црн Казаки го бараш. И тој најмалце 5 години го нема на форумов.
Ај подеси тоа саатовите и средија ориентацијата во времето и просторот.

п.с. Убав потпис и ти имаш. Дај бар дур си тука пиши и збор два за Палестина во темата за Израел.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Може да објасниш со кои дела Трамп ја напраи great?
Работи што лично ги осетив, под Трамп беше 10 пати подобра економијата, бензин скоро без пари, работни позиции отворени на сите страни, сите се ширеа.

Под Бајден, на 3 состаноци бев каде што требаше масовни откази да делиме. Првата рунда 550 души беа отпуштени, тоа Бајден што рскаше пари на сите страни од кај дојдоа што мислиш. Федералните агенции се направија како вампири и почнаа да гонат све живо за најмали работи казни да лепат. Се расправам со FDA audit секои 6 месеци што само гледаат како да ти опнат казна.

Под Трамп, 1.83$ галон бензин, под Бајден 4.80$ дојде едно време кога ги скина pipelines.
Под Трамп, органски јајца дузина беа 3$, сега истите се 7$.
Сестра на жена ми зеде куќа 350.000$ во 2020та, сега истата вреди 550.000$. Камата од 3% или 2.5% сега е 7%.

Па прв пат слушам за видеото, така да од моја гледна точка исто како ти да си го измислил. А да ако е на фејсбук вистина е, ти бетер си бил од Иван Исцелителот.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
624
Работи што лично ги осетив, под Трамп беше 10 пати подобра економијата, бензин скоро без пари, работни позиции отворени на сите страни, сите се ширеа.

Под Бајден, на 3 состаноци бев каде што требаше масовни откази да делиме. Првата рунда 550 души беа отпуштени, тоа Бајден што рскаше пари на сите страни од кај дојдоа што мислиш. Федералните агенции се направија како вампири и почнаа да гонат све живо за најмали работи казни да лепат. Се расправам со FDA audit секои 6 месеци што само гледаат како да ти опнат казна.

Под Трамп, 1.83$ галон бензин, под Бајден 4.80$ дојде едно време кога ги скина pipelines.
Сестра на жена ми зеде куќа 350.000$ во 2020та, сега истата вреди 550.000$. Камата од 3% или 2.5% сега е 7%.

Па прв пат слушам за видеото, така да од моја гледна точка исто како ти да си го измислил. А да ако е на фејсбук вистина е, ти бетер си бил од Иван Исцелителот.
Абе друже, ти у Америка ли живееш? Ондак тоа е друга прича. Ние збориме за светот тука. Ама исто и умреа многу Американци поради тоа што забеганиов нејќеше да прифати да им каже на луѓето да носат ебани маски кога беше ковидот. И други работи кои нема да навлагаме, затоа што темава не е ич за како Трамп ќе влијае на Америка, тоа си е скроз ваш проблем. Ние збориме за надворешни работи тука друже. Иначе да победеше Сандерс, ем ќе беше боље светот сега, ем и Америка ќе цутеше многу повеќе отколку што сега сите и се смеат со тој утепаниот Бајден што нема ни 5 клетки мозочни останато у тоа мозокот ционистички.

А ја дека сум бетер од Иван Исцелителот, точно. Во право си. И јас не лечам, јас разболувам. Хах. Многу сум полош од него, знам да бидам рапав и тоа како друже. Ама знаеш како? Со кој како брат, кој како заслужил така. Со тебе пример више нема да се замарам зашо ти си броиш бројки на империјалистички систем, а ја тука сум на метрик. Поздрав и секое добро до Америка.

ах, и ова, кога сме веќе кај убавата наша Америка:

“We have become a Nazi monster in the eyes of the whole world—bullies and bastards who would rather kill than live peacefully. We are not just Whores for power and oil, but killer whores with hate and fear in our hearts.”

― Hunter S. Thompson, Kingdom of Fear: Loathsome Secrets of a Star-Crossed Child in the Final Days of the American Century

Читни си го човеков ако го немаш прочитано, ем ќе сфатиш многу од Америчката политика повеќе од тоа да лупеташ дека Трамп бил еден од најдобрите, ем ќе дознаеш што е вистински Амерички патриот и револуционер. Денес скоро и да ги нема овие луѓе ко Хантер. Чиста ебана вистина!

