Прашање во врска со Државна матура по македонски

Статус
Затворена за нови мислења.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Уфффф сте се изнапишале...Есеј ке има,за другото не се знае што ке биде.Мада на тоа не обрнувам големо внимание,формата ке ја видите од некој друг во училницата.А нешто ке напишете сигурно.За 4 саати ке ти текне нешто :)

Бај д веј :) ...Учите ли граматика?Јас денес првпат факам зошто има само една страница од цела матура.

Би требало лесно да се помине,само да го испотиш гзот за повисока оценка ако сакаш евентуално:helou:

A

Alexander Nevsky

Гостин
И ја така мислам дека не е толку тешко освен ако си дудук тогаш да:helou:

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Околу датата:
Прво се пишит градот, па запирка и долу дата:
Охрид,
11.06.2009

Ако бројот на денови е едноцифрен, се пишит само една цифра (без 0). а месецот е секогаш со 2 цифри:
7.01.2009

Јас мислам вака.

А од писмава јас мислам дека би се паднало: молба/барање, приговор/жалба, соопштение/вест, писмо, а можит да се паднит и пополнување формулар. За CV и јас мислам дека немат да се паднит. Вие шо мислите дека ќе се паднит?
Тие од бро не ставале точка вака пишувале : 11 01.2009, во сите примери е така, вајда е грешка
А и јас мислам дека ЦВ нема да има а ни приговор ни жалба, мислам дека барање/молба ќе има

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Знае ли некој како се пишува пријава? Во испитната програма има и такво нешто

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Уште едно прашање од мене: пишит дека насловот на овие чудава се пишел со поголеми букви, е сега, дали требит да се сите со големи (ракописни) или само првата голема, ама со поголем фонт?

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Уште едно прашање од мене: пишит дека насловот на овие чудава се пишел со поголеми букви, е сега, дали требит да се сите со големи (ракописни) или само првата голема, ама со поголем фонт?
мислам дека во насловот треба сите со големи

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Кај известувањето треба ли нешто како наслов да се пише или дирекно:

"Се известуваат учениците...."

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Па како наслов ќе напишиш ИЗВЕСТУВАЊЕ/ВЕСТ/СООПШТЕНИЕ (зависит кое ти требит). Мислам дека сите овие три се едно те исто.

Член од
15 март 2008
Мислења
546
Поени од реакции
63
Ај со среќа утре тие што ќе полагате матура!:):pehar:

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Па како наслов ќе напишиш ИЗВЕСТУВАЊЕ/ВЕСТ/СООПШТЕНИЕ (зависит кое ти требит). Мислам дека сите овие три се едно те исто.
М О Л Б А
Соопштение

Не се едно те исто, мислам дека вака треба да бидат напишани. Едно исто ти се молба/барање/соопштение/приговор; Соопштение/Известување. Исто така огласот се пишува како ОГЛАС. Не сум баш сигурен но освен Соопштение/Известување/Извештај/Записник сите се пишуваат со голем фонт.

realistic girl

realgirl
Член од
14 февруари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
0
Luge a da ne znaete slucajno kolku procenti ke se zema vo predvid maturata!!!!!!!!!!!
aj zdravje boze ke vidime utre so ke napravime!!!
aj pa site skrsete noga!!! So Gospod napred

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Luge a da ne znaete slucajno kolku procenti ke se zema vo predvid maturata!!!!!!!!!!!
aj zdravje boze ke vidime utre so ke napravime!!!
aj pa site skrsete noga!!! So Gospod napred
40 % e матурата заедно со проектната што ја браневме,а 60 % е успехот од сите 4 години.

kod

Член од
2 април 2008
Мислења
1.113
Поени од реакции
86
Поздрав до тој што го смисли полагањето матура со песната УМРИ! :uvo:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
и ја утре полагам, и книга не сум фанала, и не фаќам од инат и баш ми е гајле и ... и така и не се замарам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom