Прво (најстаро) сеќавање

• Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
На едно 3-4 години, се сеќавам кога дедо ми се качуваше по скалите кон мене, а јас бев радосна бидејќи ми носеше подарок. Се затрчав по него и ги подадов рацете преку решетките на гелендерот од скалите. Ќе паднев од 3 кат долу да не беше дедо ми...

Tired..

of fаke fаces
Член од
16 октомври 2010
Мислења
150
Поени од реакции
19
Баш пред скоро зборував со сестра ми за ова.
Инакуу јас се сеќавам на оној момент кога научив да си ги врзувам врвките од патиките, 4/ 5 годинки ако имав. Памтам колку само бев радоснаа. Знам имав темно плави патичиња со темни врвкии и стоев на влезната врата а околу мене беа мамичка и сестра ми, веројатно ме учеле како да ги врзувам ама јас од тоа се сеќавам убаво само на моментот кога успеав да ги врзам за прв пат врвките од патиките и онака знам дека бев многу среќна.:icon_bigg Но имам и постаро сеќавање се мислам дека тогаш имав 3 год.[затоа што знам не одев на училиште] кога доаѓаа братучедите на гости и знам јас се криев под маса, зашо ми беше срам од нив :pos:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Ми текнува кога имав 5 или 6 години седиме со моите во Идадија. зашто не сум можела да чекам да ги донесат ќебапчињата, почнав да викам по келнерот "сакам бапчињааааа". и тука следувало смирување од страна на моите да не викам толку дека брзо ке ми ги донесат ......толку за сега.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.987
Поени од реакции
12.631
Се сеќавам како стојам во двор со едно топло вунено капутче, зимно време, имаше можеби пола метар снег и сеуште врнеше. Гледам нагоре (така можев со саати) како паѓаат снегулките...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Хм... најстаро сеќавање ми е со баба ми, лесна и‘ земја.
Не знам колку сум била, 3 или 4 години, повеќе не. Јас седам во дневната соба со неа, раката ми е во гипс, а таа седната до мене ме гушнала и ме теши.

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.377
Поени од реакции
4.921
Некој велат дека сум имал 3,други 5 години... Бев на поседок кај мои роднини во друг град. Бев во една флиперница која се наоѓаше наспроти зградата и доволно беше само да ја преминам улицата и да влезам во влезот,но јас си свртив надесно и се најдов некаде пред влезот на Дојран. Најинтересно беше тоа што одев и си плачев,а не ни размислував да се свртам и да се вратам. На моја среќа едни луѓе со Југо застанаа ме зедоа и ме вратија. Млекото што го испив потоа ми беше најслаткото во животот.
:smir:

NaughtyByNature

Y Child
Член од
1 декември 2010
Мислења
423
Поени од реакции
427
:raz: Прво на што се сеќавам е бркот на гинекологот што ме извади од мајка ми. Гоце Делчев style.

Јбг, јака меморија имам.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
738
Поени од реакции
705
Прво а и најстаро сеќавење ми е некаде кога имав 3-4 години , се секавам убаво тоа беше кога почина мојот прадедо на денот на погребот, се собраа луѓе во дворот а мене никако не ме пуштаа надвор да испаднам од соба тоа демек мал сум бил( а и бев хе хе) плачев многу, но не затоа што почина прадедо ми, туку што не ме пуштаа да идам на гробишта ....

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
На 3-4 години мајка ми ко ме седна на масата во кујна да ми го соблече дуксерот, несакајќи откорнувајќи ми една сипаница од веѓа o.o
Yeah, татко ми беше љут пошо ќе ми останела лузна цел живот...
А ја у суштина сум веома секси..

Член од
30 јуни 2008
Мислења
474
Поени од реакции
152
Се залетувам ја од дневна у кујна, спринт, изгасено светло, бам у ѕидот со чело директ, паѓање на гз и плачење. Иначе не ми се дупна главата...

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
На 4 години мислам дека беше. Го шетав кученцето и ми се испушти од рака каифчето. Се затрчав надоле по кучето по еден доста стрмен рид и почнав да е тумбам надоле едно 5-6 метра. Коленото ми беше крвишта цело од камен го имав удрено додека се тумбав. Среќа братучедите се симнаа ме однесоа дома. Ептен сум плачел :) Исто така на 5-6 години кога беше војната 2001 памтам од тераса со друбин ги гледав ,,талибанците'' облечени ко жени како бегаат по нивите карши Радишани, а војниците ги бркаат. И многу спомени имам од 2000-2001 на вести кога кажуваа за акциите. Исто така неколку пати имав отидено кај татко ми на работа пошто резервиста беше и ми беше интересно да ги држам калашот и пиштолот у рака. :pos:

V

Vollstandig

Гостин
Се сеќавам кога бев сперматозоид. Еех, тоа беа времиња. Мислам дека првиот пат, за малку што не излетав. Но добро е што мојот брат, ми кажа, внимавај има југословенски кондоми.
Не ги сакавме баш многу.Се засилуваш мислиш дека ќе стигнеш до јајце клетката, и мислиш дека си стигнал, кога одеднаш, се наоѓаш пак во исто место. Комунистичка пропаганда.
Се сеќавам додека бев сперматозоид,и кога бев во грција. Татко ми решил да прошета со мајка ми. Ја слушам мајка ми, каде што му вика на татко ми дека е премногу скапо во тој ресторан да седат, татко ми како и докажува дека пивото е поевтино... Убави времиња беа тоа.

По некој месец, без да знаам , некој ме испратил во јајце клетка со 5 ѕвездици. А таму, смештај што да ти расправам. Се боревме со брат ми, кој да оплоди прв, па игравме “кусо-долго“ па испаднав јас прв, па се согласи тој да се роди нешто подоцна и да бара друга јајце клетка. В стомак игравме карти, понекогаш покер, а понекогаш игравме и спортска, од типот, која храна ќе ја внеси мајка ми.

Тоа е најстарото сеќавање што го имам..

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.914
Поени од реакции
11.284
На првиот ден во градинка мислам. На 3 годишна возраст.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
negde na 3-4 god se sekjavam koga me nosea na poseta na mojata baba vo bolnicata vo bt pred da pocine i se sekjavam deka me pogali po glavceto i me bacna za zal nabrzo taa pocina ali jas ne se sekjavam na ni edna druga slika na nea nitu i go znam glasot samo taa slika mi e ostanata

Член од
15 март 2010
Мислења
603
Поени од реакции
1.807
имав 3 годинки и се сеќавам дека ојдов на тераса и сите штипки ги фрлив. :icon_lol:
После ми стана навика не само што ги фрлал штипките туку и алишта одбесвев.

Kajgana Shop

На врв Bottom