Прашање за Христијанството III

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Може треба да размислиш за твоето пишување тука (ако не знаеш Аврам кој е).
Јас те прашав сосема коректно од кој Авраам почнува Кабалата, за да биде поконструктивна дискусијата. Ако незнаеш да одговориш никој не те тера, само не се мешај во некоја манџа ако незнаеш.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Освен Неверниот Тома кој друг го допрел Господ Исус?

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
Ме интересира дали во христијанството библијата го забранува стапувањето во брак со жена/маж од друга вера пр. со муслиман/ка

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ме интересира дали во христијанството библијата го забранува стапувањето во брак со жена/маж од друга вера пр. со муслиман/ка
На ''жалост'' на целовкупниот Христијански свет НЕ иако во Стариот Завет има случаеви каде се убивале оние кои поради жените прифаќале пагански богови.Но официјаниот став е дека нема забрана,основата на Христијанството е љубовта за разлика од Исламот каде што сечат глави за вакви работи(Шеријат).Многу Христијанки за жал ова го злоупотребуваат максимално...

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
На ''жалост'' на целовкупниот Христијански свет НЕ иако во Стариот Завет има случаеви каде се убивале оние кои поради жените прифаќале пагански богови.Но официјаниот став е дека нема забрана,основата на Христијанството е љубовта за разлика од Исламот каде што сечат глави за вакви работи(Шеријат).Многу Христијанки за жал ова го злоупотребуваат максимално...
Да во исламот секако дека е построго но не до толку глави да се сечат. ПР. колку што сум слушнала и прашала во исламот можеш да стапиш во брак со човек од друга вера но со услов да ја смени верата. :)

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Да во исламот секако дека е построго но не до толку глави да се сечат. ПР. колку што сум слушнала и прашала во исламот можеш да стапиш во брак со човек од друга вера но со услов да ја смени верата. :)
Тоа е онаа поблага фракција на Исламот,иди во Афганистан,не во брак,само да те видат дека се лижеш со Хриситјанин и ќе видиш.. Шеријат е тоа..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Исламскиот бог не е пагански, тој е истиот бог како и на христијаните, нема разлика

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Исламскиот бог не е пагански, тој е истиот бог како и на христијаните, нема разлика
Во постот за кој ме цитираш,мислам дека не реков такво нешто така ? мислам дека дадов споредба на Христијанството некогаш и сега а не на Исламот.Нормално дека е исто кога е и двете се монотеистички..

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Во постот за кој ме цитираш,мислам дека не реков такво нешто така ? мислам дека дадов споредба на Христијанството некогаш и сега а не на Исламот.Нормално дека е исто кога е и двете се монотеистички..
На постот во кој се бараше мислење за ислам и христијанство - ти споменуваш пагански богови.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
На постот во кој се бараше мислење за ислам и христијанство - ти споменуваш пагански богови.
Забрането е да се даде кратка споредба ? а и одговорот го дадов така да... ....

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да нема(ше) разлика, тогаш и рисјаните ќе го прифатеа...

Kajgana Shop

На врв Bottom