mister blue
Infinity, Eternity, Immortality, Everything...
- Член од
- 4 февруари 2013
- Мислења
- 249
- Поени од реакции
- 96
Не си играм со чуствата ниту сакам да му го променам мислењето на некој кој не го прифаќа постоењето на Бог.и самиот Бог им рекол на апостолите кој не ме прифаќа само истресете ја прашината од неговиот имот од обувките.
Ти со самото пишување се интересираш за Христијанството и тука се отвара нашата должност да ти ја пренесеме вистината за спасение на твојата душа.
Не се плашиме од Бог,тој е добар и милостлив кон сите луѓе тој не го сака гревот.Се плашиме од страшниот негов суд!
Не барам туку само те известувам како треба да се живее како Христов следбеник.Изборот е твој дали ќе го избереш тесниот и трнлив пат кој води до спасение и вечен живот.Или широкиот и асфалтиран пат кој води кон пропаст.
Ако не постои Бог залудно е нашето постоење.
Погледни околу себе се е креирано со причина и се одвива како механизам.
Вселената падна од небо или од каде?
Ако бараш доказ дека постои Бог тоа е најголемо сатанско прашање кој и самата сатана се прашува од каде си ти од каде дојде.
Христијанството учи на соживот со Бог.а подобро да бидеш Божји роб него сатански служител.
Верувај ми дека некогаш кога ќе ти дојде времето ќе се прашуваш што сега.
вечен гроб би било убаво во спротивно за вечните и страшни маки што не очекуваат.
Dali ima nekoe dostoinstvo vo tvoite tekstovi pocnav da se prasuvam. Ako ne si igras so custvata na lugeto sto predstavuva ovoj tekst, te citiram
Сакам да ти кажам да се плашиш од тој што може да го убие не само телото туку и душата.(Бог)
Сакам да ти кажам дека со непознавање на божјите закони и неизвршување наспроти некоја човечка морална идеологија е резултат на пропаст.
Не ти се заканувм туку ти одговарам во контекст со темата дека безбожниците и со самото тоа грешни еретици ДА ќе бидат казнети и фрллени во пекол.
Не се плашиме од Бог,тој е добар и милостлив кон сите луѓе тој не го сака гревот.Се плашиме од страшниот негов суд!
Не барам туку само те известувам како треба да се живее како Христов следбеник.Изборот е твој дали ќе го избереш тесниот и трнлив пат кој води до спасение и вечен живот.Или широкиот и асфалтиран пат кој води кон пропаст.
Ако не постои Бог залудно е нашето постоење
Христијанството учи на соживот со Бог.а подобро да бидеш Божји роб него сатански служител.
vo tvoite zborovi pogore imas zakani kon neistomislenici, najgolemata kazna sto postoi ke ja dobijat samo zatoa sto ne go "prifakaat" tvojot bog.
Ti so ovie recenici i zborovi probuvas da vneses strav vo lugeto, da se plasat od "tvojot Bog" i deka loso ke gi snajde za kazna i edinstveno spasenie e prifakanje na "tvojot Bog". Posle ke pocnes so drugi recenici propovedas lubov spasenie i.t.n. Ako mislis deka ova ne e igra so custvata na lugeto tuku tvoe spasenie kon niv so golema zal te izvestuvam deka 100 % ti e isperan mozokot.
Ti samiot ne mozes da postignes vnatresen mir bez da misles na nekoja imaginarna licnost, i ovaa licnost te prati celo vreme, te sledi i gleda sto pravis i dokolku ti se sluci nesto loso ke ti pomogne na negov nacin (za tebe misticen nacin) se razbira dokolku gi izvrsuvas negovite zapovedi.
te citiram
ne veruvam vo veruvanje vo bog a isto taka ne veruvam vo veruvanje vo satana i nemam namera da im sluzam na nikoja od navedenite imaginarni licnosti. Kako mozes da si zemas za pravo da ponizuvas nekogo so "sataniziranje".