Има некое инфо за GTA 5 дали воопшто ке искача на PC,или јок ?
Стварно срање потег од Rockstar games ако не ја пуштат за PC.
Сите „големи“ GTA игри излегле за ПЦ. Проблемот е што сите излегле после конзоли. Дел беа најавени после највата за конзоли и пред нивно излаганје, дел беа најавени откако излезе верзијата за конзоли.
Шуш-буш...
Едни зборат би излегла околу католички Божиќ(со најава во Октомври), бидејќи би се продале доста копии тогаш и бидејќи Рокстар има искуство да порта игра. На gtaforums има еден user, кој според него, дел од скриншотовите биле од ПЦ верзија(која е правена во исто време, но чувана е во тајност
) , биле теселирани, користеле Dx 11. Бла бла бла(не ми се верува, ама се надевам дека е во право).
Други пак(најголем дел), очекуваат најава околу Божиќ, со рилис дејт некаде април-мај. 7-8 месеци покасно од конзолашката верзија, како и до сега за сите верзии. Демек да се продадат останатите конзоли кои останале на залиха, па затоа и не е најавена за ПЦ.
Рокстар сака ГТА Онлајн да биде MMO игра, која на конзоли не може да биде такво нешто. Игра која подржува максимум 16 играчи на одреден сервер, не може да биде ММО.
За да го остварат тоа, најлогично е играта да излезе за ПЦ, а после тоа и за новите конзоли(ако решат да ја средат и за таму).
Многу шушкања има, али ништо не се знае. Пред неколку недели Nvidia излегоа со изјава следна:
"Sales of specialty PCs like gaming systems and work stations continue to grow," said NVIDIA senior director of investor relations Chris Evenden (via
SeekingAlpha). "The disparity reflects how consumers use these different classes of PCs. Many consumers look for PC as a general purpose device they can use for browsing, email, social media video. But much of this can be better served by a tablet. In contrast, gamers are preparing their systems for a strong roster of games coming this fall, including blockbuster franchises, such as
Call of Duty: Ghosts,
Grand Theft Auto V and
Assassin's Creed IV."
Конзолата не можеш да ја спремиш. Ја купуваш, вклучуваш и играш.
За разлика од тоа, компјутерот си го спремаш, си бираш делови за да си склопиш своја Office, Gaming или некоја друга конфигурација. Би требало овие од Нвидиа да имаат некоја информација, која намерно или ненамерно излетала во оваа излава. После тоа одма негираа, демек не знаат ништо околу ова и дека не би сакале погрешно да ги разберат(ваљда ги искарале од Рокстар, одма мора вака да „пеат“, така им било издиригирано). Може имаат deal, за при вклучување на играта да се појави познатото - Nvidia, meant to be played(Како и да беше)
Се што сум сретнал по нетов, ти го напишав.
Останува да чекаме, ништто друго освен тоа.