zatoa gi sakam vaka u sok... ne im gi mozam malite semcinja a od druga strana sokot im go obozavam pogotovo ako e topol den so mraz....Ако не изгледам како да сум заклал прасе после чистење на калинка, исто како да не сум јадел калинки.
kolku ce go koristam - kako i za sekoja nova igracka, mislam deka kje bide barem 2 pati nedelno, ama da vidimepresava e dobra, klasicen sokovnik nema da ti brka rabota. jas nemam koristeno nesto vakvo ali u thailand cesto gi gledam so toa cedat....
e sega kolku ke go koristis? dali imas eftini kalinki preku godinava? vo aus slabo ima i se skapi ama koga sum u thailand 3-4 jusovi dnevno tepam mada tamu se smesna cena nekoj 10-20 centi.
Ако не изгледам како да сум заклал прасе после чистење на калинка, исто како да не сум јадел калинки.
gledav nekolku videa, ama nemav dovolno praksa da gi usovrsamzatoa gi sakam vaka u sok... ne im gi mozam malite semcinja a od druga strana sokot im go obozavam pogotovo ako e topol den so mraz....
i jas isto, doduse jas kombiniram cedam i kupuvam svez orange juice lol... sabajle sakam orange juice so pojadok a me mrzi da cedam podocna kombiniram ovoski i zelencuci...kolku ce go koristam - kako i za sekoja nova igracka, mislam deka kje bide barem 2 pati nedelno, ama da vidime
iskreno, za cenata na kalinki ne se zamaram tolku. ima pakuvan dzus od kalinki tuka, ama ne mi e nesto po merak.
od lani skoro da isfrliv pakuvani dzusevi i gazirani sokovi, samo na cedeni sum (citrusni kombinacii).
na sekoe odenje mkd, se ubivam od pienje ceden sok kalinka, vekje skoro po site kafikji gi ima (okolu 100den)
Автоматски споено мислење:
gledav nekolku videa, ama nemav dovolno praksa da gi usovrsam
ima 2-3 efektni nacini da ja secis na pola pa da cistis, bez da se napravis kako svinjokol
ce ima zanimacija vo naredni meseci hhh
zemav lani pred letoto nekoj osnoven cocktail set, pocnav so caipiroska (votka zelen limon i kafen sjeker)i jas isto, doduse jas kombiniram cedam i kupuvam svez orange juice lol... sabajle sakam orange juice so pojadok a me mrzi da cedam podocna kombiniram ovoski i zelencuci...
kalinka ako cedis 2-3 pati nedelno zimaj... ke ti dojde super smena. ne e uopste isto cedena sveza kalina so ona kupeckoto sranje.
inace razgledaj si ima dosta jaki kokteli so svez sok od kalinka... imase eden bar u bangkok sto specijalizirase bas toa, od vodki do gin pa i sampanj mesaa...
gin fizz so jajcezemav lani pred letoto nekoj osnoven cocktail set, pocnav so caipiroska (votka zelen limon i kafen sjeker)
i tolku mi legna, so nemav motivacija da probuvam nisto drugo
ama da, cedeniot sok od kalinka ubavo bi vlegol vo kombinacija so votka
prvoto rabotno patuvanje so propadna od covidot bese bankgok.gin fizz so jajce
martini
margarita
ide i so rum i so tekila i so vodka.... prakticno so site beli alkoholi. ti vikam ima dosta interesni kokteli sto mozes da gi kombiniras, ke ti bide interesno
ili dojdi u thailand taman ke se ispraksiras plus body shoots![]()
Јас сеа пробувам техника кај што ја сечам на пола па после на половинката им правам резови од страните и ја ширам така половината од калинката. После ја превртува наопаку (со отворената страна на дланката) и во голем сад ја чукам со лажица од горе. Некако најефективен начин ми е само некад плочките од кујната изгледаат крвавоkolku ce go koristam - kako i za sekoja nova igracka, mislam deka kje bide barem 2 pati nedelno, ama da vidime
iskreno, za cenata na kalinki ne se zamaram tolku. ima pakuvan dzus od kalinki tuka, ama ne mi e nesto po merak.
od lani skoro da isfrliv pakuvani dzusevi i gazirani sokovi, samo na cedeni sum (citrusni kombinacii).
na sekoe odenje mkd, se ubivam od pienje ceden sok kalinka, vekje skoro po site kafikji gi ima (okolu 100den)
Автоматски споено мислење:
gledav nekolku videa, ama nemav dovolno praksa da gi usovrsam
ima 2-3 efektni nacini da ja secis na pola pa da cistis, bez da se napravis kako svinjokol
ce ima zanimacija vo naredni meseci hhh
nema spasЈас сеа пробувам техника кај што ја сечам на пола па после на половинката им правам резови од страните и ја ширам така половината од калинката. После ја превртува наопаку (со отворената страна на дланката) и во голем сад ја чукам со лажица од горе. Некако најефективен начин ми е само некад плочките од кујната изгледаат крваво![]()
За мене ни двата,оти долниот дел е со пластика,со мала разлика го имаш Блекен декер 1200w -5690денари со инокс дно,долниот дел кај ножевите замене е битен оти тука се вртат ножевите и смесата а со тоа се пие и микроскопска пластика..Кој е подобар блендер од овие два?
![]()
Нептун - Детали на производ
www.neptun.mk
![]()
Блендер TEFAL BL420838, 600W, 2l
Блендер Моќност:600W Капацитет на сад:2L Пулс контрола 2 брзиниwww.neptun.mk
Јас сеа пробувам техника кај што ја сечам на пола па после на половинката им правам резови од страните и ја ширам така половината од калинката. После ја превртува наопаку (со отворената страна на дланката) и во голем сад ја чукам со лажица од горе. Некако најефективен начин ми е само некад плочките од кујната изгледаат крваво![]()
neznalici niedninema spas
Victorinox нож. Respect