Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Па човек се учи додека е жив Мики....бравоНе бе, еве ја и миљардата: 1 000 000 000.
Па човек се учи додека е жив Мики....бравоНе бе, еве ја и миљардата: 1 000 000 000.
Па затоа сте тука вие, просветлените, кои можете да гледате за да не` водите по вистинскиот пат. Јас само прашав прашање кое ти два дена ме маткаш и не ми го одговараш.slb_bobo,
на некои, навистина не им е дадено да разбираат, дури и ако им се каже иста работа по миљонитти пат, разбираш...
Не бе, еве ја и миљардата: 1 000 000 000.
EEEj Devina па одамна те нема.
Остај ги ти овие предупредувања, и онака нема да продрат до разумот на неверниците, кажи кога да пиеме кафе
Девина.Miki, a sto ke ni e kafe pienje? .. Mnogu e interesno i vaka da si muabetime.. Znaes - jas se cuvstvuvam podobro vaka..kako doma. - Jas sum na forum na Hristijanite, a onie drugite koi samo se potsmevaat, - tie se natrapnici na ovoj forum! Neka si razgovaraat na nekoj niven forum na ateisti, satanisti, nihilisti i drugi na niv slicni verbalni on...sti!
Девино, мори, моме, па ти не си на форум на христијаните, бре!Miki, a sto ke ni e kafe pienje? .. Mnogu e interesno i vaka da si muabetime.. Znaes - jas se cuvstvuvam podobro vaka..kako doma. - Jas sum na forum na Hristijanite, a onie drugite koi samo se potsmevaat, - tie se natrapnici na ovoj forum! Neka si razgovaraat na nekoj niven forum na ateisti, satanisti, nihilisti i drugi na niv slicni verbalni on...sti!
Јас лично сум поконзервативен во однос на комуникацијата меѓу две или повеќе персони, а тоа би му дошло повеќе милувам разговор во живо, дружење, разменување мислења итн.., отколку преписки на форумMiki, a sto ke ni e kafe pienje? .. Mnogu e interesno i vaka da si muabetime.. Znaes - jas se cuvstvuvam podobro vaka..kako doma. - Jas sum na forum na Hristijanite, a onie drugite koi samo se potsmevaat, - tie se natrapnici na ovoj forum! Neka si razgovaraat na nekoj niven forum na ateisti, satanisti, nihilisti i drugi na niv slicni verbalni on...sti!
Два дена !?!?!?!Па затоа сте тука вие, просветлените, кои можете да гледате за да не` водите по вистинскиот пат. Јас само прашав прашање кое ти два дена ме маткаш и не ми го одговараш.
Ти одговорив на прашањата, а Ти пак ги пре повторуваш, иако веќе беа одговорени, а тоа значи само една работа: дека ептен си сигурен во „точноста„ од Твоите ставови па затоа ниту еден понуден одговор не Ти е по кеифот и не се вклопува во Твоите предрасуди.Па затоа сте тука вие, просветлените, кои можете да гледате за да не` водите по вистинскиот пат. Јас само прашав прашање кое ти два дена ме маткаш и не ми го одговараш.
Мики, јас те почитувам како постар од мене и верувај дека ми е помалку глупаво што ти се спротиставувам. Но кажи ми ти мене пријателе дали јас не сакам да ги прифатам твоите нерелевантни одговори или ти постојано го одбегнуваш тој кобен одговор? Јас два дена те прашувам каква боја е ѕидот, а ти ми одговараш крава, чаша, регал. И како јас би прифатил такви одговори?Ти одговорив на прашањата, а Ти пак ги пре повторуваш, иако веќе беа одговорени, а тоа значи само една работа: дека ептен си сигурен во „точноста„ од Твоите ставови па затоа ниту еден понуден одговор не Ти е по кеифот и не се вклопува во Твоите предрасуди.
E како бе Мики? Ќе позајми беше твојот одговор така? И сеа да почнат банкиве кредити за крштевки и свадби да даваат, па можеби ќе излезе дека црквата има склучено договор со банките и дека ги меша прстите во државната економија. Како може тоа да ми го кажеш како решение? Тогаш луѓево зошто ли гладуваат јас не знам, нека одат и нека позајмат пари.
Ама не е тоа поентата на муабетот. Два дена ме моткаш во место и не сакаш да ми одговориш. Како може да купуваш „билет“ за твоето чедо да биде припадник на црквата. Нели е тоа божји храм и би требало да може секој што сака и изразил желба да биде припадник, а не да бараат билети, влезници и не знам ти што. Ако црквата сака да си ги организира парите не е тоа начин. Можат тие да соберат и без тоа пари повеќе од доволно, ама се сомневам дека некој свештеник некогаш ќе одвои пари за некој сиромашен.
slb_bobo,Мики, јас те почитувам како постар од мене и верувај дека ми е помалку глупаво што ти се спротиставувам. Но кажи ми ти мене пријателе дали јас не сакам да ги прифатам твоите нерелевантни одговори или ти постојано го одбегнуваш тој кобен одговор? Јас два дена те прашувам каква боја е ѕидот, а ти ми одговараш крава, чаша, регал. И како јас би прифатил такви одговори?
