Препорака за нови гуми

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Набрзо треба да купувам нови гуми за опел корса, фабрички носи Firestone 165/70/13 така да димензиите да се тука горе доле може и 175/65/13

Каде се поефтини и кои се добри, марка/модел сакам нешто измеѓу ни ефтино ни скапо, и така не поминуваме голема километража ...

И БИТНО ми е како да видам и дали воопшто пишува на гумата кога е произведена? Несакам да ми увалат стари гуми по некоја година стоени

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Набрзо треба да купувам нови гуми за опел корса, фабрички носи Firestone 165/70/13 така да димензиите да се тука горе доле може и 175/65/13

Каде се поефтини и кои се добри, марка/модел сакам нешто измеѓу ни ефтино ни скапо, и така не поминуваме голема километража ...

И БИТНО ми е како да видам и дали воопшто пишува на гумата кога е произведена? Несакам да ми увалат стари гуми по некоја година стоени
Еве ти од мене гума која се покажала како најдобра на тест, тоа е континентал - ContiPremiumContact™ 2.
Не знам дали ги има во МК ,ама би требало да ги има во БГ.
Многу високи оценки има и Мишелин и тоа- Michelin Pilot Sport 3
Овие ти се летни гуми ,а за зимска гума без конкуренција и едногласно од сите експерти е Нокиан и тоа- Nokian Hakkapeliitta 7
Околу тоа дали се евфтини или скапи не знам што да ти кажам.Лично за мене гумата е многу важно да биде квалитетна пошто возам многу и долги километражи:toe:

T

Tetro

Гостин

http://forum.kajgana.com/showthread.php?8726-Гуми-(пневматици)

Имаш ваква тема.

Кажи дали сакаш летни, зимски, за сите сезони?
На секоја гума има ознака една кога е произведена. Ознаката се однесува на недела/година XX/XX(01-52/XX)

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Еве ти од мене гума која се покажала како најдобра на тест, тоа е континентал - ContiPremiumContact™ 2.
Не знам дали ги има во МК ,ама би требало да ги има во БГ.
Многу високи оценки има и Мишелин и тоа- Michelin Pilot Sport 3
Овие ти се летни гуми ,а за зимска гума без конкуренција и едногласно од сите експерти е Нокиан и тоа- Nokian Hakkapeliitta 7
Околу тоа дали се евфтини или скапи не знам што да ти кажам.Лично за мене гумата е многу важно да биде квалитетна пошто возам многу и долги километражи:toe:
И Pirelli Wintersport :smir:

KIFFLA

не ме викај друже
Член од
5 ноември 2008
Мислења
548
Поени од реакции
180
Торте ја стаив Kormoran b2 snowpro 175/70/13 супер се за тие пари,бев до Маврово баш коа падна снегот и корнат,презадоволен сум иако се праини у Словенија а има и година на производство баш ко шо бараш

T

Tetro

Гостин
Точно тоа за Nokian гумите дека се најдобри од сите зимски. Само треба да се внимава, да бидат произведени во Финска, оти слушнав дека ги прават и на друго место, не се сеќавам сега каде. :)

S

Shellshock nam67

Гостин

ЗЕми Сава Словенки, зимските се малу поскапи од летните цената им се движи околу 2100 денари али солидна гума

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Sportiva Continental At.Јас сум презадоволен и имат доста приступачна цена.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сите се добри горе долу... се знае колку ќе добиеш за гума од 2000-2500 денари, не барајте спортски перформанси. Но, затоа ќе си брка работа. Јас на Фиестата купив 4 нови Корморан М+Ѕ , поминаа околу 40.000 и сеуште се како нови. Братми за кадетот зеде нордман М+Ѕ, гумите се топ, ама се бучни. На Ескордот лани јас кладов марангони М+Ѕ, исто така се супер поминаа 15.000 и се како нови. Од сите најмеки за возење се корморанот, ама имаат мана шкрипат на топло. Марангоните се надобри, ама и најскапо платени, по 3100 денари една гума ја платив, за разлика од 2200 за фиестата, и 2300 за кадетот.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Новите Tigar се доста добри. Michelin е сопственик на Tigar сега и исто како Sava постарите модели ги ребрендираат како Tigar за упола цена. Јас ставив нови на Fiat-от и сум презадоволен и од квалитет, мекост стабилност итн.

Ако немаш многу пари добар избор се.

Иначе имам добро искуство со Sava/Nokian/Good Year. Тие се трите најдобри поквалитетни гуми.

Член од
4 март 2009
Мислења
604
Поени од реакции
442

Им
Мој предлог ти е да си купиш Хенкок гуми,не се скапи а се евтини,јас со тие гуми поминав 60000 илјади и усте можеше да се возат ама ги сменив,имаш такви во Стоп анд Го.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.736
Поени од реакции
907
Им
Мој предлог ти е да си купиш Хенкок гуми,не се скапи а се евтини,јас со тие гуми поминав 60000 илјади и усте можеше да се возат ама ги сменив,имаш такви во Стоп анд Го.

Најгнасната гума евер! Кога ја купив Nubirata со 100км веднаш ги сменав за Sava! Катастрофално возење имаат, тврди се ....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Mишелин.......................мишелин.............. не се баш најевтини, ама најквалитетни

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Да се надоврзам на муабетот за Тигар...
Ги возам скоро 3 години, моделот Прима во димензии 1955/55-15, засега се ОДЛИЧНИ!!!!
Инаку, добри искуства, освен со Мишелин, имам и со Гудјир, Фулда... Сава...

sanos_a

www.autobusi.net/
Член од
12 декември 2008
Мислења
554
Поени од реакции
83
ако сакаш зимски земи си сава ескимо, имам јас на мојата кола вакви и сум презадоволен од нив

Kajgana Shop

На врв Bottom