Прашање за Христијанството III

Член од
4 ноември 2013
Мислења
939
Поени од реакции
1.480
Не ќе е така...

После воскресението, Христос им се појавува на Апостолите и им зборува за Неговото Царство Небесно, и Он (Христос, нели...) се појавува 40 денови по ред, се‘ до денот од Неговото вознесение. Нормално, И‘ се појавува и на Мајка Си, како на „помалите„ Апостоли.
Да,јасно ми е тоа.
Него јас ова сакав да кажам.
Он прво се појавува како човек , а после тоа воскреснат.

Така, ако „броиме„, Христос не се јавил „втор пат„ туку барем 40 пати, но сето тоа е во меѓувремето од воскресението (Великден) до вознесението (Четириестница).
Не мислев на тој начин.

Второто, она вистинското „второ„ доаѓање Христово, ќе се случи на крајот од времето и од Светов, и тоа доаѓање Христово ќе биде битно поинакво од Неговото прво доаѓање, кога Он дојде како Спасител, а пак ќе дојде како праведен Судија.
Затоа те прашав , нели тоа второто вистинското треба да е он воскреснат фактички?

Второто Христво доаѓање ќе биде придружено со мноштво настани, кои ќе бидат видливи за сиот човечки род, за разлика од првото, кога Он им се јави само на Евреите.
Он како воскреснат не им се има појавено само на Евреите јас како што знам туку на многу луѓе.

Член од
27 септември 2015
Мислења
64
Поени од реакции
47
Да,јасно ми е тоа.
Него јас ова сакав да кажам.
Он прво се појавува како човек , а после тоа воскреснат.

Не мислев на тој начин.

Затоа те прашав , нели тоа второто вистинското треба да е он воскреснат фактички?

Он како воскреснат не им се има појавено само на Евреите јас како што знам туку на многу луѓе.
Ти како што знаеш се гледа дека не знаеш доволно. Ако читаш Свето Писмо и размислуваш подлабоко и објективно ќе знаеше.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Второто Христво доаѓање ќе биде придружено со мноштво настани, кои ќе бидат видливи за сиот човечки род, за разлика од првото, кога Он им се јави само на Евреите.
Судот доаѓа, клекнавме пред сатаната и се предадовме на неговите искушенија.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.878
Поени од реакции
5.005
ако им се јавил само на евреите, кои биле свињарите во Декаполис ?
Кога Христов ја почнува својата задача меѓу Евреите, често се движи низ различки предели населени претежно со еврејските племиња (Јудеја, Самарија, Галилиеја...).

Како што е познато, во тие времиња Евреите се обиколени од пагански племиња, кои се непријателски настроени кон Евреите. Таков е и случајот со мештаните од пределот Десетоградие (предел со 10 градови), околу Галилејското Езеор, каде Он се среќава со мештаните, чувари на стада свињи, каде Он истерува демони од демонопседнат лик, кои живеел по гробиштата.

Према томе, чуварите на стадата свињи секако дека не се Евреи, на кои им е забрането користење свинско месо во храната уште од Стариот Завет. Дека се работи за нееврејско население, ни говорат самите мештани, кои не Гои прифатиле Христово присуство во нивното место.

Христос се среќава и со други неевреи, како што се случајот со средбата со Самарјанката.

LustingVertigo

Snopdan Dogovich
Член од
1 декември 2017
Мислења
835
Поени од реакции
1.216
Битие 6:2

Синовите Божји видоа дека човечките ќерки се убави и се омажија за која било од нив што ќе ја изберат.

Неодамна истражував за Annunaki, за кои имало докази од времето на Сумерците (Сумер). Тие биле битиа кои слегле од небото на земјата, така тогашните народи го интерпретирале тоа, исто така имало вид на Annunaki, кои биле малку поголеми физички (работничка класа), е сега во библијата пишува дека тие битиа имале односи со ќерките на Адам (луѓе) во старото време (Olden times). Ова ми отвара многу прашања, но исто така како да ми се поврзуваат работите.

