- Член од
- 27 мај 2008
- Мислења
- 7
- Поени од реакции
- 0
fala na site, instalirav ali sea neznam da staam mk podrska, nemozam na kirilica da pisuvam. Pomos malce 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
fala na site, instalirav ali sea neznam da staam mk podrska, nemozam na kirilica da pisuvam. Pomos malce![]()
фала средив, а тоа цд што е од страната што го праќаат по пошта, за колку време стига и дали се плаќа поштарина?
За 2-3 недели стига, на мене за толку му стигаше.Нарачав Ubuntu 8.10 од официјалната страна. Сигурно стига за 3 недели? Таму пишува од 6-8 недели :S
Нарачав Ubuntu 8.10 од официјалната страна. Сигурно стига за 3 недели? Таму пишува од 6-8 недели :S
Едубунту е.daj be kazete nekoj ako znaj itno mi treba. Gledam na uciliste decishtava neso vleguvaat preku terminal vo durgi kompijuteri pa gi isklucuvaat i tn... zboruvam za Ubuntu. ako znae nekoj ako moze da opisi malku. blagodaram odnapred.
Едубунту е.
vncviewer edubuntu:xx (xx се броеви кои ќе ги најдеш ако пред да ја пишеш оваа команда пишеш who)
зашо не преку ssh?Едубунту е.
Еве вака оди:
vncviewer edubuntu:xx (xx се броеви кои ќе ги најдеш ако пред да ја пишеш оваа команда пишеш who)
vncviewer -shared edubuntu:xx (ова е да ги гледаш шо прават и да ги контролираш)
vncviewer -shared 192.168.0.xx:yy (ова е преку IP да ги контролираш компјутерите во цело школо)