Прашање за Христијанството III

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
Да нема(ше) разлика, тогаш и рисјаните ќе го прифатеа...

луѓе дали БОГ или АЛАХ господ е еден сите сме создадени од еден и единствен Господ. Алах во превод од арапски јазик на македонски значи Господ

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
луѓе дали БОГ или АЛАХ господ е еден сите сме создадени од еден и единствен Господ. Алах во превод од арапски јазик на македонски значи Господ
Дамо,и Пепс и Кока имаат Кола на крај (Пепси кола - Кока Кола) но двете се тотално различни компании.Заедничко им е тоа ''кола'' кое објаснува дека пијалокот е блак,газиран и темен.. (грубо кажано).Така да според мене,најголема глупост е кога Христијанин или Муслиман ќе каже Бог е еден а двајцата веруваат во два различни Бога со тотално различно функционирање и историја.Многу Македонци гледам такви небулози кажуваат.. тоа е елементарно теолошко незнаење.Како да кажеш Комунизмот и Нацизмот се едноисто.. а освен тоа што се диктаторски-еднопартиски режими... друго и немаат баш заедничко..

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
Дамо,и Пепс и Кока имаат Кола на крај (Пепси кола - Кока Кола) но двете се тотално различни компании.Заедничко им е тоа ''кола'' кое објаснува дека пијалокот е блак,газиран и темен.. (грубо кажано).Така да според мене,најголема глупост е кога Христијанин или Муслиман ќе каже Бог е еден а двајцата веруваат во два различни Бога со тотално различно функционирање и историја.Многу Македонци гледам такви небулози кажуваат.. тоа е елементарно теолошко незнаење.Како да кажеш Комунизмот и Нацизмот се едноисто.. а освен тоа што се диктаторски-еднопартиски режими... друго и немаат баш заедничко..

Колку нелогично господине зборуваш ии според тебе колку има. Или според тебе секоја држава свој Господ има. Господ е еденн без разлика кој си и што си. И во Библијата и во Куранот ова го пишува не е моја измислица

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Колку нелогично господине зборуваш ии според тебе колку има. Или според тебе секоја држава свој Господ има. Господ е еденн без разлика кој си и што си. И во Библијата и во Куранот ова го пишува не е моја измислица
Може да ми цитираш стих од Библијата каде Бог вели дека Он себеси или некој друг го нарекува Алах ? јас знам за Јахве,Јехова,Елохим.. ама дека и Алах се викал.. прв пат слушам.А како тоа еден е ? па ако е еден како има 4903290 религии ?

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
Може да ми цитираш стих од Библијата каде Бог вели дека Он себеси или некој друг го нарекува Алах ? јас знам за Јахве,Јехова,Елохим.. ама дека и Алах се викал.. прв пат слушам.А како тоа еден е ? па ако е еден како има 4903290 религии ?

добро па индиците веруваат во крава и според тебе дури и кравата е господ ?? Дали ова го пишува???

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
добро па индиците веруваат во крава и според тебе дури и кравата е господ ?? Дали ова го пишува???
Кравата е свето животно за хиндусите а не Господ. Како само ноншалантно потценувате област која не ја познавате....страшна работа.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Истото прашање треба јас тебе да те прашам,ти рече дека Господ е еден не јас.Значи за тебе Господ е и крава.. дека е еден..[DOUBLEPOST=1417646063][/DOUBLEPOST]
Кравата е свето животно за хиндусите а не Господ. Како само ноншалантно потценувате област која не ја познавате....страшна работа.
Ги знам хиндуистичките божества туку ме интересираше нејзината логика.. како тоа кравата стана Големиот градител на универзумот...

Член од
1 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
16
Истото прашање треба јас тебе да те прашам,ти рече дека Господ е еден не јас.Значи за тебе Господ е и крава.. дека е еден..

Значи мисли што сакаш твој проблем се гледа дека почна веке од едноставен муабет да преувеличуваш. Но дозволи секој да го каже своето мислење и немој твоето мислење и верување да го наметнуваш на другите. Секоја почит за сите вери и верници но не може сите исто да мислиме и веруваме. Поздрав

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас и да сакам неможам некого физички да допрам да каже мислење.. така да,чао.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Комунизмот е диктаторски режим:eek:

Имај на ум дека Исус е всушност првиот комунист.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Значи не го познаваш Христовото учење, а уште помалку знаеш што е комунизам во теорија.
A што тоа јас непознавам кој сум ги одбранил со докази моите ставови милион пати а ти го познаваш што појма немаш од Христијанството како поим и припадност? а за Комунизам немој ти мене да ме учиш.. аман немој.. и не дроби со Комунизам не е тоа темата.Немора еден мој пример да го коментираш во 10 постови..

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
A што тоа јас непознавам кој сум ги одбранил со докази моите ставови милион пати а ти го познаваш што појма немаш од Христијанството како поим и припадност? а за Комунизам немој ти мене да ме учиш.. аман немој.. и не дроби со Комунизам не е тоа темата.Немора еден мој пример да го коментираш во 10 постови..
ТИ си знаеш. Голем си.

Мојот впечаток е тој - дека очигледно си ја промашил поентата на Христовото учење, и евидентната сличност со Комунизмот, за кој велиш дека исто така имаш доволно сознанија.

Kajgana Shop

На врв Bottom