Член од
23 август 2024
Мислења
499
Поени од реакции
1.119
Ама исто и умреа многу Американци поради тоа што забеганиов нејќеше да прифати да им каже на луѓето да носат ебани маски кога беше ковидот.
:pos: :pos:

Да, маските беа од огромна помош против настинката.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Абе друже, ти у Америка ли живееш? Ондак тоа е друга прича. Ние збориме за светот тука. Ама исто и умреа многу Американци поради тоа што забеганиов нејќеше да прифати да им каже на луѓето да носат ебани маски кога беше ковидот. И други работи кои нема да навлагаме, затоа што темава не е ич за како Трамп ќе влијае на Америка, тоа си е скроз ваш проблем. Ние збориме за надворешни работи тука друже. Иначе да победеше Сандерс, ем ќе беше боље светот сега, ем и Америка ќе цутеше многу повеќе отколку што сега сите и се смеат со тој утепаниот Бајден што нема ни 5 клетки мозочни останато у тоа мозокот ционистички.
Чим Сандерс го спомнуваш гледам врска немаш од Американска политика. Колку што беше Сталин добар за СССР, толку Сандерс ќе беше во Америка. Живеам, плус повеќе пати сум гласал за Трамп. Плус бонус информација под Бајден повеќе умреа со ковид, со вакцина присутна и маски.
А ја дека сум бетер од Иван Исцелителот, точно. Во право си. И јас не лечам, јас разболувам. Хах. Многу сум полош од него, знам да бидам рапав и тоа како друже. Ама знаеш како? Со кој како брат, кој како заслужил така. Со тебе пример више нема да се замарам зашо ти си броиш бројки на империјалистички систем, а ја тука сум на метрик. Поздрав и секое добро до Америка.
Метрик се користи кога треба прецизност, на пример во медицината, сите мерки се метрик. За секојдневна употреба користат иперијалистички систем или кога нема потреба за прецизност.
ах, и ова, кога сме веќе кај убавата наша Америка:
“We have become a Nazi monster in the eyes of the whole world—bullies and bastards who would rather kill than live peacefully. We are not just Whores for power and oil, but killer whores with hate and fear in our hearts.”

― Hunter S. Thompson, Kingdom of Fear: Loathsome Secrets of a Star-Crossed Child in the Final Days of the American Century

Читни си го човеков ако го немаш прочитано, ем ќе сфатиш многу од Америчката политика повеќе од тоа да лупеташ дека Трамп бил еден од најдобрите, ем ќе дознаеш што е вистински Амерички патриот и револуционер. Денес скоро и да ги нема овие луѓе ко Хантер. Чиста ебана вистина!
Американска политика саати дневно пратам, знам што зборувам. А за хипи ко Томпсон, што замина од планетава како Курт Кобаин, со очи затворени ќе знаеш подобро за Американска политика. Прочитај го Брајтбарт, има поголема допирна точка со моменталната политика него фосил ко Томпсон.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.981
Поени од реакции
8.658

Тие се глобални политики на кои ниту Бајден ниту Трамп има влијание. Во Америка сенатот ја прави политиката (а тоа се луѓе кои се речиси вечно таму, Бајден е еден пример).

Претседателот во Америка ја има речиси истата функција како и Дафкова-Силјановска.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Тие се глобални политики на кои ниту Бајден ниту Трамп има влијание. Во Америка сенатот ја прави политиката (а тоа се луѓе кои се речиси вечно таму, Бајден е еден пример).

Претседателот во Америка ја има речиси истата функција како и Дафкова-Силјановска.
За разлика од Македонија во која Прецедателот има само дипломатски и свечени обврски, Американскиот прецедател плус е чело на влада, тоа што во Македонија би било Премиер.

Бајден најавува затворање на нафтовод, цената на нафтата преку ноќ оди долар горе. Има влијание и тоа големо.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.981
Поени од реакции
8.658
За разлика од Македонија во која Прецедателот има само дипломатски и свечени обврски, Американскиот прецедател плус е чело на влада, тоа што во Македонија би било Премиер.

Бајден најавува затворање на нафтовод, цената на нафтата преку ноќ оди долар горе. Има влијание и тоа големо.
Бајден има деменција и е само "спикер" ако успее да не го заборави текстот којшто трреба да го каже :icon_mrgr:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.987
Поени од реакции
2.288
Бајден има деменција и е само "спикер" ако успее да не го заборави текстот којшто трреба да го каже :icon_mrgr:
Тука си во право, ама позицијата што ја има е многу влијателна.

Kajgana Shop

На врв Bottom