Прашања околу Ubuntu

• Креатор на темата Креатор на темата windows vista
  • Време на започнување Време на започнување
не ми требаат за ефекти, појќе за слики да залепам со музика во позадина, колку за дома или да кренам некоја песна на јутуб

Земав Ubuntu прееска али никако да ги најдам тие прашања околу него. :toe:

Филозофија базирана на хуманост ааах Не ФАЛА!
Сочувство:smir:

Филозофија базирана на хуманост ааах Не ФАЛА!
Сочувство:smir:
Зашо? Ти па да не плаќаш за оперативниот систем случајно? :)
Подобро оперативен систем базиран на хуманост одколку на крадење. :)

Ќеможе ли некој да ми објасни како да инсталирам скајп и flash player за овие што се професорските лап топи

Ќеможе ли некој да ми објасни како да инсталирам скајп и flash player за овие што се професорските лап топи

ако го имаш едубунту 7.04 тешко ќе ојт зш имат проблем некој, јас на таков лаптоп му кладов едубунту 9.10 и без никаков проблем ги инсталирав и скајпот и флешплеерот

иначе постапката мојш да ја видиш овде за скајп за флеш плеер

ако го имаш едубунту 7.04 тешко ќе ојт зш имат проблем некој, јас на таков лаптоп му кладов едубунту 9.10 и без никаков проблем ги инсталирав и скајпот и флешплеерот

иначе постапката мојш да ја видиш овде за скајп за флеш плеер

а каде да го најдам едубунту 9.10

Здраво дечки.
Дома имам кабелски интернет и PC со windows. Како да ја сменам мак адресата во нетбукот со едубунту за да можам да го поврзувам и него на интернет?

За да смениш мак адреса симни програм што се вика macchanger
Значи sudo apt-get install macchanger
Откако ке заврши инсталацијата можеш вака да го користиш: macchanger --mac=[nova adresa] [interfejs]
Пример: macchanger --mac=00:11:22:33:44:55:66 eth0

Само што го инсталирав и ми вика: Disk has many bed sectors. (за хард дискот)

Го поделив на 15 (Filesystem) и 26 (extended). Toј вториот ич не ни ми го појавува. Знае некој шо треба да направам?

Само што го инсталирав и ми вика: Disk has many bed sectors. (за хард дискот)

Го поделив на 15 (Filesystem) и 26 (extended). Toј вториот ич не ни ми го појавува. Знае некој шо треба да направам?
да си најдеш рикавери диск кој средуе бед сектори, и после од ново да си го инсталираш
ова нема везе со линуксот, ова хардот ти е ебан
го препорачувам Hiren`s boot cd
ќе си гуглаш ќе си најдеш, не на оваа тема

Инсталирав Compiz на убунту 10,04 и ја нема опцијата 3D Windows, дали некој знае како да направам да можам да ја користам таа опција?
Да не треба некоја постара верзија Compiz да инсталирам? или до убунту е ?

Колку десктопа имаш ?
За да ти работат 3D Cube ефектите мораш да имаш 4 десктопа, најверојатно тоа си заборавил да го подесиш или пак не си се штиклирани 3D Cube ефектите, не ми се верува дека на новиот компиз/убунту ја нема опцијата за 3D работна површина.

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom