Препорака за добар соковник и блендер

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.738
Поени од реакции
25.156
Ако не изгледам како да сум заклал прасе после чистење на калинка, исто како да не сум јадел калинки.
zatoa gi sakam vaka u sok... ne im gi mozam malite semcinja a od druga strana sokot im go obozavam pogotovo ako e topol den so mraz....

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
presava e dobra, klasicen sokovnik nema da ti brka rabota. jas nemam koristeno nesto vakvo ali u thailand cesto gi gledam so toa cedat....

e sega kolku ke go koristis? dali imas eftini kalinki preku godinava? vo aus slabo ima i se skapi ama koga sum u thailand 3-4 jusovi dnevno tepam mada tamu se smesna cena nekoj 10-20 centi.
kolku ce go koristam - kako i za sekoja nova igracka, mislam deka kje bide barem 2 pati nedelno, ama da vidime :D

iskreno, za cenata na kalinki ne se zamaram tolku. ima pakuvan dzus od kalinki tuka, ama ne mi e nesto po merak.
od lani skoro da isfrliv pakuvani dzusevi i gazirani sokovi, samo na cedeni sum (citrusni kombinacii).
na sekoe odenje mkd, se ubivam od pienje ceden sok kalinka, vekje skoro po site kafikji gi ima (okolu 100den)
Автоматски споено мислење:

Ако не изгледам како да сум заклал прасе после чистење на калинка, исто како да не сум јадел калинки.
zatoa gi sakam vaka u sok... ne im gi mozam malite semcinja a od druga strana sokot im go obozavam pogotovo ako e topol den so mraz....
gledav nekolku videa, ama nemav dovolno praksa da gi usovrsam
ima 2-3 efektni nacini da ja secis na pola pa da cistis, bez da se napravis kako svinjokol :ROFLMAO:

ce ima zanimacija vo naredni meseci hhh

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.738
Поени од реакции
25.156
kolku ce go koristam - kako i za sekoja nova igracka, mislam deka kje bide barem 2 pati nedelno, ama da vidime :D

iskreno, za cenata na kalinki ne se zamaram tolku. ima pakuvan dzus od kalinki tuka, ama ne mi e nesto po merak.
od lani skoro da isfrliv pakuvani dzusevi i gazirani sokovi, samo na cedeni sum (citrusni kombinacii).
na sekoe odenje mkd, se ubivam od pienje ceden sok kalinka, vekje skoro po site kafikji gi ima (okolu 100den)

ima 2-3 efektni nacini da ja secis na pola pa da cistis, bez da se napravis kako svinjokol :ROFLMAO:

i jas isto, doduse jas kombiniram cedam i kupuvam svez orange juice lol... sabajle sakam orange juice so pojadok a me mrzi da cedam podocna kombiniram ovoski i zelencuci...

kalinka ako cedis 2-3 pati nedelno zimaj... ke ti dojde super smena. ne e uopste isto cedena sveza kalina so ona kupeckoto sranje.

inace razgledaj si ima dosta jaki kokteli so svez sok od kalinka... imase eden bar u bangkok sto specijalizirase bas toa, od vodki do gin pa i sampanj mesaa...

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
i jas isto, doduse jas kombiniram cedam i kupuvam svez orange juice lol... sabajle sakam orange juice so pojadok a me mrzi da cedam podocna kombiniram ovoski i zelencuci...

kalinka ako cedis 2-3 pati nedelno zimaj... ke ti dojde super smena. ne e uopste isto cedena sveza kalina so ona kupeckoto sranje.

inace razgledaj si ima dosta jaki kokteli so svez sok od kalinka... imase eden bar u bangkok sto specijalizirase bas toa, od vodki do gin pa i sampanj mesaa...
zemav lani pred letoto nekoj osnoven cocktail set, pocnav so caipiroska (votka zelen limon i kafen sjeker)
i tolku mi legna, so nemav motivacija da probuvam nisto drugo :D
ama da, cedeniot sok od kalinka ubavo bi vlegol vo kombinacija so votka