Сакам да ја порачам The Lost Book of Enki и слични книги, некој има повеќе знаење за ова?

The Lost Book of Enki by Zecharia Sitchin is part of his Earth Chronicles series and presents an interpretation of ancient Sumerian texts and mythology, particularly focusing on the Anunnaki, a group of deities from Sumerian culture.
In this work, Sitchin proposes that Enki, one of the prominent Anunnaki gods, played a crucial role in the creation of humanity. The narrative is presented as a translation of a fictional account written by Enki himself, detailing his experiences and insights regarding the Anunnaki's interaction with Earth and humanity.
Key themes include:
  1. The Anunnaki: Sitchin elaborates on the Anunnaki's extraterrestrial origins, suggesting they came to Earth from a planet called Nibiru and were involved in genetic engineering to create humans as a slave species to mine gold and perform labor.
  2. Creation of Humanity: Enki’s role in the genetic manipulation and creation of Homo sapiens is emphasized, presenting the idea that humans were made to serve the needs of the Anunnaki.
  3. Ancient Knowledge: The book explores the lost knowledge of ancient civilizations and how it has been misinterpreted or forgotten over time, suggesting that Sumerian myths contain significant historical truths.
  4. Conflict Among the Gods: The narrative delves into the internal conflicts among the Anunnaki, particularly between Enki and his half-brother Enlil, which led to different approaches to humanity and the Earth.
  5. Warnings for Humanity: Enki's writings serve as a cautionary tale for modern humans, emphasizing the importance of recognizing our origins and the potential consequences of neglecting the wisdom of the past.
Overall, The Lost Book of Enki combines elements of mythology, ancient history, and Sitchin's controversial theories about extraterrestrial influence on human development, encouraging readers to reconsider the traditional narratives surrounding human history and origins.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.878
Поени од реакции
5.005

Синовите Божји видоа дека човечките ќерки се убави и се омажија за која било од нив што ќе ја изберат.
Не лутај непотребно...

„...Синовите Божји...„ се синовите од Сит, синот Адамов.
„...Човечките ќерки...„ се ќерките од Каин.

Нема никакви битија кои од некаде слегле...

Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.290

Неодамна истражував за Annunaki, за кои имало докази од времето на Сумерците (Сумер). Тие биле битиа кои слегле од небото на земјата, така тогашните народи го интерпретирале тоа, исто така имало вид на Annunaki, кои биле малку поголеми физички (работничка класа), е сега во библијата пишува дека тие битиа имале односи со ќерките на Адам (луѓе) во старото време (Olden times). Ова ми отвара многу прашања, но исто така како да ми се поврзуваат работите.

Сакам да ја порачам The Lost Book of Enki и слични книги, некој има повеќе знаење за ова?

The Lost Book of Enki by Zecharia Sitchin is part of his Earth Chronicles series and presents an interpretation of ancient Sumerian texts and mythology, particularly focusing on the Anunnaki, a group of deities from Sumerian culture.
In this work, Sitchin proposes that Enki, one of the prominent Anunnaki gods, played a crucial role in the creation of humanity. The narrative is presented as a translation of a fictional account written by Enki himself, detailing his experiences and insights regarding the Anunnaki's interaction with Earth and humanity.
Key themes include:
  1. The Anunnaki: Sitchin elaborates on the Anunnaki's extraterrestrial origins, suggesting they came to Earth from a planet called Nibiru and were involved in genetic engineering to create humans as a slave species to mine gold and perform labor.
  2. Creation of Humanity: Enki’s role in the genetic manipulation and creation of Homo sapiens is emphasized, presenting the idea that humans were made to serve the needs of the Anunnaki.
  3. Ancient Knowledge: The book explores the lost knowledge of ancient civilizations and how it has been misinterpreted or forgotten over time, suggesting that Sumerian myths contain significant historical truths.
  4. Conflict Among the Gods: The narrative delves into the internal conflicts among the Anunnaki, particularly between Enki and his half-brother Enlil, which led to different approaches to humanity and the Earth.
  5. Warnings for Humanity: Enki's writings serve as a cautionary tale for modern humans, emphasizing the importance of recognizing our origins and the potential consequences of neglecting the wisdom of the past.
Overall, The Lost Book of Enki combines elements of mythology, ancient history, and Sitchin's controversial theories about extraterrestrial influence on human development, encouraging readers to reconsider the traditional narratives surrounding human history and origins.
Од мојата скромна перцепција као лаик мислам дека си на погрешен пат..

-Да би се вратил потребно е читање на книгата на Енох(Хенок)

-Пророк Исаија глава 58 цела која се работи за постот хинт:

1. Викај со сиот глас, не се воздржувај; крени го гласот како труба, укажи му на народот Мој на беззаконието негово, и на домот Јаковов – гревовите негови.
2. Тие секој ден Ме бараат и сакаат да ги знаат Моите патишта, кои како народ, божем постапува праведно и не ги остава законите на својот Бог; сакаат од мене праведен суд, сакаат да се приближат до Бога:
3. „Зашто ние постиме, велат, а Ти не гледаш; ги измачуваме душите свои, а Ти не сакаш да знаеш” – Ете, кога постите, вие ја исполнувате својата волја и од другите барате тешки трудови.
4. Ете, вие постите за караници и расправии и за да ги биете со рака сиромасите; вие не постите во тоа време така, што гласот ваш да биде чуен во висините.
5. Таков ли е постот, што Јас го определив: човек да ја изнемоштува душата своја во денот кога ја наведнува главата како трска и под себе постила вреќиште и пепел? Тоа ли ќе го наречеш пост и ден угоден на Господа?

-Пророк Даниел(Данило,Данаиил) и неговото толкување на сонот на Навуходоносор..

41. А тоа што си ги видел нозете и прстите на нозете направени дел од грнчарска глина и дел од железо, тоа царство ќе биде разделено и во него ќе остане само нешто од цврстината на железото, бидејќи си видел железо, измешано со грнчарска глина.
42. И како што прстите на нозете беа дел од железо, а дел од глина, така и царството ќе биде делум силно, а делум слабо.

43. А она, пак, што си видел железо, измешано со грнчарска глина, тоа значи дека тие преку човечкото семе ќе се измешаат, но нема да се слеат едно со друго, како што железото не е слеано со глината.
(обрати пажња на овој дел,оваа е времето во кое живееме)

-Пророк Јеремија глава 7 хинт:

18. Децата собираат дрва, а татковците палат оган, и жените месат тесто, за да прават банички за божицата на небото и да вршат преливи за други богови, за да Ме огорчуваат.
19. Но Мене ли Ме огорчуваат тие – вели Господ; не себеси ли – за нивни срам?

Член од
9 јануари 2021
Мислења
949
Поени од реакции
967
ЗАСТРАШУВАЧКИ ИЗУМИ!

Деновиве Елон Маск повторно ја бранува научната јавност и обичната популација на луѓе, со промоција на двата свои најнови изуми!

Илон Маск го претстави НЛО-борбениот авион кој и пркоси на физиката!

Во неверојатно откритие, Илон Маск, милијардерот кој стои зад SpaceX и Tesla, го претстави, како што тврди, првиот борбен авион од типот на НЛО, кој што „ѝ пркоси на конвенционалната физика“. Вселенското летало, наречено Етереон, вели дека е опремено со погонска технологија што ја надминува познатата аеродинамика, користејќи анти-гравитациски погонски систем заснован на принципите на квантната физика. На претставувањето на овој авион во седиштето на SpaceX, Маск ја покажа неговата способност да лебди тивко, да извршува моментални вртења од 90 степени и да постигне брзини, за кои претходно се сметаше дека се невозможни за возила дизајнирани од човек. Дизајнот на леталото вклучува лесни наноматеријали и уникатен извор на енергија за кој се верува дека е форма на енергија од нулта точка - бесконечен извор на енергија за кој теоретичарите теоретизираа, но никогаш претходно практично не го прикажаа во реалноста.

(Исполнување на пророштвото за пораст на знаењето во последните денови)

И вториот изум претставен од Маск повторно е револуционерна иновација која може засекогаш да го промени родителството.

