Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А оти Исус рече тогаш него да не го прашват кога ќе дојде краљевство божје пошо ни тој ни никој не знаел освен татко му?
Дали то беше пред Исус да стане госпот и дел од тројката?
Let3,

ова прашање е поставено на азбучно ниво, односно, покажуваш исто такво непознавање на верата, на чија тема се петљаш и инаетиш...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Let3,

ова прашање е поставено на азбучно ниво, односно, покажуваш исто такво непознавање на верата, на чија тема се петљаш и инаетиш...
не знаеш одговор на азбучно ниво?
Kока Исус вели дека: “А за тој ден и час никој не знае, ни ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот“
јасно вели дека има гооолема разлика меѓу отецот и синот и дека во никој случај не се исти

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
не знаеш одговор на азбучно ниво?
Kока Исус вели дека: “А за тој ден и час никој не знае, ни ангелите небесни, ниту Синот, а само Отецот“
јасно вели дека има гооолема разлика меѓу отецот и синот и дека во никој случај не се исти
Јасно е само то‘, дека има голема разлика меѓу моето познавање на верата и твоето непознавање на истата.

Што се тиче стихот, сигурен сум дека не знаеш да го обајсниш па во недостаток на истото, „набадаш„ лични мненија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Јасно е само то‘, дека има голема разлика меѓу моето познавање на верата и твоето непознавање на истата.

Што се тиче стихот, сигурен сум дека не знаеш да го обајсниш па во недостаток на истото, „набадаш„ лични мненија.
оти синот не знае а таткото знае ако се во се исти?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
оти синот не знае а таткото знае ако се во се исти?
Кој вели дека се „исти„? Ти велиш?
Учењето од Црквата не велиТ такво нешто.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кој вели дека се „исти„? Ти велиш?
Учењето од Црквата не велиТ такво нешто.
Оттаму, кога велиме дека Христос е единствениот Бог, едновремено мислиме и на Отецот и на Дихот Свет, Кои се нераздвојни од Хриса Бога.

Бог делува како нераздвојна заедница, односно делува и битисува како „еден„, не како „тројца„.
и како у једна нераздвојна заедница еднио од нераздвојните знае она шо друг нераздвоен не знае?

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.569
Поени од реакции
9.227

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Па ти кажа дека е то све једно, нераздвојно, татко синот и духот испаѓа дека сепак татко нешо знаи шо сино не знаи, значи се раздвојени и посебни.
Единствено тоа може ако на пример таткото нешо знаел, а сино станал госпот накнадно па не ги знаел работите шо татко му ги знаел од порано....
Кога точно Исус станал госпот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
.
Единствено тоа може ако на пример таткото нешо знаел, а сино станал госпот накнадно па не ги знаел работите шо татко му ги знаел од порано....
Хм, највероватно...
Не ќе е така: троа поинаку е.[DOUBLEPOST=1454618076][/DOUBLEPOST]
Кога точно Исус станал госпот?
Од вечноста, по раѓање, Синот Божји Е Бог по природа.

Од моментот на Неговото воплотување, кога Он на Себе зема човечко тело, од моментот на зачнувањето, Синот Божји станува и Син Човечки, односно станува Богочовекот Исус Христос.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од моментот на Неговото воплотување, кога Он на Себе зема човечко тело, од моментот на зачнувањето, Синот Божји станува и Син Човечки, односно станува Богочовекот Исус Христос.
А бе ај, а ко плачеше и молеше таткото да го спаси да го одмини казната да не го распне, то глумење беше или стварно зорт и страв го фати?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
А бе ај, а ко плачеше и молеше таткото да го спаси да го одмини казната да не го распне, то глумење беше или стварно зорт и страв го фати?
Твоето неразбирање на мојата вера, наликува на индиска серија: бесконечно е.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Твоето неразбирање на мојата вера, наликува на индиска серија: бесконечно е.
Мики ти си христијанин така?? библијата со новиот завет ти се свети книги??
да проверам само пошо изгледа како да има неспоразум, пошо јас наведувам и цитирам пишување од библијата а ти се чудиш и запрепастуваш на напишаното

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики ти си христијанин така?? библијата со новиот завет ти се свети книги??
да проверам само пошо изгледа како да има неспоразум, пошо јас наведувам и цитирам пишување од библијата а ти се чудиш и запрепастуваш на напишаното
Не, јас сум будист, а у слободно време, сум православен рисјанин.

И, не се работи за мое непочитување на Писмото, скраја да е, туку се работи за твое непознавање на истото, иако се повикуваш на стихови, кои, појќе е од јасно, не ги разбираш...

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не, јас сум будист, а у слободно време, сум православен рисјанин.

И, не се работи за мое непочитување на Писмото, скраја да е, туку се работи за твое непознавање на истото, иако се повикуваш на стихови, кои, појќе е од јасно, не ги разбираш...
Ja го знам писмото, али ти не го признаваш така како е запишано туку признаваш само она како некој после 1000 години го протолкувал, шо и да ти се цитира од писмото ти велиш “чек чек не е то така како шо рекол Исус туку то поинаку значи како шо рекол оној или овој свет од иљаду тристаосамдесидруга година“
Нема некој дел од писмото кое не го признаваш дека е така како шо е напишано, зато прашвав дали си христијанин и дали библијата ти е света книга

Kajgana Shop

На врв Bottom