Девино, патот до вознесението и не е толку компликуван, во случај Писмото да се земе со слободна интерпретација. Либерална теологија and stuff...Miki, a sto ke ni e kafe pienje? .. Mnogu e interesno i vaka da si muabetime.. Znaes - jas se cuvstvuvam podobro vaka..kako doma. - Jas sum na forum na Hristijanite, a onie drugite koi samo se potsmevaat, - tie se natrapnici na ovoj forum! Neka si razgovaraat na nekoj niven forum na ateisti, satanisti, nihilisti i drugi na niv slicni verbalni on...sti!
--- надополнето: Dec 2, 2011 10:19 AM ---
За оние кои искрено веруваат во Бог
За оние кои веруваат дека се наоѓаме во последните времиња
За оние кои имаат уши да чујат
За вас лично - го преземав овој текст (од долу посочената страна) и го преведов...
ПЛАЧ ЗА ЗЕМЈАТА
Ох земјo Ох земјо Ох земјо, што е со Мојата земја? Ох земјата, таа наскоро ќе загине во прав и пепел. Ох земјo Ох земјо Ох земјо, што е со Мојата земја? Ох земјата, таа наскоро ќе загине во прав и пепел, мојата земја, мојата прекрасна земја.
Ох, Тешко на жителите на оваа земја.Ох тешко на жителите на оваа земја, ох тешко на жителите на оваа земја!
Ох тешко, зашто тие ќе страдаат жално, Ох тешко на жителите, бидејќи тие ќе страдаат жално.
Ох земјо Моја, што стана со тебе, земјо Моја? Некогаш беше создадена во целосна слава, во чиста чистота и убавина.
Убавината беше твојот скапоцен камен, но сега ох земјо, но сега ох земјо, но сега ох земјо, Ох види што стана од тебе, земјо Моја, земјо Моја, земјо Моја!
Срцето Ми е преплавено со тага земјо Моја, но Јас повеќе не Можам да Гледам како луѓето те злоупотребуваат. Ох, веќе не Можам да Гледам како луѓето те злоупотребуваат.
Затоа ох земјо, судовите Мои доаѓаат сега, судовите Мои доаѓаат сега.
Ох земјо, подготви се да ги примиш Моите судови, бидејќи хорор врз хорор е подготвен да биде истурен врз тебе.
Ох хорор врз хорор е подготвен да биде истурен врз тебе, ох земјо.
Ох тешко на жителите на оваа земја, ох тешко на жителите на оваа земја, ох тешко вам кои ги игнориравте Моите Зборови, ох тешко на вас! Ох тешко на вас кои не ме почитувате, ох тешко на вас кои не ме почитувате!
Ох тешко на вас, ох тешко на вас, ох тешко на вас, ох тешко на вас...
Моите Сакани ќе бидат земени на облаците, ох Моите Сакани ќе бидат земени на облаците, кога Мојот Син ќе Дојде по Неговата Сакана Невеста, по Неговата Сакана Невеста, по Неговата Сакана Невеста...
Ох тешко на тебе земјо Моја, што стана со тебе, земјо Моја?... Ох тешко на тебе...
Песна на Плачот на Царот на царевите поради Неговата земја. Бидете подготвени о жители, зашто еве Доаѓам со Моите пресуди и хорор врз хорор врз хорор врз хорор врз хорор ве чека! Ох тешко на оние кои го игнорираа Мојот Син, ох тешко на нив!
Ох тешко на секој, кој ги игнорира Моите зборови, ох тешко на нив!
Царот над царевите ја отпеа неговата Песна на Плачот.
Сега дојде крајот, крајот на сите нешта се исполни, крајот на оваа земја сега се исполнува, ох тешко на Мојата сакана земја ...
Ги Повикувам сите да постат со длабоко покајание и обожување на Вашиот Бог, зборува Господ Бог Семоќниот.
Го прашав Бог како треба да се пости, а Неговиот одговор е дека секој мора да Го бара Него лично и да покаже колку длабоко и сериозно сака да пости за Него. Овој пост е од чиста љубов кон Него. Неговиот план е воспоставен, ништо не може да се смени и, исто така, мора да се спроведе. Бог е многу Тажен и вашиот пост во покајание и обожување може да биде благослов за Него. Тој нема ништо повеќе да каже во врска со тоа, оние кои имаат уши, ќе слушнат, вели Господ Бог Семоќниот!
http://end-times-prophecy.com/blog/?p=1958
Точно е дека секојпат одговараш на поставените прашања.Ти одговорив на прашањата, а Ти пак ги пре повторуваш, иако веќе беа одговорени, а тоа значи само една работа: дека ептен си сигурен во „точноста„ од Твоите ставови па затоа ниту еден понуден одговор не Ти е по кеифот и не се вклопува во Твоите предрасуди.