- Член од
- 28 мај 2008
- Мислења
- 3.966
- Поени од реакции
- 4.073
Прво треба да си ги инсталираш драјверите за графичката карта
според мене, ако моеш некако да инсталираш nm-applet-от од убунтуто па да си се поврзеш, иначе не знамЗдраво, инсталирав Kubuntu 9.10 ама никако неможам да направам dsl конекција сигурно има некој Bug како кај ubuntu 9.10, пробав и преку терминал со sudo pppconfig ама некако ми е покомплицирано и порзлично од убунту-то 9,10 (тамо успеав така да ја креирам конекцијата тука незнам) ПОМОШ!?....
со 7.10 не знам дали има можност да го инсталираш директно во виндоусот за да имаш дуал бут, најди поново па после ќе праиме муабетЈас имам Cd со Ubuntu 7.10 и сакам да го инсталирам ама никако да почне инсталацијава и сакам да го имам и Xp то и ова со 2 оператвини ако некој може да каже супер би било ! tnx
USPEAV!!! so sudo pppoeconf (izgleda sum izel nekoja bukva preska )...vo sekoj slucaj falaспоред мене, ако моеш некако да инсталираш nm-applet-от од убунтуто па да си се поврзеш, иначе не знам
никад не сум успеал да напраам конекција на кубунту (ја со ваерлес се иам мачено)
Прво треба да си ги инсталираш драјверите за графичката карта
Знам дека треба да инсталирам драјверите за графичката. Но изгледа дека работава е на убунту 10,04 некои ефекти не се дел од Compiz повеќе т.е со самото инсталирање на Compiz не се инсталираат и тие туку треба додатно. Така да ова ми заврши работа:Колку десктопа имаш ?
За да ти работат 3D Cube ефектите мораш да имаш 4 десктопа, најверојатно тоа си заборавил да го подесиш или пак не си се штиклирани 3D Cube ефектите, не ми се верува дека на новиот компиз/убунту ја нема опцијата за 3D работна површина.
Упдетувај во 10.04 проблемот таму е решен. Ако можеш без нет тоа :pos2:Здраво, инсталирав Kubuntu 9.10 ама никако неможам да направам dsl конекција сигурно има некој Bug како кај ubuntu 9.10, пробав и преку терминал со sudo pppconfig ама некако ми е покомплицирано и порзлично од убунту-то 9,10 (тамо успеав така да ја креирам конекцијата тука незнам) ПОМОШ!?....
Упдетувај во 10.04 проблемот таму е решен. Ако можеш без нет тоа :pos2:
и сеа му направив апдејт у 10,04USPEAV!!! so sudo pppoeconf (izgleda sum izel nekoja bukva preska )...vo sekoj slucaj fala
види овде, мислам дека е убаво објаснетоГо имам ubuntu 10.04 денес ми стаса порачката. Е сега како што пишав и тогаш да направам сакам со 2 OS да бидам ако може некое упатство супер би било. Се обидов нешто ама ми даваше неког багови и сл. Поз
Имам XP Pro е сега сакам да го ставам и ubuntu , нешто почнав ама јавува некој багови сепак ке го разгледам иако е од убунту па додаваш виставиди овде, мислам дека е убаво објаснето