Препорака за нови гуми

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Ја би ипак Yokohama advan A048 ама на снег не се тргнува со овие :vozbud:

Маршалот

Bianconeri
Член од
29 декември 2009
Мислења
2.091
Поени од реакции
2.398
Сакам да прашам дали некој користел Vredestein гуми зимски или летни(без разлика), и од искуство да каже за каква гума станува збор,дали е задоволен или не ?

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Сум заборавил да пишам, летни гуми ми требаат или за сите сезони ... имам понуда за Continental Sportiva 175-70-13 по 2300 денари од гума, дали се ок ? значи барам средина несакам најскапи/најквалитетни ни најефтини/најчкарт

п.с. знам дека мишелин се меѓу најдобрите на мојата корса имам нови мишелинки ама поскапи се :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Сум заборавил да пишам, летни гуми ми требаат или за сите сезони ...
Aj подобјасни ми какви се тие за сите сезони гуми.... или јас имам некоја грешка или ти. Според она што го знам, има летни гуми, има гуми за дожд (UniRoyal), има M+S (Mud + Snow), има само S (Snow). За сите сезони... најчесто ги возат M+S, ама тие се далеку од сите сезони.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Сум заборавил да пишам, летни гуми ми требаат или за сите сезони ... имам понуда за Continental Sportiva 175-70-13 по 2300 денари од гума, дали се ок ? значи барам средина несакам најскапи/најквалитетни ни најефтини/најчкарт

п.с. знам дека мишелин се меѓу најдобрите на мојата корса имам нови мишелинки ама поскапи се :)
За Мишелинките ти пишав погоре во постот ,тука само ке додадам едно мое мислење.
Мишелинот е добра ,али мека гума која за патиштата во МК полни со дупки не би ја ставил.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.887
Aj подобјасни ми какви се тие за сите сезони гуми.... или јас имам некоја грешка или ти. Според она што го знам, има летни гуми, има гуми за дожд (UniRoyal), има M+S (Mud + Snow), има само S (Snow). За сите сезони... најчесто ги возат M+S, ама тие се далеку од сите сезони.
All season така ги водат и секако летни и зимски ... тие all season им беа поскапи за разлика од летните

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Први гуми после фабрички кои татко ми ги стави на кола беа Гудјеар и просто неверојатно колку позитивно искуство имам со нив. Ниеднаш се нема дупнато а имаа поминато околу 75-80.000 не се сеќавам точно на која километража се сменети и тоа ги сменивме зашто ептена веќе се излижаа, не биваше да се вози веќе со нив. Резервната гума не ни е воопшто употребена.
Така да од овие сум презадоволен.
А сега користиме Сава, за сега се океј ќе видиме понатака како ќе се покажат...

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
па тие за дожд ги нарекуваат гуми за сите сезони... во самото име е сексот она УНИројал ги маа коленцата и кичма хахаха:vozbud: тоа ти е уште едно глупирање и општо прифатена грешка кај нас балканците...

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.231
Поени од реакции
4.103
Sportiva шо гуми се? Шо потекло имаат? Мислење за нив? Не можев по интернетов да најдам ништо за нив, веб-страна или слично...

Kajgana Shop

На врв Bottom