Имено, Маск откри дека развил револуционерен робот дизајниран да носи во себе бебе, цели девет месеци, дозволувајќи им на родителите за тоа време да се фокусираат на нивните кариери. Идните родители требало само да ги обезбедат своите сперматозоиди и јајце клетки, додека овој врвен робот управува понатаму со целиот процес на бременост.

Според Маск, оваа технологија ќе ги намали компликациите и смртните случаи за време на породувањето, потенцијално трансформирајќи ја со тоа, иднината на родителството.

(Исполнување на пророштвото од сонот на пророкот Даниел дека пред Господовото доаѓање ќе има обиди за спој на човекот со машината, т.е. „на глината со металот“)

Што велите на овие изуми? Од каде ги добива овие знаења Маск?

Не заборавајте и тоа, дека актуелно, Елон Маск е најбогатиот поддржувач на кампањата на Доналд Трамп на предстојните претседателски избори во САД, во ноември!

Што ли ќе добие за возврат, ако Трамп победи?
Ќе ги претстави ли вонземјаните како наши најдобри пријатели, од кои добива толку напредна технологија?

⌛⌛⌛

„Тој рече: „Оди Даниеле, овие зборови се тајна и запечатени се до времето на свршетокот, зашто многумина ќе испитуваат и знаењето ќе се намножи.“ – Даниел 12:9

„ А што си видел железо измешано со глина: тие ќе се мешаат со човечко семе, но нема да се држат заедно, како што ни железото не може да се измеша со глина.“ – Даниел 2:43

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.878
Поени од реакции
5.005
Што велите на овие изуми? Од каде ги добива овие знаења Маск?
Маск спаѓа во групата од „створени милијардери„, кои паѓаат од небо, односно, до вчера потполно непознати фаци преку ноќ стануваат супер-богати, затоа што влегле во гаражите од своите татковци, сложиле некој електро-уред кој го продале за многу пари, па кога им тргнал бизнисот, отвориле свои фирми преку кои продавале уште и уште и уште од склопените уреди...не знаеме кому, како и зашто...и така натаму.

Маск не добива знаење од никаде, туку има доволно пари за да купува врвни денешни умови кои ќе работат за Маск, односно за неговата фирма и секако, ќе смислуваат генијални решенија ради кои треба да паднеме на задникот...

Што се однесува до самите уреди, нивната намена јасно зборува за самата себе-дека не е Богоугодна, туку демонска. Во Црквата веќе е познато дека, како што технологиите забразно се развиваат, така се случува приближување на демоните до родот човечки, кои ја користат од човекот смислената технологија за нивно (човеково) манипулирање и насочување на родот човечки кон зли дејанија...

Последно уредено:
Член од
4 август 2018
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.290
Пророк кој ни ја наметна оваа вера со идолопоклонство и касапење на луѓе и префрлање на нивни делови од телото по разни цркви и манастири и каде Исус Христос има изјавено нешто во врска со таквиот начин на верување.Се додека не ги исфрлиме таквите работи и не почнеме да се трансформираме внатрешно ќе гинеме,ќе се уништуваме,страдаме и намалуваме и ќе нема несреќа која ќе не одмине..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.138
Поени од реакции
12.121
Пророк кој ни ја наметна оваа вера со идолопоклонство и касапење на луѓе и префрлање на нивни делови од телото по разни цркви и манастири и каде Исус Христос има изјавено нешто во врска со таквиот начин на верување.Се додека не ги исфрлиме таквите работи и не почнеме да се трансформираме внатрешно ќе гинеме,ќе се уништуваме,страдаме и намалуваме и ќе нема несреќа која ќе не одмине..
Дали зборуваш за мошти од прогласени светци од страна на црквата и кои ги чуваат по манастири за да секој ги види?
Има таква тема тука на форумов, голема листа и на манастири и на светци имало...

П.С. Ставај @ за да тагнеш некој и добиеш ептен брз одговор. @PROROKOT

Kajgana Shop

На врв Bottom