- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Сигурен сум дека главна грижа му е кој од каде ќе купи свеќа...Мислиш дека на Бога не Му е гајле за Неговата Црква?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
Сигурен сум дека главна грижа му е кој од каде ќе купи свеќа...Мислиш дека на Бога не Му е гајле за Неговата Црква?
Krajno vreme e da go spasi .Главна грижа Божја е спасението на родот човечки. Се‘ друго е помалку битно...
Дали тоа значи дека таа Света Тајна со цена од 20-на евра (според тарифникот) е поефтина од голем број на детски играчки?Разликата е во тоа што Светата Тајна крштевање, која е зададена лично од Христа Бога, не можеш да ја поистоветиш со детска играчка, произведена од смртник, за нецрковни потреби.
Веќе Ти одговорив: не е мудро да поистоветиш Света Тајна, која може да значи и заработување вечен живот, со материјален нетраен предмет за овосветовна употреба, независно од нивната цена и разликата во цените.Дали тоа значи дека таа Света Тајна со цена од 20-на евра (според тарифникот) е поефтина од голем број на детски играчки?
Објективно, веќе сме спасени. Христос се жртвуваше за нас и тоа ни‘ е доволно.Krajno vreme e da go spasi .
"10.8 Исцелувајте болни, воскреснувајте мртви, исчистувајте лепрозни, изгонувајте демони"Преку тарифникот од црковните треби, верните во Црквата го издржуваат своето свештенство, кое не смее да има друга активност за заработување за живот, освен нивниот свештенички призив.
Dali ima nekoe dostoinstvo vo tvoite tekstovi pocnav da se prasuvam. Ako ne si igras so custvata na lugeto sto predstavuva ovoj tekst, te citiram
vo tvoite zborovi pogore imas zakani kon neistomislenici, najgolemata kazna sto postoi ke ja dobijat samo zatoa sto ne go "prifakaat" tvojot bog.
Ti so ovie recenici i zborovi probuvas da vneses strav vo lugeto, da se plasat od "tvojot Bog" i deka loso ke gi snajde za kazna i edinstveno spasenie e prifakanje na "tvojot Bog". Posle ke pocnes so drugi recenici propovedas lubov spasenie i.t.n. Ako mislis deka ova ne e igra so custvata na lugeto tuku tvoe spasenie kon niv so golema zal te izvestuvam deka 100 % ti e isperan mozokot.
Ti samiot ne mozes da postignes vnatresen mir bez da misles na nekoja imaginarna licnost, i ovaa licnost te prati celo vreme, te sledi i gleda sto pravis i dokolku ti se sluci nesto loso ke ti pomogne na negov nacin (za tebe misticen nacin) se razbira dokolku gi izvrsuvas negovite zapovedi.
Не веруваш?Тогаш што прашуваш одговори ми?ne veruvam vo veruvanje vo bog a isto taka ne veruvam vo veruvanje vo satana i nemam namera da im sluzam na nikoja od navedenite imaginarni licnosti. Kako mozes da si zemas za pravo da ponizuvas nekogo so "sataniziranje".
Воскреснувањето мртви не е чудо „за секој ден„, а уште помалку може да го стори било кој свештеник или свештеномонах, па затоа не е чест настан дури и низ целата историја од Црквата."10.8 Исцелувајте болни, воскреснувајте мртви, исчистувајте лепрозни, изгонувајте демони"
Колку мртви воскреснале? Колку демони изгониле? Колку лепрозни исчистиле?
Зошто да неможе да го стори било кој свештеник кога нели тие се наследници на апостолите? Оние кој ги наследиле?Воскреснувањето мртви не е чудо „за секој ден„, а уште помалку може да го стори било кој свештеник или свештеномонах, па затоа не е чест настан дури и низ целата историја од Црквата.
Апостолското наследство не е „пук„ автоматизам, оти подразбира и лична достојност и подготвеност да се биде Апостолски наследник, во полнотата од тоа наследство. Дека не се работи за автоматизам, ни‘ сведочи и Светото Писмо во Марко, 9.28. Ако ни Апостолите не можеле да сторат чудо туку-така, уште помалку може било кој свештеник или свештеномонах.Зошто да неможе да го стори било кој свештеник кога нели тие се наследници на апостолите? Оние кој ги наследиле?
Ne sum kontradiktoren, te prasuvam vo vrska so tvojata religija i odgovorot koj sto go dobivam ne e licno tvoj, tuku od tvojata sveta kniga. Tvojata filozovija na zivot e osnovana na osnova na tvojata sveta kniga, a ona e polna so velicenje na dobri dela, lubov megu lugeto i drugi opsto prifateni pozitivni raboti od edna strana;Тука си контрадикторен прво прашуваш и се мешаш во темата Христијанство и добиваш одговор во тој контекст.А потоа се жалиш дека си добивал закани.
Жал ми е што те копка атеистичката совест и што не сакаш да го омекнеш срцето и да се понизиш пред Бог и да ја прифатиш вистината!
Не веруваш?Тогаш што прашуваш одговори ми?
Овде си до сега да си играш со чуствата на верниците и да ги исмејуваш за нашата вероисповест и извртуваш и ме напаѓаш и клеветиш дека ние сме го правеле тоа кон тебе!
Еве ти еден куп теми да си пишуваш оваа тема е за верниците кој сакаат да научат нешто повеќе.
Прочепкај по форумов има еден куп такви теми како што се за тебе:Пишувајте си колку сакате таму ќе си споделуваш мислења за истите како тебе и нема да добиваш закани и наводно да бидеш напаѓан....
Дали блаженството Стефан, тоа што се вози по луксузни автомобили, има 150 кила (отприлика), пие скапи пијалоци, секогаш е насмеан и задоволен, го прави неверник? Зашто сега многу тажни луѓе висат надвор по контењери, питаат по плоштадите со цел да соберат доволно средства за преживување. Нели христијанството се залага верниците да сочувствуваат и да го делат тоа што го имаат со сиромашните?(бар мене моите така ме учеле) Нели едно црковно лице како блаженството Стефан може од своите 150 кг да одели, и да му даде на некој што има недостаток на тежина? Нели може и он да иде пешки, како што можат и многу други? Или, факт е дека тој е неверник а сепак треба да му оддаваме почит со господин господин или блаженство?
Као прво, не се сите цигани. А, нели сите луѓе сме исти?тоа не се тажни луге тоа се цигани за ти што збориш а во библијата нема ништо за цигани тие после се измислени
јас разбирам и вери и етнички припадности и женски ама цигани се нешто трето не мешај поимиКао прво, не се сите цигани. А, нели сите луѓе сме исти?
Зарем христијанството ги учи христијаните да не им помагаат на другите луѓе шо се различни од нив?
Па каква мирољубива религија би била...
Прашање: Дали според христијанството треба да им помагаме на сите луѓе, без разлика на вера и етничка припадност?
Ова го научи од библијата?јас разбирам и вери и етнички припадности и женски ама цигани се нешто трето не мешај поими