Препорака за добар соковник и блендер

Член од
13 април 2021
Мислења
3.515
Поени од реакции
11.479
Да, и јас мислам дека може да се најдат многу поквалитетни блендери од нутрибулет за таа цена. Генерално топ шоп производите ги прифаќам со скепса, иако пак се навртувам на нив (најчесто по препорака).

Конкретно блендерот, ми се скрши дел од пластиката од внатре, коа блендав замрзнати малини. Функционира уште без тоа делчето, ама некако од кога ми се деси тоа почнав да му барам замерки на нутрибулетот. Не е толку квалитетно изработено, за таа пара може подобар квалитет да се најде во продавници како нептун или техномаркет.

Единствено задоволна сум од airfryer - от, ама мислам дека и такви може да се најдат по продавниците кои ги спомнав.

Значи не, не ги сакам топшоп.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Ако го најдете некаде низ мкд, земете го овој од Vox.
Blender TM 6003

Не се сеќавам точно на цената (имав пишано низ темиве, ама не можам да најдам), беше околу 1800 денари во Агротехна.
Екстремно лесен за миење, а доволно моќен за се што ми затребало (често блендираме и цвекло, моркови, само ги сецкаш на покрупни коцки и ги прави партал).

Едната од малите чаши ја растуривме за мелење на семиња/овесни снегулки, а другата за луѓе со бебиња е добра (за кашички).

Моите дома го имаат тој од Делимано, добар е, ама и овој ја брка потполно истата работа.
Освен ако не издржи 4-5 години подолго, не гледам зошто би го платил 3 пати поскапо. И на Vox има 2 години гаранција, ако ги издржи тие 2 години е сосема доволно, фрлаш канта, земаш пак нов :)

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не сум го имал овој, ама мој совет да бегаш од соковник со стаклена чаша (особено дебела чаша).
Кај мене на претходниот ја скршивме чашата, не најдов нова и го исфрлив (моторот си работеше перфектно).
Колку се потешки, толку се подосадни за миење.

Последно уредено:

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
Не сум го имал овој, ама мој совет да бегаш од соковник со стаклена чаша (особено дебела чаша).
Кај мене на претходниот ја скршивме чашата, не најдов нова и го исфрлив (моторот си работеше перфектно).
Колку се потешки, толку се подосадни за миење.
Де бре колку дебело стакло е ова како успеавте да го скршите, ми се чини да го фрлам од 5ти спрат нема гајле да има :) Бар на филипсот е такво, делува исто и ова.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Де бре колку дебело стакло е ова како успеавте да го скршите, ми се чини да го фрлам од 5ти спрат нема гајле да има :) Бар на филипсот е такво, делува исто и ова.
Мокри рацете, се лизна на плочки во кујна, сол се направи, инаку беше многу дебело стакло.
Пластичната на Vox-от нема да се скрши и да ја пуцнам низ прозор :D

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
Мокри рацете, се лизна на плочки во кујна, сол се направи, инаку беше многу дебело стакло.
Пластичната на Vox-от нема да се скрши и да ја пуцнам низ прозор :D
Да таа нема да се скрши но ќе пиеш отрови оти и во оваа што велаат BPA free пластика е штетна,па зошто тогаш на забранија за употреба на бебиња, -Пластиката ја менува бојата и станува никаква во однос на дизајн..изглед..,
Автоматски споено мислење:

Инаку овие но нејм..блендери се исти како делимано,и траат година до две, само што делимано е со цени 3пати поголеми како брендовите а немаат ни б од бренд жива превара..
Инаку секаде Блендери како Бош,Тефал,Филипд секаде се поефтини само кај нас дерат,па уште и ти викаат попуст 15% а на интернет во други држави поефтини дури за 2000-3000 со се попустот
Инаку најдобри се. Вакум блендерите,кои кај нас ги нема а тие шо ги има се скапи

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Да таа нема да се скрши но ќе пиеш отрови оти и во оваа што велаат BPA free пластика е штетна,па зошто тогаш на забранија за употреба на бебиња, -Пластиката ја менува бојата и станува никаква во однос на дизајн..изглед..,
Автоматски споено мислење:

Инаку овие но нејм..блендери се исти како делимано,и траат година до две, само што делимано е со цени 3пати поголеми како брендовите а немаат ни б од бренд жива превара..
Инаку секаде Блендери како Бош,Тефал,Филипд секаде се поефтини само кај нас дерат,па уште и ти викаат попуст 15% а на интернет во други држави поефтини дури за 2000-3000 со се попустот
Инаку најдобри се. Вакум блендерите,кои кај нас ги нема а тие шо ги има се скапи
ок, купи си ти тоа што мислиш дека треба, јас ќе се трујам со пластиката.

Член од
10 јуни 2015
Мислења
540
Поени од реакции
858
ок, купи си ти тоа што мислиш дека треба, јас ќе се трујам со пластиката.
Тоа е твој избор,може и од камени мост да скокаш,или со глава да рушиш ѕидови,тоа се вика слободна воља..
Јас само го пренесов мојот став,и ставот на многу попаметни од мене..

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.497
Поени од реакции
10.127
dali nekoj kupuval/koristi sokovnik/cedaka za kalinki (pomegranate juicer)?

ja gledam presava, neznam dali klasicen sokovnik bi bil dobro resenie za kalinki.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.745
Поени од реакции
25.167
dali nekoj kupuval/koristi sokovnik/cedaka za kalinki (pomegranate juicer)?

ja gledam presava, neznam dali klasicen sokovnik bi bil dobro resenie za kalinki.
presava e dobra, klasicen sokovnik nema da ti brka rabota. jas nemam koristeno nesto vakvo ali u thailand cesto gi gledam so toa cedat....

e sega kolku ke go koristis? dali imas eftini kalinki preku godinava? vo aus slabo ima i se skapi ama koga sum u thailand 3-4 jusovi dnevno tepam mada tamu se smesna cena nekoj 10-20 centi.

Kajgana Shop

На врв Bottom