Предлог за филм со кратка рецензија

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Nemoj brate sum go gledal i ne e dobar! Edi Mafri glumi, megjutoa glumi vampir i ima seriozna uloga koja spored mene e nesto kako eksperiment vo negovata kariera. Moja preporaka ti e: PULP FICTION ; FIGHT CLUB ; CITY OF GOD!!! Koj bilo od ovie da spustis nema da zazalis i se stvarno vredno za gledanje:smir:
Овие ги најдов 2та сега незнам кој е подобар и што се расправа у него и незнам каков жарн се објасни малку па да го симнам филмот .

spidio

SOBEDEBEL
Член од
18 јуни 2007
Мислења
200
Поени од реакции
2
Moja preporaka...

1.Illusionist
2.The Prestige
3.88 Minutes (Ovoj obavezno, Al Pacino glavna uloga, treba da kazuvam pojce ?)
4.Recruit (Kolin Farel( i ne, ne znam kako se pisuva tocno) i Al Pacino, 5ka filmce)
i.... use eden....
5.Maverick , postaro filmce, komedija so Mel Gibson, 5ka filmce...

filmcina so sum gi gleal po 5 pati i sekogas mi se interesni...:wink:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Dead Poets Society (1989)

Филмов е бајаги стар, верувам дека некои од вас го имаат гледано. Но зошто вреди да се гледа овој филм - ќе се замислите како да го гледате животот понатака, и дали сте спремни да ги остварите своите соништа без разлика дали некој ќе ви пречи или не. И да...колку сте спремни да го зграпчите денот.
Кој сака малце посериозен филм, нека го погледне овој.

Член од
24 јули 2008
Мислења
7
Поени од реакции
0
Wanted - Akcija
Hancock - Komedija / Akcija
Never Back Down - film so ulichno tepanje neshto tamu... :D
2008 se filmovite..
moja preporachka :))

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
A Perfect Murder

Малце стар е филмот ама ако не сте го гледале, обавезно гледајте го. Вчера баш го имаше на А1. Со Гвинет Полтроу и Мајкл Даглас.

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
The Gods must be crazy (прв и втор дел)
многу смешни и интересни...

Член од
27 јануари 2007
Мислења
2.504
Поени од реакции
72
Dead Poets Society (1989)

Филмов е бајаги стар, верувам дека некои од вас го имаат гледано. Но зошто вреди да се гледа овој филм - ќе се замислите како да го гледате животот понатака, и дали сте спремни да ги остварите своите соништа без разлика дали некој ќе ви пречи или не. И да...колку сте спремни да го зграпчите денот.
Кој сака малце посериозен филм, нека го погледне овој.
Те послушав, го гледав филмов и стварно вредеше, ептен ми се допадна. Carpe diem :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.782
Поени од реакции
11.336
A Must See! :)

Benny & Joon (1993)

Одличен филм каде што мистер Џони Деп ги истакнува до максимум своите актерски способности, btw и Џулиен Мур игра во филмов, откачен но стварно добар филм кој вреди да се погледне! :helou:

Children of Men (2006)

Еден од најоригиналните и најуникатните филмови кои воопшто ги имам гледано.
режиран од Alfonso Cuaron, со интелегентно креирани сцени и воодушевувачки поставена камера низ целиот филм.... Запрепастувачка трилер/Сф/драма/авантура која неверувам дека некој ќе остави рамнодушен.... и ова исто - A MUST SEE!!! :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
The Life Of David Gale (2003)

Денеска го гледав филмов. Кој што сака да гледа драма трилер, мора да го погледне филмов. Останав без зборови на крајот....
Целата тема на филмот е многу цврста. Се зборува за тоа како животот може да ти се сруши само за секунда, но сепак да не се предаваш никогаш и да се бориш за остварување на своите цели. Кој сака посериозен филм, трк одма овој.
И плус тоа, глумата на Кевин Спејси ги надминува сите нешта.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.712
Поени од реакции
22.675
умри машки 4 ..... кој не го гледал му го препорачувам да го гледа мене ми се допадна многу

Член од
30 декември 2007
Мислења
792
Поени од реакции
327
Lord of war - Филмов е со Николас кејџ во главната улога, каде глуми дилер оружје и ги прикажува сите моменти од неговите почетоци на црниот пазар се додека не стане најголем дилер во глобалн рамки. Одличен филм во кој Кејџ глуми перфектно.

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.712
Поени од реакции
22.675
даркнес фолс хорор фил
едно прасанје како се вика филмот е со николас кејг . он оди во еден хотел да ја истрази собата во кој се има случено убиство па ме интересира какао се вика филмот

Kajgana Shop

На врв Bottom