Прашање во врска со Државна матура по македонски

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
во мојот прирачник пишува дека не треба во барањето или молбата да има горенаведениот наслов :toe::toe::toe:

Сакаш да кажеш дека ќе има и усно?

не туку само се дадени како пример, за кога ќе се исполанат условите

I ja taka mislam a plus toa u programata stoat samo primeri a ne i tocni temi so ke se padnat, taka da nema sansi ovie da se.

за пишување во програмата има Екологија, дрога, музика, филм, теми од секојдневниот живот...

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Сакаш да кажеш дека ќе има и усно?
Нема да има усно, ДЕФИНИТИВНО.. Како што јас знам. Бидејќи друго покрај тие теми во делот за говорење пишува дека, тоа говорење и тој дел ќе се спроведе кога ќе имало прилика за тоа, а каква прилика чекаат и што треба за да се има прилика појма се нема, а и не вервам дека и тие самите го знат то. :helou:

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
Сега го решавав ланскиот текст видов дека се бара да се напише писмо, а во книгата за матура ја нема формата на писмо во македонскиот јазик (онаа која ке се признае за точна).. некој да знае ??

C

cige

Гостин
А што тема ќе биде есејот и колку зборови ќе треба?
Ќе биде од некое дело кое што сме го работеле или нешто од општа култура?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Од 300-350 зборови ќе биде,а за второто мене ми изгледа дека ќе биде нешто од општа култура,но може и од некое дело да биде,не се знае.

MadA@FakA

Black&White
Член од
4 август 2006
Мислења
1.049
Поени од реакции
105
темата само комисијата ја знае, а мислам дека ке биде од општа култура (лани беше)...

П.С. надевам се дека у наредните 24 часа некој ке прикаче форма на писмоо :kesa:

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.138
Поени од реакции
163
Ee toa za biografijata bilo deka NAJVEROVATNO ke NEMA, a ne deka ke ima, greska mi kazale.

Член од
12 август 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Може ли некој ако знае, да каже како треба да изгледа формата за cv. ДАли ние за нас треба да си пишуваме во прво лице или треба да биде шематизирано на пр:
Име и презиме: Сања Павлова
Адреса:
.
.
.Образование: Соу,тоа и тоа

btw фала многу за Веста, ја најдов во книгата

темата само комисијата ја знае, а мислам дека ке биде од општа култура (лани беше)...

П.С. надевам се дека у наредните 24 часа некој ке прикаче форма на писмоо :kesa:

Формата на писмо мислма дека фака би требало да биде:
горе десен агол - адреса

па после ,,Здраво.....

(ќе си пишеш што се бара)

нешто за крај (Се гледаме или сл.)

(последниот поздрав и пописот-доледесно)

Се надевам дека се снајде

KaPsa

The G®eat One
Член од
19 јули 2006
Мислења
127
Поени од реакции
1
Јас мислам дека за CV мисли да.. Бидејќи таа погоре го наведе тоа дека ќе има CV, а сега го демантираше дека грешно и кажале. Поздрав и фала ви на сите што сте на темата и нон-стоп пишите кој што знае искуства и тн. :helou::smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom