Препораки за игри

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Дајте некоја јака воена игрица, FPS, слична на COD и Brothers in Arms. Medal of Honor сум ги играл Allied Assault и Pacific Assault, у другиве делови се изгубив, не знам по ред како идат и дали се интересни. Плус нешто друго ако имате да кажете?
Бателфилд

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Кои делови поточно? И дали се меѓусебе поврзани, ако пропуштам еден да не можам да се уклопам у друг. Пошто приказната ми е бајаги битна.
Не ја играм оваа серија. Ама знам дека барат многу јаки перформанси на PC-то.

Tom Clancy's Splinter Cell:Blacklist види ја.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
Кои делови поточно? И дали се меѓусебе поврзани, ако пропуштам еден да не можам да се уклопам у друг. Пошто приказната ми е бајаги битна.

Приказните мислам дека не се поврзани. Јас бев и сум diehardfun на Call of Duty, али пред некој недела ја симнав Battlefield 3ката и не зажалив. Страва игра/гејмплеј и приказна пред се. Чиста 10ка.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.554
Поени од реакции
59.249
Дајте некоја јака воена игрица, FPS, слична на COD и Brothers in Arms. Medal of Honor сум ги играл Allied Assault и Pacific Assault, у другиве делови се изгубив, не знам по ред како идат и дали се интересни. Плус нешто друго ако имате да кажете?

Soldier of Fortune Payback
Ghost Recon Advanced Warfighter

А ти зашто си љубител на историја, можеш да ги пробаш и:
Sniper Elite
Conflict Vietnam
Shadow ops Red Mercury

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.594
Поени од реакции
87.968
Medal of Honor сум ги играл Allied Assault и Pacific Assault, у другиве делови се изгубив, не знам по ред како идат и дали се интересни.
Од Allied Assault си ги играл и другите две продолженија Spearhead и Breakthrough?

Инаку ако игрите ги играш на компјутер, па и не си пропуштил многу од MOH. Симни ја Airborne од 2007 година многу е добро направена, дејството се случува во Сицилија и таа е последната игра од Медал оф Хонор сериите која ја обработува WW2 темата. Другите делови после нејзе дејствието им се случува во Авганистан, и мене лично не ми се свиѓаа.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Препорака за некоја понова, добра рпг налик Elders Scrolls, Dark Souls, The Witcher.. добра е Dragon Age? Чини да почнам од II-ката?
Или битно добра заразна рпг..

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Препорака за некоја понова, добра рпг налик Elders Scrolls, Dark Souls, The Witcher.. добра е Dragon Age? Чини да почнам од II-ката?
Ако сакаш да почнеш со Dragon Age тогаш треба да почнеш со Origins т.е. првиот дел. Според мене таа ти е подобра РПГ од двојката ама како си сакаш.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117
Ако сакаш да почнеш со Dragon Age тогаш треба да почнеш со Origins т.е. првиот дел. Според мене таа ти е подобра РПГ од двојката ама како си сакаш.

Toa во ред, сакав малце и визуелно да ми е привлечна, затоа за последната се фатив.
Но, незнам дали сакам да почнам со DA. Генерално дали се добри игрите за почнување, гледам доста високо котираат со оцениве?

батеМаче

Човек
Член од
3 декември 2008
Мислења
320
Поени од реакции
272
Toa во ред, сакав малце и визуелно да ми е привлечна, затоа за последната се фатив.
Но, незнам дали сакам да почнам со DA. Генерално дали се добри игрите за почнување, гледам доста високо котираат со оцениве?
Ако ме прашуваш мене Dragon Age: Origins е рпг како што сакам јас, во гејмплеј многу потсеќа на Neverwinter Nights која што ми е омилена. И воопшто не делува лошо графички, ОК си е играта btw во двојката немаш inventory за ликовите кои ти се во групата и неможеш да влијаеш на нивниот изглед (мислам на gear-от, што носат кога се среќаваш со нив тоа ти е до крај)

Член од
30 јануари 2013
Мислења
162
Поени од реакции
136
Ако ме прашуваш мене Dragon Age: Origins е рпг како што сакам јас, во гејмплеј многу потсеќа на Neverwinter Nights која што ми е омилена. И воопшто не делува лошо графички, ОК си е играта btw во двојката немаш inventory за ликовите кои ти се во групата и неможеш да влијаеш на нивниот изглед (мислам на gear-от, што носат кога се среќаваш со нив тоа ти е до крај)
Плус Origins има според мене далеку подобра приказна и поинтересна интеракција со ликовите од светот, DA: Origins ти е мастплеј за рпг-фан.

hEnDo

すべてのメンバーを尊重する
Член од
17 април 2012
Мислења
2.541
Поени од реакции
4.767

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.665
Поени од реакции
34.117

Ej до пред месец дена пак ја играв Торчлајт со другарче, за тепање време, лан.
Инаку и другата пробано, ја заебав, не ми легна.

Многу бев блиску до одново инсталирање Dark Souls, ама отидов со Dragon Age: Оrigins, ќе видиме како ќе се изјасни деновиве.

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
Дај препорачајте некоја игра за Сони 1, немам дома што да играм па да симнам некоја да тепам време. Само немојте да препорачувате од оние легендарнине што сите ги знаеме од типот на Краш, Текен, MOH, Гран Туризмо итн... :P
International Track and Field 2000
Ace Combat 1-3
Street Fighter EX 2 Plus
Rollcage Stage 2
C-12 Final Resistance

Kajgana Shop

На врв Bottom