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.738
Поени од реакции
25.156
zemav lani pred letoto nekoj osnoven cocktail set, pocnav so caipiroska (votka zelen limon i kafen sjeker)
i tolku mi legna, so nemav motivacija da probuvam nisto drugo :D
ama da, cedeniot sok od kalinka ubavo bi vlegol vo kombinacija so votka
gin fizz so jajce

martini

margarita

ide i so rum i so tekila i so vodka.... prakticno so site beli alkoholi. ti vikam ima dosta interesni kokteli sto mozes da gi kombiniras, ke ti bide interesno

ili dojdi u thailand taman ke se ispraksiras plus body shoots :pos:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
gin fizz so jajce

martini

margarita

ide i so rum i so tekila i so vodka.... prakticno so site beli alkoholi. ti vikam ima dosta interesni kokteli sto mozes da gi kombiniras, ke ti bide interesno

ili dojdi u thailand taman ke se ispraksiras plus body shoots :pos:
prvoto rabotno patuvanje so propadna od covidot bese bankgok.
treba da se vidi kako e situacija tamu, i kolku bi bilo u privatna rezija.
bi trebalo da e ok, i taka pola svedska
odi tamu zimno vreme

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.885
Поени од реакции
36.939

Јас сеа пробувам техника кај што ја сечам на пола па после на половинката им правам резови од страните и ја ширам така половината од калинката. После ја превртува наопаку (со отворената страна на дланката) и во голем сад ја чукам со лажица од горе. Некако најефективен начин ми е само некад плочките од кујната изгледаат крваво :LOL:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.738
Поени од реакции
25.156
Јас сеа пробувам техника кај што ја сечам на пола па после на половинката им правам резови од страните и ја ширам така половината од калинката. После ја превртува наопаку (со отворената страна на дланката) и во голем сад ја чукам со лажица од горе. Некако најефективен начин ми е само некад плочките од кујната изгледаат крваво :LOL:
nema spas

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Кој е подобар блендер од овие два?
За мене ни двата,оти долниот дел е со пластика,со мала разлика го имаш Блекен декер 1200w -5690денари со инокс дно,долниот дел кај ножевите замене е битен оти тука се вртат ножевите и смесата а со тоа се пие и микроскопска пластика..

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.125
neznalici niedni :ROFLMAO:

AE4A8965-B8A7-43B7-8C1E-995440D591A7.jpeg

kalinka, kalinka, kalinka moja :cool:

Последно уредено:

Kanye.brt

Пропо
Член од
29 ноември 2019
Мислења
772
Поени од реакции
1.048
какви калинки што сме ние врапчиња ке кљукаме зрнца, не јадам калинки. :mad:

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
По 12 годишно користење на ситк блендер од бош, почна некој ситни проблеми да јавува, со тоа стикот, нешто не е во ред, инаку моторот си е сеуште во топ форма, а јас решавам да се апгрејднам малку на нешто поразлично од стик блендер.
Дали некој има искуство со BOSCH MMB6384M ? Произведен е во Словенија колку што знам и овај модел, а и мојот што го користев толку години, секојдневно минимум 1 до 2 пати на ден.Најмногу користам за утрински смутиња, правење намази, блендање и правење крем супи, сега сакам да пробам и путери да можам да правам. Со стариот блендер имав 600w, а и немав пробано да правам путери, сега овај модел што го гледам е:
-1200w,
-2 год гаранција,
- стаклен сад (многу битно да не е од тоа токсичните пластики)
- иноксни нерѓосувачки сечила, што се вадат посебно и можат да се мијат и во машина за садови.
- европско производство, не кинеско
Сега ме интересира некој со искуство дали има користено и мислење да даде.
Ценовно ми излезе и еден филипс однонсно овај Philips HR3760 / 01
Исто доколку некој има стар рачен блендер за делови да го продава, треба тоа метално стикче со нож за бош рачен блендер. ( на металниот нож и делот што треба да се спои со моторот, веќе таа врската односно металната прачка е размотана и почнува да врти во место)

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Ако ти е повеќе за Смути ..
-Само вакуум блендер..инаку твоето смути не вреди ни пет пари..оти целото ќе биде оксидирано..
-За пластика и садот да ти е стакло дното кај ножот ти е пластика..пак ќе пиеш пластика..
-За маде ин ЕУ може да сањаш оти денеска се е Кина.. И Бош ти е Кина

Kajgana Shop

На врв Bottom