Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
S

Sagan

Гостин
Целата идеја за оставање на тие работи е за помош на црквата. Ако не се лажам (мислам дека е така ако не е поправете ме), сите тие работи (зејтин, шеќер, пешкири ...) се даваат на социјалните семејства.
Се продаваат во специјализирани продавници по пониска цена, а парите идат за црквата.
Ако грешам, поправете.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како православните Христијани ги објаснуваат иконите во црквите кога убаво пишува во Божјите заповеди да не се создаваат идоли на Земјата?
Има тема на форумов, околу иконите па читни низ дадените одговори. Ако втората Божја ја читаш и толкуваш редукционистички, тогаш ќе треба да ги фрлиш и личната карта, и пасошот, и здравствената, и семејните албуми, и ѕидните слики и телевизорот и компјутерот и тако даље и томе слично...

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Нормално дека има! Што мислиш како инаку Стефан би возел мерџо P305 од скромни 100 000 евра, а?:)
Исто е и со власта(државата), ама некако не ја напаѓаш многу. :)
Инаку за ова си потполно во право.
--- надополнето: Oct 31, 2011 10:31 AM ---
Си дознал(заклучил) дека вистината е Мистерија и покрај тоа што нема да ја дознаеш па и ти немаш
Браво,продолжи така.
Не бладај!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Има тема на форумов, околу иконите па читни низ дадените одговори. Ако втората Божја ја читаш и толкуваш редукционистички, тогаш ќе треба да ги фрлиш и личната карта, и пасошот, и здравствената, и семејните албуми, и ѕидните слики и телевизорот и компјутерот и тако даље и томе слично...
Имаше слична финта која ја користеа едно време во америчката авијација за да забушорат случаеви на појава на НЛО. И сите случаеви ги става во графа ИДЕНТИФИКОВАНИ, а финтата е следна, комисијата ги ИДЕНТИФИКУВАЛА какао НЕИДЕНТИФИКУВАНИ и аутоматски то појќе не бил НЛО туку нешто идентификувано.....
Гарант биле на курс по врдање и изврдување на закони прописи и логика во некој православен тренинг центар.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Исто е и со власта(државата), ама некако не ја напаѓаш многу. :)
Инаку за ова си потполно во право.
Дали власта вели дека материјалноста е погрешна? Дали власта ти вели дека побрзо камила ќе влезе низ иглини уши, одколку богат во општеството?
Кога правиш споредби, изброј до десет па после постирај.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дали власта вели дека материјалноста е погрешна? Дали власта ти вели дека побрзо камила ќе влезе низ иглини уши, одколку богат во општеството?
Кога правиш споредби, изброј до десет па после постирај.
Да не те погодив на некој жуљ?
Не беше работата кој каде ќе влезел.
Во колиите од по милион евра беше.
Изброј до милион па постирај.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да не те погодив на некој жуљ?
Не беше работата кој каде ќе влезел.
Во колиите од по милион евра беше.
Изброј до милион па постирај.
:) Тешко дека ќе ме погодиш било каде.
Поентата е дека религијата метаријалноста ја смета за "товар", пречка......до патот кон царството небесно, а и покрај тоа, религиите бесрамно и лицемерно уживаат во луксуз, и поседуваат огромен капитал.
Државата од друга страна, никаде не ти вели дека капиталот е погрешно нешто, со што не влегува во контрадикција, на начин како овие "богоугодниве".

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
:) Тешко дека ќе ме погодиш било каде.
Поентата е дека религијата метаријалноста ја смета за "товар", пречка......до патот кон царството небесно, а и покрај тоа, религиите бесрамно и лицемерно уживаат во луксуз, и поседуваат огромен капитал.
Државата од друга страна, никаде не ти вели дека капиталот е погрешно нешто, со што не влегува во контрадикција, на начин како овие "богоугодниве".
Иста багра е тоа, ама не ја гледаш папочната врвца.
Кој кого храни е мистерија.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Гарант биле на курс по врдање и изврдување на закони прописи и логика во некој православен тренинг центар.
Ммммм, се навежбале и се набилдале у то тренинг-центрите па почнале кичми да кршат наоколу...:icon_lol:

M

Muranyi

Гостин
Во Библијата пишува дека Бог е милостив и дека простува.Зошто не и простил на Ева ако е толку милостив и ако простува,мене ми изгледа како да претерал во реакцијата и простување јок.Како може толку многу да се налути на сопствената креација и тоа на првата нејзина грешка,каде е тука простувањето?Зошто одма не и опростил туку решил да ја казни и Ева,го казнил и Адам и ајде што нив ги казнил,малку му било па ги казнува сите нивни потомци?
Судејќи по ова и одејќи по некоја логика сите ќе гориме во Пеколот:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Во Библијата пишува дека Бог е милостив и дека простува.Зошто не и простил на Ева ако е толку милостив и ако простува,мене ми изгледа како да претерал во реакцијата и простување јок.Како може толку многу да се налути на сопствената креација и тоа на првата нејзина грешка,каде е тука простувањето?Зошто одма не и опростил туку решил да ја казни и Ева,го казнил и Адам и ајде што нив ги казнил,малку му било па ги казнува сите нивни потомци?
Хехе, ако те превари жена ти ќе и простиш и ако и е прва грешка?:cool:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Во библијата пишува и дека бог е суров и одмаздољубив. Има сотирано цели народи, има наредувано да се заколат мажи, жени, деца.... па еднаш ја збриша и целата популација, со се луѓе животни и птици (потопот). Интересно е шо во тој потоп најубо поминаа рибите, крокодилите, нилските коњи, жаби, водни змии, фоки, моржеви..... нив му дојде како награда потопот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom